Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 aug 2012 - Anul XVII, nr. 191 (5096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Deputatul Bălan consideră că Guvernul nu mai are nici o scuză pentru a nu se supune deciziilor Curţii Constituţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul nu mai are nici o scuză pentru a nu se supune deciziilor şi solicitărilor Curţii Constituţionale a României (CCR), consideră secretarul general al Organizaţiei Judeţene  Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan.

„Prin deciziile adoptate marţi, Curtea Constituţională clarifică două chestiuni extrem de importante, pe care Victor Ponta, Crin Antonescu şi USL au încercat să le distorsioneze pentru a schimba rezultatul referendumului. Prima este legată de listele electorale permanente. CCR confirmă că cetăţenii români cu domiciliul în străinătate trebuie înscrişi în listele permanente pentru referendum, conform Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României şi art.17 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Cea de-a doua se referă la cererea adresată Guvernului în adresa din 3 august. Astfel, Curtea îi transmite clar premierului Victor Ponta ce are de făcut: să comunice Curţii numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, actualizate până la data de 10 iulie 2012”, a declarat secretarul general al PDL Suceava. Din acest moment, consideră Bălan, Guvernul trebuie să stopeze imediat acţiunea de actualizare a listelor, hotărâtă prin Memorandumul fără valoare de lege. „De asemenea, Guvernul nu mai are nici o scuză pentru a nu se supune deciziilor şi solicitărilor Curţii Constituţionale. Guvernul şi USL sunt datori ca măcar de acum înainte să acţioneze raţional şi cu bună-credinţă faţă de români şi faţă de interesele lor”, a spus Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Bălan consideră că Guvernul nu mai are nici o scuză pentru a nu se supune deciziilor Curţii Constituţionale.
 Vizualizări articol: 1051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Bălan consideră că Guvernul nu mai are nici o scuză pentru a nu se supune deciziilor Curţii Constituţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei