Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2012 - Anul XVII, nr. 194 (5099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Brânză cu aromă de uraniu de Crucea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aflat în Gorjul său atât de drag, premierul PSD, Victor Ponta, le-a promis minerilor de-acolo că-şi vor păstra locurile de muncă. În timpul unei întâlniri cu şefii Complexului Energetic Oltenia, premierul, care a copilărit în judeţul Suceava, a spus: „Dacă va exista un investitor major, care, eventual, va veni să investească, ceea ce înseamnă investiţii mari de tot, nu vă dau ordinul, dar e vorba de miliarde, nu de milioane, atunci, prima condiţie, aşa cum o avem şi în discuţia cu Oltchimul, este păstrarea locurilor de muncă. Pentru mine, am spus-o de la învestirea Guvernului, nu valoarea capitalului investit e primul criteriu, ci numărul locurilor de muncă… Suntem într-o perioadă în Europa în care e mai puţin important, din punctul meu de vedere, dar şi al Consiliului European, valoarea investiţiei financiare, cât, cel mai important, păstrarea şi crearea de noi locuri de muncă”. În aceeaşi zi, prefectul PSD al judeţului Suceava, apoliticul Florin Sinescu, anunţa că, după protestul lor, minerii de la Crucea au reuşit să obţină o mare brânză cu aromă de uraniu. În urmă cu mai bine de două săptămâni, atunci când s-au blocat în subteran, 300 de mineri de la Exploatarea de Uraniu de la Crucea solicitau condiţii mai bune de lucru, dar şio creştere salarială de 30 de procente, trei premii anuale în valoare de câte 800 de lei, actualizarea sporului de pericol, mâncare de 15 lei pe zi, tichete de masă neimpozabile, tichete cadou de 300 de lei şi majorarea sporului de radiaţii la 30%. După ce i-au păcălit pe oameni să reia lucrul, cei din Compania Naţională a Uraniului au hotărât actualizarea sporului de pericol în funcţie de salariul minim pe economie şi le-au dat acestora, la mişto, încă 15% la salariu. Compania aflată în subordinea Guvernului le-a mai dat şi altceva minerilor de la Suceava: le-a dat de înţeles că dacă nu-şi bagă minţile în cap vor fi daţi afară. Prefectul Sinescu a comunicat că la Crucea urmează două ture de concedieri. Aşa stând lucrurile, domnule Ponta, cum rămâne cu minerii de la Suceava? Îi sfătuiţi să se transfere la Complexul Energetic Oltenia, veniţi dumneavoastră până la Suceava ca să rezolvaţi problema sau le sugeraţi să meargă la mormântul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi să se roage, aşa cum aţi făcut şi dumneavoastră săptămâna trecută? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brânză cu aromă de uraniu de Crucea.
 Vizualizări articol: 2176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Brânză cu aromă de uraniu de Crucea2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Smart solution trimis de
(21 aug 2012, 16:34:58
Băi Sorinache, ce te-ai face tu fără postaci? Vezi tu în ce situație imposibilă ai ajuns? Ți-ai bătut putzulica de gura postacilor, în direct și la oră de … minimă audiență, postacii s-au șucărit, nu-ți plasează comentarii și nu te mai citește nimeni.
Nu ți-e rușine cu 200 de view-uri la ora asta? Sau cu 500-600 la celelalte? (din care mai mult de o treime sunt ale mele și ale unui amic (crede el!) de-și spune el că e carte de învățătură.
Unde sunt alea 1500-1600 de view-uri.
Sic Transit Gloria Mundi, sorinache!
Amu i-ai mai făcut vânt din studio și lui Alice Masquerade și-n locul ei ai început să te cerți ca la ușa cortului cu fata cea mică a lui nea Goiță. Uăi, tu ești om seros? Te dai la minore? Acum înțeleg că lectura ta preferată de după ce ai intrat și tu în criza vârstei mature a fost „Lolita” a lui Nabokov, dar vezi tu că exhibarea impulsurilor primordiale anapoda pe sticlă poate folosi și drept motiv de autosesizare dar și de probă în instanță.
Mai ales acum trebe să fii antenă la ce glăsuiești, nu de alta dar Sailor Came Back și s-ar putea să te trezești la ușa claxonerei cu un procuror stahanovist care să te-ntrebe despre esența tematică a ultimelor tale luări de cuvânt.
Bun deci despre minerii de la Crucea – pe scurt.
Nu e treaba primului-ministru ca să regleze situația de la Crucea. Acolo e treaba lui Pigment – prea-guralivul ciripitor și prea-frățescul iubitor redactor de note informative delaționiste.
Păi nu-i spune cătunului … CRUCEA? Cine mama lui Mamona – domnul zeu al Lui Pigment și DaniEL Hrăpărețul cu privirea ca de satană turbată – ai vrea să reglementeze diferendul?
Evident că un popă (cu epoleți)!
1.1  RE: Smart solution trimis de
(21 aug 2012, 16:35:49
Dacă îi spunea la sat Șiret, atunci trebuia să soluționeze vreunul cu oci albaștri de la serei! (c-aceia sunt dedulciți cu șireteniile)
Dacă îi spunea  ☭ ia atunci trebuia chemat imediat cârciumarul ca să măture și să dea cu mopul pe jos. (îți sună familiar episodul?)
Dacă îi spunea Adâncata atunci trebuiau niște speologi sau oceanografi.
De-i spunea la cătun Gura-Humorului, cu siguranță că Charlie Chaplin și Woody Allen erau îndrituiți să rezolve diferendul.
Dacă îi spunea Arbore- mergea iute Schmetterling și cu Arcadius Încruntatus să legifereze cu lanțul de la Huskvarna.
Dar așa, la CRUCEA, cine ai vrea să fie cel în măsură să acționeze? +Vi+Ctor+A+S? Nuuuu!
Fii băiat de comitet și trage o fuguță până la Pigment, trezește-l din picoteală (sau füte-i una peste olița aia de noapte împopoțonată cu oglinzi și insigne fasciste de-o ține pe căpățână) și trimite-l la CRUCEA să rezolve problemele enoriei!

AM ZIS!
1.2  RE: Smart solution trimis de
(21 aug 2012, 16:43:29
Erată fortuită:
☭ ia = Slòbožia

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei