Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2012 - Anul XVII, nr. 188 (5093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Impas financiar

Termica are nevoie de 30 de miliarde de lei vechi pentru a plăti factura la gaz metan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu doar o săptămână înainte de termenul anunţat pentru reluarea furnizării apei calde în municipiul Suceava, Termica caută încă resurse financiare pentru a achita restanţele pe care le are către furnizorul de gaz metan.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că în cursul zilei de astăzi va face o analiză a plăţilor făcute de fiecare asociaţie de proprietari către Termica, pentru a vedea dacă s-au făcut eforturi pentru achitarea parţială a datoriilor imense acumulate de populaţie, de peste 200 de miliarde de lei vechi.

“Una din priorităţile noastre şi ale asociaţiilor de proprietari trebuie să fie în aceste zile asigurarea de bani către Termica, astfel încât să poată plăti restanţele la gaz metan şi să pornim furnizarea apei calde pe 20 august, aşa cum s-a stabilit”, a declarat ieri primarul Sucevei.

Debitele pe care Termica le are de achitat către E.ON Moldova – 30 de miliarde de lei vechi, nu sunt deloc de neglijat, mai ales că pe timp de vară furnizarea apei calde este asigurată exclusiv prin arderea gazului metan, în vreme ce iarna, acesta este necesar doar în perioadele foarte geroase, când centrala termică pe cărbune nu acoperă necesarul de căldură al populaţiei.

Directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că se fac eforturi pentru achitarea parţială a facturilor restante la gaz metan, astfel încât să nu se ajungă la situaţia ca apa caldă să nu poată fi furnizată populaţiei pentru că nu au cum o produce.

“Programul de reparaţii a fost respectat, suntem în grafic cu lucrările, încât nu ar trebui să existe motive să nu reluăm furnizarea apei calde pe 20 august. O posibilă problemă ar fi datoriile la gaz metan, dar încercăm să impulsionăm încasările de la asociaţiile de proprietari, încât să achităm parţial facturile restante şi să facem un grafic de eşalonare pentru diferenţa de bani neachitată”.

Problemele financiare cu care se confruntă Termica se resimt nu doar în relaţiile contractuale cu furnizorii de utilităţi, servicii sau materie primă, ci şi în cea cu angajaţii, ale căror salarii sunt plătite cu întârziere în ultima perioadă.

Tocmai de aceea, pentru a sprijini funcţionarea Termica, recent, Primăria Suceava a achitat 500.000 de lei, o parte din bani urmând să fie utilizaţi la plata salariilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica are nevoie de 30 de miliarde de lei vechi pentru a plăti factura la gaz metan.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termica are nevoie de 30 de miliarde de lei vechi pentru a plăti factura la gaz metan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei