Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 aug 2012 - Anul XVII, nr. 191 (5096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune de control

Şosele împânzite de poliţişti care trag pe dreapta maşinile înmatriculate în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Poliţiştii rutieri au demarat, începând de ieri, o acţiune de control în trafic cu forţe sporite, fiind trase pe dreapta pentru control maşinile înmatriculate în străinătate. Hotărârea a fost luată, la nivel naţional, de Direcţia de Poliţie Rutieră, după ce de la începutul lunii august în toată ţara s-a constatat o creştere a numărului de accidente provocate de şoferii care conduc maşini înmatriculate în alte state. Acţiunea de control continuă astăzi şi mâine, echipajele rutiere acţionând împreună cu specialiştii Registrului Auto Român (RAR), pentru depistarea defecţiunilor tehnice, verificând actele şoferilor şi ale maşinilor şi dispunând radare în cascadă pe cele mai importante drumuri ale judeţului pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive.

 

Ieri dimineaţă, un echipaj la Pătrăuţi, altul la Dărmăneşti

Ieri dimineaţă, de exemplu, un echipaj rutier, împreună cu unul de la RAR, a acţionat pe DN 2, la Pătrăuţi. Câţiva kilometri mai încolo, la Dărmăneşti, un alt echipaj de poliţie rutieră acţiona cu un autoturism Dacia Logan de culoare albă dotat cu radar, singura maşina neinscripţionată a Serviciului Rutier.

În foarte multe cazuri şoferii traşi pe dreapta pentru control amănunţit au încasat cumul de amenzi.

 

Amendat cu 700 de lei şi lăsat fără certificat de înmatriculare după controlul amănunţit al maşinii 

De exemplu, la un moment dat a fost oprit pentru control un tânăr din Arbore, care conducea un BMW înmatriculat în Italia. Deşi acesta a explicat într-o română stâlcită că maşina are revizia la zi, controlul efectiv a reliefat cu totul altceva.     

Inspectorul Mihai Gabinat, şeful Biroului Drumuri Naţional Europene din cadrul Serviciului Rutier, a declarat: „BMW-ul care circula dinspre Suceava spre Siret a fost oprit pentru că şoferul nu folosea pe drumul naţional-european luminile de întâlnire pe timp de zi. În urma controlul efectuat de specialiştii RAR au fost constate mai multe nereguli, respectiv şoferul avea anvelope uzate peste limita admisă, nu avea dotările necesare, triunghi reflectorizant şi trusă medicală, şi avea defecţiuni la sistemul de iluminare şi semnalizare. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 700 de lei, cu posibilitatea de a plăti 350 de lei în 48 de ore, şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare”. Şoferul va trebui să-şi schimbe pneurile şi să-şi rezolve problemele de la sistemul de iluminare şi semnalizare, iar apoi să treacă pe la RAR, pentru a se constata îndepărtarea problemelor constatate şi a-şi recăpăta certificatul de înmatriculare.   

 

Zonele fierbinţi: Rădăuţi şi Vicov

Acţiunea de control a poliţiei se desfăşoară cu efective sporite prin implicarea agenţilor de ordine publică cu atribuţii pe linie rutieră.

Echipele de control vor fi dispuse în mai multe zone ale judeţului, însă vor fi concentrate acolo unde sunt cele mai multe maşini înmatriculate în străinătate.  

„Zonele de risc rutier în judeţul Suceava sunt în localităţile în care foarte mulţi cetăţeni au plecat în străinătate, iar în această perioadă se întorc în concedii, conducând autovehicule înmatriculate în străinătate. Aici subliniem în special zona Rădăuţi şi comunele arondate şi zona Vicovu de Sus”, a mai precizat inspectorul Mihai Gabinat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şosele împânzite de poliţişti care trag pe dreapta maşinile înmatriculate în străinătate.
 Vizualizări articol: 1528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Şosele împânzite de poliţişti care trag pe dreapta maşinile înmatriculate în străinătate3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(17 aug 2012, 12:16:32
Vedeti c-o sa sara Ponta &Crinut imediat in sus ca sicaneaza organele de politie cetatenii veniti din alte state in concediu!
2.   Comentariu trimis de
(17 aug 2012, 14:10:07
Nu stiu de ce "stranierii" nostri cand vin in august ca oile toti in tara, ori se suie cu masinile prin copaci, ori le baga prin santuri, ori, mai rau, intra in oameni nevinovati. Sa le spuna cineva ca pe drum e loc pt. toata lumea!!!
2.1  RE: Comentariu trimis de
(17 aug 2012, 15:15:36
da. ai dreptate xxoxx. dar sa le mai spuna cineva sa vorbeasca si limba romana asa cum o vorbeau in\ainte de a pleca, si nu ca raducioiu pe aeroport in '91.
3.   Strainii lui măta trimis de
(17 aug 2012, 15:37:24
Io ho dimenticato di parlare lingua rumena ma ci vorrei mandare afarenculo sia xxoxx sia breana,due pezzi di merda con una madre comuna putana troia.
3.1  RE: Strainii lui măta trimis de
(17 aug 2012, 21:58:45
mare dobitoc mai esti bai fantomas. eu ma refeream la aia care vorbesc romana amestecat cu italiana si cateodata nu-si gasesc cuvintele sau vorbesc romaneste cu accent italian. oricum, suna ca dracu. cu astia care au uitat complet limba romana e cu totul altceva. voi astia sunteti la un alt nivel deja. ma intreb, cum de mai stii sa citesti. vad ca mai intelegi cate ceva, probabil mai si ciupesti un pic de romaneste, bai bucatica de diharee ce esti. si sa-i spui lui ma-ta ca am zis eu ca e o tarfa mare de tot care s-a sexat cu toti stigoii si te-a facut pe tine, bai fantoma de roman. tu chiar trebuiai sa fi scos de pe listele electorale de la ultimul referendum. dar tu nu stii despre ce vorbesc ca tu nu te mai uiti la posturile tv romanesti. cunosc multi de astia care ei acolo in italia se uita numai la italieni ca asa da bine. hai ciao!
4.   Lunimi de intalnire trimis de
(17 aug 2012, 22:14:57
"nu folosea luninile de intalnire pe timp de zi" dar in filmarea care ati facut-o cate masini trec si nu au "luminile de intalnire"aprinse sau cate masini au stingator si trusa medicala? e bine ceia ce face dar legea e penru toti ori sau gandit ca este de muls cu masinile inmatriculate in strainatate.de masinile din bulgaria de ce nu fac controale sau vaca e stearpa acolo???
5.   Luminile aprinse trimis de
(17 aug 2012, 23:41:39
Vai ce grozavie a facut baiatul ca nu a mers cu luminile aprinse...Dar ce,nu puteau politisti sa vada bine spaga? Cine a mai scos asta,cu luminile aprinse pe timp de zi cu soare...Aha,cred ca vreun ungur de prin parlament,caci numai noi si unguri circulam cu luminile aprinse ziua(nu vorbesc pe timp de ploaie sau ceata),si trebuiam sa fim si noi ca ungurii.
5.1  RE: Luminile aprinse trimis de
(18 aug 2012, 01:10:53
La tine in Portugalia, cum se circula?! Cu farurile stinse?! Tinere... E masura de siguranta, daca pricepi notiunea. Iar daca ai fi un sofer experimentat, ai stii si tu despre ce este vorba si nu ai mai comenta pe langa subiect. Dar hai sa facem un exercitiu si sa-ti explic... Daca iti vine o masina de pe contrasens, iar culoarea acesteia este gri, ai s-o vezi doar de la circa 50-100 de metri. Daca tu mergi cu 100 si intri in depasire... Rezolva tu rapid ecuatia, ca n-ai decat o necunoscuta!

Daca ai o problema cu ungurii, cauta un material ce atinge acest subiect si troll-eaza acolo, nu aici, nu aiurea.

Eu chiar ma bucur ca masinile inmatriculate in strainatate sunt oprite in trafic. Daca ma gandesc bine, oricum scapa ieftin. Eu le-asi lua permisul la cel putin 80% dintre ei. Cauta si tu prin presa, sa vezi cate accidente mortale sunt provocate de "stranierii" ce se cred zeii soselelor, cate vieti nevinovate s-au dus din cauza lor.

Bafta! Si ai grija la drumul spre Romania. E cam lung, tinere.
6.   TROTINEL trimis de
(18 aug 2012, 12:20:25
Sa sti,TROTINELE,ca aici se circula cu farurile stinse pe timp de zi,si nu e singura tara asa.Eu din cate stiu,intai ungurii circulau cu farurile aprinse ziua,si apoi noi ne-am luat dupa ei,ca doar avem destui prin parlament.Nu ca as avea ceva cu ungurii,insa am totusi cu acei unguri de la noi care nu"stiu"sa vorbeasca romaneste in Romania,si daca nu ii intrebi in ungureste,nu vor sa iti raspunda in lb.romana,si asta in Romania.Cat despre exercitiul tau,eu cred ca numai daca ai probleme cu ochii,observi masina la 50-100 m,altfel nu prea imi explic.
6.1  RE: TROTINEL trimis de
(18 aug 2012, 14:07:36
Cu ungurii ce traiesc in romania dar refuza categoric sa vorbeasca romaneste, am si eu o problema. Dar, nu asta e subiectul articolului.

Intradevar, m-am uitat pe siteul UE si ai dreptate. In Portugalia nu este obligatorie folosirea farurilor pe timp de zi. Dar, in Germania, Austria, Franta, Spania aceasta reglementare exista. Iar acolo nu cred ca este vorba tot de ungurii din parlament.

Cat despre problemele mele vizuale. Probabil, o data cu varsta, incep sa am probleme. Dar, avand peste 350.000 km parcursi ca sofer, crede-ma ca de multe ori am avut surprize neplacute. Si, de foarte multe ori, mi s-a intamplat sa nu vad la timp o masina ce venea din fata, tocmai pentru ca avea farurile stinse.

Regula au inventat-o nemtii, iar, probabil, romanii au preluat-o de la unguri. Asta nu o stiu. Dar reglementarea a aparut in urma unor studii facute de specialisti, de ingineri, de politisti, cei de la ADAC si asa mai departe.

Crede-ma ca eu le folosesc, e deja reflex, iar acest lucru nu ma deranjeaza deloc. Mai bine sa ma fac vazut din timp, decat sa dau peste unul ce are cu adevarat probleme cu ochii si ma ia "in brate".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei