Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2012 - Anul XVII, nr. 188 (5093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corlăţean i-a prezentat lui Harris angajamentul autorităţilor pentru stabilitate după decizia CC

Marţi, 14 August 2012 (18:58:15)

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, l-a primit, marţi, în vizită de curtoazie, pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Martin Harris, oficialul român dând asigurări că România respectă angajamentele asumate în cadrul dialogului recent cu CE.

"Agenda convorbirilor a vizat stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale dintre România şi Marea Britanie, precum şi modalităţile concrete de aprofundare a cooperării, atât în plan bilateral, prin Parteneriatul Strategic, precum şi la nivel european. Cu această ocazie, ambasadorul britanic i-a înmânat ministrului român al afacerilor externe o scrisoare de felicitare cu ocazie numirii în funcţie din partea omologului britanic William Hague. Totodată, în scrisoare, oficialul britanic a reconfirmat sprijnul acordat eforturilor României pentru reforma sistemului judiciar şi pentru combaterea corupţiei, ca parte a angajamentelor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare", se arată într-un comunicat al MAE remis, marţi seară, agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul precizează că ministrul român a prezentat evoluţiile politice din România, în perspectiva deciziei finale a Curţii Constituţionale referitoare la rezultatele Referendumului naţional din 29 iulie 2012 şi a reafirmat angajamentul ferm al autorităţilor române pentru asigurarea climatului de stabilitate politică şi economică ulterior deciziei Curţii.

"În acelaşi timp, şeful diplomaţiei române a dat asigurări că România respectă angajamentele asumate în cadrul dialogului recent cu Comisia Europeană pe această temă", se mai arată în comunicatul MAE.

Ministrul britanic de Externe, William Hague, i-a trimis omologului român, Titus Corlăţean, o scrisoare de felicitare pentru numire, subliniind, în acelaşi timp, importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă principiului conform căruia actorii politici trebuie să respecte independenţa CC.

"Ministrul britanic de Externe, William Hague, i-a trimis domnului Titus Corlăţean o scrisoare de felicitare pentru numirea sa ca ministru de Externe. În acest document, oficialul britanic a reamintit angajamentul Londrei în ceea ce priveşte sprijinul acordat României în eforturile de reformare a sistemului de justiţie şi în lupta împotriva corupţiei, în înteriorul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. William Hague a subliniat importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă principiului conform căruia toţi actorii politici din România trebuie să respecte litera legii şi independenţa Curţii Constituţionale", se arată într-un comunicat al ambasadei Marii Britanii.

Corlăţean a depus, în urmă cu o săptămână, jurământul de învestitură în funcţia de ministru de Externe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corlăţean i-a prezentat lui Harris angajamentul autorităţilor pentru stabilitate după decizia CC.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corlăţean i-a prezentat lui Harris angajamentul autorităţilor pentru stabilitate după decizia CC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei