Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 aug 2012 - Anul XVII, nr. 192 (5097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rechizitoriu

Ajutorul şefului de post care l-a împuşcat pe un poliţist de frontieră, trimis în judecată pentru purtare abuzivă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ajutorul şefului de post din comuna Ulma, agentul de poliţie care acum câteva luni a împuşcat un agent din cadrul Poliţiei de Frontieră, pe motiv că acesta din urmă a vrut să fugă de la locul unui accident rutier pe care l-a provocat, a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă.

Varianta iniţială, apărută în toată mass-media şi confirmată inclusiv de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a fost aceea că poliţistul a acţionat corect atunci când a făcut uz de armă, pentru că poliţistul de frontieră a încercat să se sustragă de la cercetări şi nu s-a supus somaţiilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au stabilit, însă, o altă variantă a ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de 18 aprilie a.c., iar zilele trecute au înaintat dosarul instanţei de judecată.

 

Poliţistul a tras cinci focuri de armă

Pe 18 aprilie a.c., în jurul orei 19.30, agentul principal Adrian Vasile Florean (30 de ani), a fost anunţat telefonic, de către o localnică, despre faptul că pe DJ 209G, în localitate, un autoturism de teren Mitsubishi Pajero s-a răsturnat într-o râpă.

Maşina de teren, înmatriculată în Anglia, cu volan pe partea dreaptă, se rostogolise de trei ori în râpa de aproximativ zece metri şi căzuse pe roţi. Ca prin minune, şoferul, identificat ulterior în persoana poliţistului de frontieră Vasile Marocico (46 de ani), din Izvoarele Sucevei, nu a fost rănit.

Poliţistul din Ulma venit la faţa locului l-a găsit pe Marocico în apropierea maşinii.

 „Agentul de poliţie i-a solicitat conducătorului auto să-i prezinte documentele personale şi ale autoturismului, acesta refuzând şi devenind totodată recalcitrant. Agentul de poliţie a încercat să-l imobilizeze, iar după efectuarea somaţiei legale, a tras patru focuri în plan vertical şi apoi încă un foc spre membrele inferioare, lovindu-l în treimea inferioară a gambei drepte”, scria negru pe alb într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Poliţistul de frontieră a fost internat la spital, suferind leziuni pentru care a avut nevoie de aproximativ două săptămâni de îngrijiri medicale.

 

Cei doi oameni ai legii s-au întâlnit la crâşmă. Poliţistul de frontieră i-a făcut cinste cu una mică agentului de poliţie

Potrivit actului de sesizare a instanţei de judecată, în acea după-amiază, în jurul orei 16:00, agentul Florean s-a dus la un bar din apropierea postului de poliţie, unde a stat aproximativ o oră. Potrivit mai multor martori audiaţi de anchetatori, agentul de poliţie „a consumat o cantitate relativ mare de băuturi alcoolice”.

Culmea, poliţistul a primit de băut chiar de la poliţistul de frontieră pe care avea să-l împuşte câteva ore mai târziu.

Cei doi se ştiau de mai multă vreme, mai ales că Vasile Marocico era agent în cadrul Sectorului de Poliţie Brodina.

În local se aflau la acea oră, susţin procurorii, şi alţi poliţişti de frontieră, cărora Marocico le-a făcut cinste, oferindu-i 50 de mililitri de coniac şi agentului de poliţie Florean.

Din scenariul conturat de procurori reiese că atât Florean, cât şi Marocico erau sub influenţa băuturilor alcoolice în acea seară. Ulterior, poliţistul de frontieră a plecat cu maşina de la local şi a provocat accidentul respectiv.

 

Ce le-a spus agentul de poliţie procurorilor

Audiat la Parchet, agentul principal Adrian Vasile Florean a declarat că după ce-a ajuns la locul accidentului şi-a dat seama cu greu cine era la volanul maşinii implicate, iar ulterior, când l-a întrebat pe Vasile Marocico dacă el a condus, acesta a negat şi a încercat să plece de la faţa locului. Florean a declarat că a încercat să-l încătuşeze pe poliţistul de frontieră, însă Marocico a devenit violent.

„S-a opus iniţial verbal, apoi l-a bruscat, l-a tras de uniformă, l-a apucat de corp şi l-a ridicat în aer, l-a lovit cu palma peste cap, iar ulterior a încercat să-l lovească cu pumnii”, reiese din declaraţia dată de Florean în faţa procurorilor.

 

Varianta procurorilor

Procurorii susţin că declaraţiile agentului de poliţie nu se confirmă, întrucât, din declaraţiile luate de la martori, Florean ştia a cui este maşina implicată în accident înaintea producerii acestuia.

De asemenea, persoane care au ajuns în acea seară la locul accidentului au declarat că poliţistul de frontieră nu a avut un comportament violent.

„Victima nu a ridicat tonul, nu a proferat insulte, injurii ori ameninţări la adresa lucrătorului de poliţie şi nici nu s-a dedat la vreun act sau gest violent la adresa acestuia”, este concluzia anchetatorilor desprinsă în urma anchetei.  

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutorul şefului de post care l-a împuşcat pe un poliţist de frontieră, trimis în judecată pentru purtare abuzivă.
 Vizualizări articol: 5461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Ajutorul şefului de post care l-a împuşcat pe un poliţist de frontieră, trimis în judecată pentru purtare abuzivă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha ha trimis de
(18 aug 2012, 12:17:47
ce tantalai,aoleu
2.   Ce de prost :))) trimis de
(18 aug 2012, 12:50:18
Ce fata de prost are gaborul:))))
3.   50 ml trimis de
(18 aug 2012, 13:12:47
pai cum, nici macar 100 de coniac nu i-a dat?! pai de aia a tras asupra lui !
:D
4.   Realitatea trimis de
(18 aug 2012, 16:28:29
Pai mai asta care iti spui Comunist ! Ai vrea tu , ca atunci cand mergi ca boul la aparatele electronice de noroc si vrea sa te bata altul mai prost ca tine, sa intervina ''gaborul'' asta ! problema in cazurile astea este ca majoritatea posturilor comunale au putini politisti si ei sunt obligati sa mearga singuri la interventii si nu au nici macar o camera video pe masina ca sa se vada cand ''cetateanul onest si nevinovat'' este agresiv cu politistii ! Si problema cea mai grava este ca atunci cand se intampla ceva politistul sau politistii sunt mai intotdeauna singuri fara martori, ca doar nu ar trebui sa care alti oameni dupa ei, desi ar trebui sa se foloseasca voluntari, ceva in genul garzilor patriotice de pe vremuri......si mai este o problema : de multe ori nu se merita sa-ti faci treba exemplar ca aceasta presupune si folosirea fortei de catre politisti caci asa trebuie....trebuie sa invatam odata ca legea si politistul trebuie respectate.....dar suntem prea prosti, prea hoti si o natiune da caca-maca, de aceea e buna vorba aia : FIECARE TARA ARE CONDUCATORII PE CARE II MERITA !!!
5.   Vasiuta trimis de
(19 aug 2012, 09:29:26
bravo vasiuta!!!!!!!!!!!!!!! gaborul e un pervers ordinar umbla baut prin sat ,imprumuta bani si nu-i da inapoi etc.ei se acopera unii pe altii la marlanii
6.   GARFIELD= SUGUS=CARSTEAN IULIAN trimis de
(19 aug 2012, 09:33:28
stiti de ce nu comenteaza GARFIELD??? este in concediu medical !!! are o infectie la picior!!! SUGUUUUS!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei