Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 aug 2012 - Anul XVII, nr. 191 (5096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fără protecţie

Sute de pietoni îşi riscă viaţa circulând pe lateralele podului de la Bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zilnic, sute de oameni îşi riscă viaţa trecând pe podul de la Bazar, chiar pe marginile acestuia, deşi balustradele de protecţie au fost demontate, pentru a fi înlocuite, dar şi pentru a putea fi făcute lucrările de consolidare şi egalizare a suprafeţei carosabile.

Ignorând riscul de a se dezechilibra, de a li se face rău de la înălţime sau chiar de a se împiedica de materialele şi lucrurile de pe şantier, sute de pietoni traversează podul, cea mai mare parte mergând către Bazar sau întorcându-se de acolo.

Semnele de ocolire şi de şantier în lucru, de pe lateralele podului, nu au mare importanţă pentru ei, mai ales atunci când claxoanele şoferilor îi alungă de pe carosabil, unde mulţi dintre ei încercau să meargă pe margine, printre jaloanele de marcare a şantierului.

Muncitorii de pe pod s-au obişnuit deja ca o mulţime de oameni să circule printre ei, cu sau fără bagaje, deşi uneori asta îi încurcă de la treabă.

“Nu noi trebuie să-i direcţionăm. Alţii ar fi trebuit să se gândească la asta”, spun ei, văzându-şi de treaba lor.

O vreme, pe una din lateralele podului se putea circula în siguranţă, dar după ce şi acolo s-a trecut la refacerea trotuarelor, balustradele au dispărut de pe ambele părţi, iar plase de protecţie nu există, nici pentru pietoni şi nici pentru muncitori.

Din fericire, pe laterala care dă spre Bazar au început să fie montaţi parapeţii metalici, dar chiar şi aşa, o bună parte din pod trebuie parcursă fără nici un punct de sprijin, pe un traseu cu numeroase capcane.

De exemplu, la fiecare cinci metri se află câte o adâncitură de dimensiunile unui şanţ, care trebuie ori sărită de către trecători, ori parcursă cu grijă, cu paşi mărunţi şi efort, aşa cum face o bătrânică care, cu paşi mărunţi, coboară în şanţ, îl parcurge ţinându-se de bordură şi apoi iar urcă, repetând figura de la fiecare astfel de obstacol din cale.

Nu la fel de prevăzător este un cetăţean „vesel”, care, cuprins de euforia bahică, parcurge şantierul împleticindu-se printre muncitori, materiale, ajungând cu piciorul chiar pe marginea podului, la o înălţime de aproape 10 metri deasupra apei.

“Nu mi-e frică…Şi nevastă-mea a căzut de la înălţime…Şi eu am vrut să sar o dată de pe bloc, dar m-au împiedicat”, spune omul care a ajuns totuşi în siguranţă la capătul podului.

Ca el au fost mulţi alţii care au traversat podul de la Bazar în condiţii de risc, dar, din fericire, până acum nu a avut loc nici un eveniment nedorit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de pietoni îşi riscă viaţa circulând pe lateralele podului de la Bazar.
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sute de pietoni îşi riscă viaţa circulând pe lateralele podului de la Bazar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E vb si de bunul simt! trimis de
(17 aug 2012, 15:42:06
Ce ti-e omul! Bine ca s-a vazut reales! Nenorocire cu traficul + stranierii, in toiul verii, pe podurile reamenajate .
2.   Stranierii trimis de
(17 aug 2012, 22:27:01
nu vin stranieri iti moare de foame paienjenul de la cur

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei