Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2012 - Anul XVII, nr. 188 (5093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

A ales să moară

Găsit spânzurat în podul casei de poliţiştii care îl căutau pentru tentativă de omor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, căutat de poliţie pentru o tentativă de omor, a ales să-şi pună capăt zilelor, anchetatorii găsindu-l spânzurat în podul casei în care locuia singur. Bărbatul îşi înjunghiase cu cuţitul un văr miercurea trecută, iar imediat după agresiune a dispărut. A fost căutat de poliţie timp de patru zile, până duminică, atunci când a fost găsit spânzurat. Vecinii cred că acesta s-a speriat de consecinţele gestului său, dar a cedat psihic şi din cauza remuşcărilor provocate de fapta comisă.

 

Au băut împreună, apoi lucrurile au degenerat

Conform anchetei poliţiei, miercurea trecută, Dumitru Balan, în vârstă de 54 de ani, din Roşcani – Liteni, s-a luat la ceartă cu vărul său Gheorghe Ciubotariu, în vârstă de 40 de ani, după ce înainte bărbaţii consumaseră alcool la domiciliul celui de-al doilea. Dat afară din curte de vărul său, bărbatul de 54 de ani s-a dus acasă după un cuţit şi s-a întors la locuinţa acestuia.

Viorica Ciubotariu, soţia bărbatului înjunghiat, a fost martoră la scenele de coşmar: „Balan, vărul soţului meu, a venit la noi în curte. Au avut nişte replici dure ca între bărbaţi şi soţul l-a dat afară din curte. A ieşit şi a plecat, dar în maxim zece minute s-a întors cu un cuţit în mână. Prima dată a dat în mine, mi-a atins tricoul cu cuţitul, mi-a tăiat tricoul, apoi în mijlocul curţii l-a înjunghiat pe soţul meu. A fost cumplit”.

 

Vărul înjunghiat, operat de urgenţă pentru salvarea vieţii 

Înjunghiat în abdomen, Gheorghe Ciubotariu a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, refuzând iniţial internarea. Ulterior, peste noapte, i s-a făcut rău şi a ajuns din nou la spital. Leziunea de la abdomen era gravă, iar medicii au fost nevoiţi să-l opereze de urgenţă pentru a-i salva viaţa.

În aceste condiţii, ancheta a luat o altă turnură. Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a precizat că în urma examinării medico-legale s-a stabilit că viaţa victimei a fost pusă în pericol, astfel că fapta de agresiune a fost încadrată la tentativă la infracţiunea de omor, cauza fiind preluată de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Având în vedere gravitatea faptei, în astfel de cazuri suspecţii sunt de obicei arestaţi preventiv.

 

„Ieşea numai noaptea din casă, se vedeau semne că el umbla, dar numai noaptea, atât”

Poliţiştii au continuat să-l caute pe agresorul dispărut, însă nu au reuşit să-l găsească. Acesta nu avea familie şi locuia singur în casa părinţilor după ce mama sa a decedat. Vecinii erau cei care îl vedeau cel mai des.

Gicu Nohai, unul dintre vecinii care au fost audiaţi şi de poliţie, a declarat: „De miercuri nu l-a mai văzut nimeni. Ieşea numai noaptea din casă, se vedeau semne că el umbla, dar numai noaptea, atât. Poliţia l-a căutat în fiecare zi, şi dimineaţa, şi seara. Veneau, strigau la poartă, au stat de vorbă cu toţi vecinii de pe aici. El stătea ascuns prin pod, numai că s-a speriat, asta e cauza principală, s-a speriat şi s-a omorât”.

Bărbatul mai crede că gândurile negre l-au cuprins pe agresor şi pe fondul singurătăţii şi este convins că dacă acesta ar fi discutat cu cineva, ar fi ales să se predea, mai ales că între timp starea vărului său s-a mai ameliorat.   

 

A lăsat un bilet de adio şi cuţitul cu care a comis tentativa de omor

Un alt vecin, Vasile Miron, rudă îndepărtată cu bărbatul găsit spânzurat, era şi el de părere că frica i-a întunecat total gândurile: „Eu cred că îi era frică de lege. Ar fi zis că, dacă moare vărul, ia 25 de ani de puşcărie, nu e puţin... Decât să-l mănânce puşcăria...”.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani a fost găsit atârnat în ştreang în podul locuinţei duminică după-amiază, anchetatorii estimând că acesta era mort de doar câteva ore. Bărbatul a lăsat un bilet de adio în care îşi cere scuze pentru că şi-a înjunghiat vărul, lângă bilet lăsând şi cuţitul cu care a comis agresiunea.

Pentru tentativă la infracţiunea de omor, bărbatul spânzurat risca între cinci şi zece ani de închisoare. Cum însă acesta este mort, dosarul penal deschis de procurorii criminalişti urmează să fie închis.

 

Alt caz luna trecută: şi-a pus ştreangul de gât în timp ce era anchetat pentru viol 

În urmă cu exact o lună de zile, un tânăr în vârstă de 29 de ani din comuna Pătrăuţi s-a spânzurat în circumstanţe oarecum asemănătoare, în timp ce poliţia îl cerceta pentru un presupus viol comis asupra unei fete în vârstă de 16 ani.

Luat la întrebări şi audiat de poliţie, tânărul de 29 de ani, Florin George Ionaş, s-a decis să-şi pună capăt zilelor. Din punct de vedere legal acesta nu risca mare lucru, în condiţiile în care violul nu a fost confirmat medico-legal, iar fapta era încadrată la tentativă la infracţiunea de viol. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Găsit spânzurat în podul casei de poliţiştii care îl căutau pentru tentativă de omor.
 Vizualizări articol: 991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Găsit spânzurat în podul casei de poliţiştii care îl căutau pentru tentativă de omor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 aug 2012, 19:59:35
Nu-i pacat ca asemenea nebuni dispar, poate Dumnezeu are grija de acesti discreierati si-i elimina dintre noi, pentru a nu face alte victime.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei