Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 aug 2012 - Anul XVII, nr. 192 (5097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Europarlamentarii USL solicită CE o poziţie despre anchetele privind referendumul

 

Europarlamentarii USL au transmis, vineri, o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi comisarului pentru Justiţie, Viviane Reding, solicitându-le o poziţie oficială despre anchetele procurorilor Parchetului General şi ai DNA privind votarea la referendumul din 29 iulie.

"Vă adresăm această scrisoare cu scopul de a vă aduce la cunoştinţă un proces extrem de dăunător care se desfăşoară în mai multe zone din România în momentul de faţă - un proces care ameninţă principiul democraţiei şi dreptul la confidenţialitate - şi pentru a vă solicita o poziţie vizavi de acesta. Procurorii Parchetului General şi cei ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub pretextul corect de a ancheta sesizările privind presupuse fraude electorale, au demarat un adevărat proces de chestionare a cetăţenilor cu drept de vot din mai multe judeţe din România", se menţionează în scrisoarea eurodeputaţilor USL.

În scrisoare sunt amintite "relatările presei despre caracterul abuziv al unora dintre acţiunile organelor judiciare, care ar fi ajuns inclusiv să forţeze anumiţi cetăţeni să jure cu mâna pe Biblie că au votat o singură dată în cadrul referendumului".

"Există mai multe alte aspecte care ridică semne de întrebare cu privire la legalitatea demersului întreprins de reprezentanţii Parchetului General şi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie: anumitor cetăţeni cu drept de vot li se solicită să precizeze şi în ce mod au votat, încălcând astfel caracterul secret al votului; nu se asigură niciun fel de asistenţă juridică pentru cei audiaţi, în condiţiile în care nu li s-au adus învinuri oficiale; există indicii că nu toţi anchetatorii ar fi reprezentanţi ai Parchetului şi ai DNA, printre aceştia aflându-se şi reprezentanţi ai PDL, partidul care îl susţine pe preşedintele suspendat Traian Băsescu; în urma unor ameninţări, oamenilor li se solicită să semneze declaraţii conform cărora s-ar fi votat în locul lor", susţin europarlamentarii USL în scrisoarea adresată lui Barroso şi Reding.

De asemenea, în scrisoarea USL se arată că în acest timp rămân nesoluţionate reclamaţiile privind reţineri ilegale de cărţi de identitate, care s-ar fi efectuat numai pentru a împiedica votul în data de 29 iulie.

"Un argument în plus care susţine teza unui proces abuziv este dat de faptul că aceste acţiuni fără precedent în România se petrec în urma unui scrutin care a însumat cele mai puţine nereguli din ultimii ani, un scrutin care s-a soldat doar cu o serie de incidente punctuale şi nu cu suspiciuni de fraudă", se afirmă în scrisoarea eurodeputaţilor USL.

Ei îi întreabă pe cei doi oficiali ai Comisiei Europene dacă este democratic, normal şi conform principiilor UE ca oamenii să fie "hărţuiţi" şi "intimidaţi" pentru că şi-au exercitat dreptul de vot.

"Dacă apreciaţi că participarea la vot trebuie stimulată în comunitatea noastră europeană şi nu descurajată prin acţiuni precum cele desfăşurate în prezent în România, considerăm că aveţi obligaţia să vă pronunţaţi asupra acestui caz", este concluzia scrisorii adresate oficialilor Comisiei Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Europarlamentarii USL solicită CE o poziţie despre anchetele privind referendumul.
 Vizualizări articol: 2356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Europarlamentarii USL solicită CE o poziţie despre anchetele privind referendumul4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(18 aug 2012, 11:15:04
Băsescu,cu iluzia că face parte din rasa umană
Mereu cercând să fure muzicalitatea românească
Ascunzând urma descărcării ruşinoase din izmană
Ce face ? joacă alba-neagra,cercând să ne prostească

Şi ieri,şi azi şi tot aşa o ţine ! de unde atât mult tupeu ?
Sau … asta prinzi când bei whisky-n loc de cafea dimineaţa
El produce tsunami noi achităm deranju’.Ce derbedeu !
Nu l-aş lăsa să-mi administreze nici … mătreaţa
( dar … nu se carotează politica după cum vreau eu ?! )

Demenţa e doar un tip de temperament ( până la urmă )
El crede că “face Reformă” !  nu-i cin’ să-i spună
Că o ţară se “navighează” mânuind altfel de cârmă
Şi că datoriile făcute de el …cu moartea ne cunună ?!

Că procesul de mizerabilizare e datorită lui , ştie ?
Că din cauza lui ne-am anesteziat obiceiurile şi portul ?
Ştie că mâncarea din farfurie seamănă c-o autopsie ?
ŞTIE ! doar c-atunci când îl întrebi … face pe mortul !!!
2.   Hmmm... trimis de
(18 aug 2012, 11:32:11
Nu cumva USL se trage din USeLess ?
3.   „-Tanti Anhelaaaaa.... trimis de
(18 aug 2012, 14:12:23
...pirate matrozul a trimis gașcacoolcool procurorilor să ne batăăăă!feeling beat upcrying
-----------
„- Neneaaa Manueeeel! +Victoraș a scrisshame on you p**a pe garduri și în listele electoralenail biting !”
-----------
„- Tantiii Vivianaaa! Lilium pierde nopțileraised eyebrows la zaruri, table și pocher, bea și fumează și face numai ce vrea elnot listening !”
-----------
(de undeva, se proiectează pe fațada parlamentului bruxelez o hologramă a răposatului Împușcătoiu', dojenindu-i cu degetul arătător:
„- Tovarăși, ședeți liniștiți la locurili voastri și nu întinați idealurili de partid și de stat!”
4.   LIXANDRU VERBITA CEL DEMN trimis de
(18 aug 2012, 16:24:23
Lixandru Verbiţa are 89 de ani și o demnitate cum rar mai poate fi văzută. Nea Lixandru, din comuna Suraia, județul Vrancea, este unul dintre milioanele de români care au votat la referendumul din 29 iulie și unul dintre sutele de români luați la întrebări de procurorii lui Băsescu în aceste zile după ce "au îndrăznit" să-și exercite un drept constituțional.El a relatat cum i-a mustrat pe procurori care au venit cu Biblia la oameni, să jure cu privire la voturile lor. Şi când l-au pus să jure pe Sfânta Scriptură pusă pe capotă, omul le-a spus că mai bine ar citi ce scrie în ea. Şi le-a mai spus că mai bine şi-ar face datoria cu privire la adevăratele probleme.Domnul Verbiţa le-a dat o lecţie de civism, dar şi de acurateţe judiciară. Le-a spus că dacă vor să le răspundă, atunci să nu-i vină acasă, pentru că nu e legal, ci să-i trimită citaţie, cu calitatea de martor sau de învinuit, ca să se prezinte şi să declare.Moţul de pe tâmpenie a fost când tembelii lui Kovesi şi Morar l-au întrebat pe om dacă îşi ia informaţiile de la Antena 3. Şi domnul vrâncean a răspuns: “Ruşinos pentru dumneavoastră, calitatea pe care o aveţi, băieţi tineri, învăţaţi, să îmi spuneţi ce să văd şi ce să ascult”.
4.1  RE: LIXANDRU VERBITA CEL DEMN trimis de
(18 aug 2012, 16:59:15
Moșul, în înțelepciunea lui elementară, a surprins un amănunt esențial: dacă s-ar emite citații, persoanele nominalizate capătă calitatea de învinuit.

Iaca ce spune alineatul 2 din articolul referitor la CERCETAREA ABUZIVĂ:
„Întrebuinţarea de promisiuni, ameninţări sau violenţe împotriva unei persoane aflate în curs de cercetare, anchetă penală ori de judecată, pentru obţinerea de declaraţii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.”

Atâta timp cât procurorii NU ÎNDEPLINESC PROCEDURA PENALĂ prin emiterea unei citații legale se eschivează în mod parșiv de la o eventuală răspundere! Șmecheri tâlharii!
Dacă persoana așa-zis anchetată nu are calitatea de învinuit atunci nici ei nu pot fi trași la răspundere de eventualii cunoscători în detaliu ai legii penale.
(mie să-mi vină unul dintr-ăsta la poartă cred că-l f*t în gură direct dacă nu cumva o și încasează pe cocoașă!)

(p.s. Sire, nu fi ciufut și lămurește poprul cum e cu procedura!)
5.   DISPERAREA LUI BASE trimis de
(18 aug 2012, 16:26:20
Ticăloşia pe care procurorii au făcut-o credincioşilor, la Suraia, de Sfânta Maria, n-are decât o explicaţie: disperarea lui Băsescu. În zilele premergătoare lui decembrie ’89, securiştii n-au fost lăsaţi să intre în biserică după Tökes. Ceauşescu nu era evlavios, dar nu era prost. Nu scotea lumea din biserici, ca să nu şi-o pună în cap. Începi să te îndoieşti de inteligenţa politică a lui Băsescu. Doar dacă. La capătul puterii, resuscitat de american, îşi zice că nu mai contează. De câteva zile, procurorii mobilizaţi în pâlcuri caută "vinovaţii" loviturii de stat. Din casă în casă, din biserică în biserică. Îi simţi crispaţi, obosiţi, îndârjiţi. Şi colectivizarea s-a făcut cu anasâna. Din curte în curte, cu ameninţări, despotic, abuziv.
6.   PARCHETAM CU DUBLA MASURA ?? trimis de
(18 aug 2012, 16:28:01
Preşedintele ProDemocraţia, Cristian Pârvulescu: : „În 2004, la alegerile parlamentare şi prezidenţiale, care, după cum se ştie, se desfăşurau încă simultan, s-au înregistrat numeroase fraude. Am făcut nenumărate sesizări privind votul multiplu, prezentînd dovezi solide strânse de observatorii ProDemocraţia care au operat în teren. Abia în 2007 am primit un răspuns de la Parchetul General, din care a rezultat că au fost anchetate 2 persoane. În 2009, la alegerile prezidenţiale s-au înfiinţat 3.750 de secţii speciale. Au existat numeroase sesizări privind votul multiplu în aceste secţii speciale. Nu am auzit ca Parchetul să fi demarat vreo anchetă. Acum, văd că suntem în faţa unei acţiuni de amploare”. Prin modul în care vedem că au acţionat procurorii în ultimele zile, şi mă refer în special la întrebarea pusă unor cetăţeni, şi anume, cu cine au votat, s-a violat secretul opţiunii de vot.
7.   THE DIARY OF EBA trimis de
(18 aug 2012, 16:29:42
Simpt că urmează să fac cea mai mare criză de nervi din viaţa mea, deoarece pe 1 septenbrie mă căsătoresc şi nu am putut să mă hotărăsc ce rochie de mireasă vreau şi din cauza asta mia-m luat două. Şi acum am o problemă şi mai mare, fincă am încercat să mă înbrac cu amândouă, dar nu mă încap!!!!! Şi tot trebuie să mă hotărăsc la una singură!!!!!! Mai sunt îngrijorată şi de faptul că o să devin doamna Syda, jurnalule. Eu nu sunt obişnuită să fiu doamnă, sunt obişnuită să fiu domnişoară şi nu sunt de acord să port coc şi rochii nescurte şi să mă înbrac bătrânicios. Cred că o să-i pun lui soţul meu condiţia să rămân domnişoară, alfel nu mai mă căsătoresc şi punct. Noapte bună jurnalule, să şti că o să te iubesc la fel de mult şi când o să fiu soţia lui soţul meu.
8.   LISTELE ELECTORALE PERMANENTE AU FOST PERIATE trimis de
(18 aug 2012, 19:25:31
O operatiune de actualizare a listelor electorale nu s-a mai facut din 1992.
In 1992 numărul era de 16.380.663 alegători .Deci in urma perierii listelor avem urmatoarele date:
persoanele care nu detin un act de identitate romanescbig grinepaseste lejer UN milion persoane.
Persoane decedate:cateva sute de mii
Cei care si-au pierdut drepturile electorale:nu sare de 100.000 .
La asta se adaugă şi persoanele care intră în celălalte categorii care trebuiesc verificate conform adresei trimise de executiv în teritoriu.
8.1  RE: LISTELE ELECTORALE PERMANENTE AU FOST PERIATE trimis de
(18 aug 2012, 19:32:47
Deja esti penibil.
9.   Weekend placut trimis de
(18 aug 2012, 19:38:33
Desi pentru tine basistule Fantomas nu cred ca e placut deloc.
9.1  RE: Weekend placut trimis de
(18 aug 2012, 22:53:26
Să-ți stea micul în gât!
10.   Császár Base trimis de
(18 aug 2012, 21:32:42
Romanul Base a plecat in concediu in Harghita si Covasna.Sunt singurele locuri din tara unde nu este huiduit de lume.Deci presedintele suspendat al romanilor a ajuns doar presedintele ungurilor.De ce oare?Deoarece s-a facut pres in fata lui Viktor Orban?Deoarece aceste judete au devenit unguresti si deoarece pe primariile lor flutura steagul Ungariei?Deoarece limba oficiala in aceste judete este maghiara?
"Au înţeles foarte bine şi modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului şi că nu pot fi atraşi în jocuri politicianiste. Iar maghiarii se pare că au înţeles nevoia de stabilitate a ţării în perioada aceasta", a spus Băsescu, întrebat fiind cum explică prezenţa redusă a maghiarilor la referendum.
Românii care au mers la vot "n-au înţeles"" toate astea, dacă dăm crezare logicii lui Băsescu.Romanii care au mers la vot sunt tampiti.
11.   Si Base si Lady Gaga au fani trimis de
(19 aug 2012, 07:50:05
Base are fani la fel de infocati ca si lady Gaga.Fanii lady Gaga ar face orice sa fie in preajma idolului.Ar face orice sa obtina un autograf sau un zambet.Acesti fani oarecum nebunatici si putin dusi au o trasatura comuna.Sunt inofensivi.Fanii lui Base agresivi si lacomi. Agresivi si mincinosi. Agresivi si dispusi sa isi tradeze prietenii. De dragul lui Base. Sa-si tradeze comunitatea. Sa-si tradeze si sa-si injoseasca propria tara. Ne hartuiesc si ne intreaba daca suntem sau nu fanii lui Basescu. Sa ne invete minte sa nu mai participam, cate zile mai avem, la vreun referendum.In timp ce Lady Gaga isi tine fanii cu sufletul la gura in spectacole care nu dureaza mai mult de cateva ore, show-ul lui Traian Basescu isi tine ocupati atat fanii, cat si non-fanii de 8 ani.
11.1  RE: Si Base si Lady Gaga au fani trimis de
(19 aug 2012, 09:24:09
Foarte curand, Basescu va reincepe sirul de concerte, pe scena de la Cotroceni. Va lansa un nou hit, scris de catre Viktor Orban. Isi va readuce trupa de dansatori. Incasarile vor fi impartite intre el si fanii lui cei mai infocati. Fani sau nu, vom urmari cu totii concertele, ca niste oi proaste ce suntem.
12.   Manipulari trimis de
(19 aug 2012, 16:44:51
mai oameni buni, se ancheteaza. fraudele de la referendum, nu oamenii care au votat! usl minte si manipuleaza!
13.   Manipulari trimis de
(19 aug 2012, 16:45:51
mai oameni buni, se ancheteaza. fraudele de la referendum, nu oamenii care au votat! usl minte si manipuleaza!
13.1  RE: Manipulari trimis de
(19 aug 2012, 18:02:43
Lasă-i măi băiatule să se bată între ei ca chiorii.
14.   S-A TERMINAT CIRCUL,GATA trimis de
(19 aug 2012, 18:14:59
S-au scos de pe listele permanente peste 1,7 milioane de oameni care nu aveau dreptul sa figureze.In acest fel cvorumul pentru demiterea lui Basescu este indeplinit.
S-a depasit numarul de alegatori necesari cvorumului cu 300.000 oameni.Marti asteptam validarea referendumului si plecarea lui Base.(in tinutul secuiesc sau in Bucovina unde sunt cei mai multi basisti).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei