Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2012 - Anul XVII, nr. 194 (5099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mici probleme

Reluarea furnizării apei calde s-a lăsat cu inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Termica a reluat de ieri furnizarea apei calde în municipiul Suceava, fără ca acest lucru să mai cauzeze avarii la reţelele de distribuţie, aşa cum se întâmpla în alţi ani. Acest lucru s-a datorat în primul rând lucrărilor de reparaţii şi înlocuire a reţelelor îmbătrânite, în special în zonele cheie, acolo unde apăreau mai des astfel de probleme.

Chiar şi aşa, reluarea furnizării apei calde s-a lăsat cu inundaţii în cazul unor suceveni, în vreme ce pentru alţi locatari, de la trei blocuri, apa caldă a ajuns cu o oarecare întârziere.

 

Locuinţe inundate

Mai exact, cei de la Termica au trebuit să oprească furnizarea apei calde la unele puncte termice din cartierul Obcini, la solicitarea unor locatari care s-au trezit cu locuinţele inundate, fie pentru că aveau începute lucrări de înlocuire a instalaţiilor sanitare, fie pentru că instalaţiile interioare au cedat, în principal din cauza bateriilor defecte.

Directorul de termoficare al Termica, Neculai Frunzaru, a precizat că în cazurile respective furnizarea apei calde a fost întreruptă timp de 30 – 40 de minute, pentru a da posibilitate să acţioneze celor care erau inundaţi din cauza problemelor la instalaţiile interioare.

 

Întârzieri la furnizarea apei calde

Într-un alt caz, la blocurile E36 şi E37, apa caldă a ajuns cu o întârziere de aproximativ două ore din cauza lucrărilor de înlocuire a reţelelor de apă caldă, făcute de cei de la Termica. Acestea au fost finalizate ieri dimineaţă, lucrarea de modernizare fiind continuată cu înlocuirea reţelelor de căldură către cele două blocuri.

Un alt incident s-a petrecut la blocul Cămin FAMOS, unde conducta de apă caldă a cedat în zona de intrare în bloc. Avaria apărută a fost remediată ieri după-amiază.

 

Lucrările de reparaţii la reţele continuă

“Reluarea furnizării apei calde s-a făcut fără a apărea probleme la conductele principale şi se desfăşoară în parametri normali. Au fost câteva incidente izolate, dar acestea au fost rezolvate rapid”, a concluzionat Neculai Frunzaru.

Directorul de termoficare a precizat că lucrările de reparaţii la reţelele termice din oraş vor continua, pentru că în cele 20 de zile în care a fost oprită apa caldă au fost rezolvate doar porţiunile care afectau un număr mai mare de beneficiari, urmând ca de acum să se efectueze lucrări de o anvergură mai mică.

Mai exact, e vorba de racorduri la case sau la câteva scări de bloc, numărul celor afectaţi de eventualele opriri de apă caldă fiind destul de redus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reluarea furnizării apei calde s-a lăsat cu inundaţii.
 Vizualizări articol: 769 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Reluarea furnizării apei calde s-a lăsat cu inundaţii4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei