Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2012 - Anul XVII, nr. 188 (5093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alertă

Patru copii bolnavi de meningită, după ce s-au scăldat în apa Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru copii s-au îmbolnăvit de meningită după ce s-au scăldat în apa Sucevei, a informat ieri conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă scăldatul în locuri neamenajate.

Directorul adjunct medical al instituţiei, dr. Cătălina Zorescu, a arătat ieri că scăldatul poate fi extrem de periculos, prin prisma bolilor care pot fi contractate din ape, dacă este vorba de locuri neautorizate sanitar.

„În această perioadă, riscul îmbolnăvirii de meningită este ridicat, iar populaţia ar trebui să evite scăldatul în lacuri, iazuri, bălţi şi ape curgătoare, care reprezintă un real pericol pentru sănătate”,  a spus dr. Cătălina Zorescu.

 

290 de cazuri de meningită, în judeţ, de la debutul epidemiei

În total, în ultima săptămână, 6-12 august, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au fost internate cu diagnosticul de meningită acută virală 14 persoane, respectiv 11 minori cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani şi trei adulţi.

Şase dintre pacienţi provin din mediul rural (Bosanci, Brodina, Fântânele, Ilişeşti, Grăniceşti, Moara - câte un caz), restul bolnavilor provenind din mediul urban (şapte cazuri în municipiul Suceava şi un caz în oraşul Dolhasca.

Până în prezent, numărul bolnavilor de meningită din judeţ a ajuns la 290.

La această oră, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava mai sunt internaţi 21 de pacienţi, toţi cu forme uşoare şi medii de boală, cu evoluţie favorabilă sub tratament. Cele mai multe cazuri, 40%, provin din municipiul Suceava.

Evoluţia săptămânală a internărilor, începând cu data de 31 mai, când a izbucnit epidemia de meningită, indică o tendinţă de scădere a numărului de îmbolnăviri începând cu săptămâna 2 – 7 iulie. Vârful epidemic a fost atins în intervalul 25 iunie – 1 iulie, când în judeţ au fost semnalate 53 de îmbolnăviri în rândul populaţiei.

 

Curăţenia şi aprovizionarea cu apă în şcoli, în atenţia DSP

Pentru prevenirea unor noi cazuri de boală, directorul adjunct medical al DSP Suceava recomandă în continuare respectarea regulilor de igienă personală. Totodată, ţinând cont de apropierea deschiderii noului an şcolar, dr. Cătălina Zorescu a propus Instituţiei Prefectului organizarea unei întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice din localităţile unde se înregistrează cele mai  multe cazuri şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava pentru evaluarea stadiului de realizare a igienizării şcolilor, aprovizionării cu apă, dotării cu materiale de curăţenie şi dezinfecţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru copii bolnavi de meningită, după ce s-au scăldat în apa Sucevei.
 Vizualizări articol: 868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru copii bolnavi de meningită, după ce s-au scăldat în apa Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Criminali trimis de
(14 aug 2012, 22:42:39
Cum naiba sa nu se imbolnaveasca saracii copii, daca in aval de ''Cacaina'' e dezastru ce apa infecta este si ''organili'' noastre (Garda de Mediu in speta) se fac ca nu vad!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei