Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2012 - Anul XVII, nr. 188 (5093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adresă oficială

Primarii suceveni au început „să cureţe” listele electorale permanente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarii din toate cele 114 localităţi din judeţul Suceava au început „să cureţe” listele electorale permanente în baza unei adrese pe care au primit-o de la Prefectura Suceava. În documentul primit de primari se precizează că Ministerul Administraţiei şi Internelor a trimis la rândul său o adresă prin care se comunică Memorandumul aprobat de Guvernul României privind măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la 29 iulie 2012, dată la care a avut loc Referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu. În adresa respectivă se mai precizează că numărul de persoane înscrise în listele electorale permanente ar urma să fie transmis către Curtea Constituţională pentru a se putea stabili dacă Referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui României este valabil, în conformitate cu prevederile Legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

În adresa primită de primăriile sucevene se precizează că „potrivit memorandumului vor fi efectuate verificări cu privire la corectitudinea întocmirii listelor electorale permanente, în vederea identificării cazurilor de neoperare a înregistrărilor potrivit modificărilor obligatorii impuse de aplicarea prevederilor legii” pentru mai multe categorii de persoane.

Astfel, primarilor suceveni li s-a solicitat să efectueze verificări cu privire la persoanele decedate; persoanele care şi-au pierdut dreptul de a vota; persoanele care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate dovedit prin deţinerea unui paşaport, cu menţionarea ţării de domiciliu, precum şi persoanele care au pierdut cetăţenia română; persoanele ale căror acte de identitate au expirat şi nu au fost reînnoite; persoanele care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare; persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului; persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ sau pe cale administrativă şi persoanele care au reşedinţa sau domiciliul în străinătate.

„Corespunzător atribuţiilor ce revin fiecărei structuri pe relaţia Serviciul de stare civilă – Serviciul public comunitar local pentru evidenţa persoanelor – Autoritatea administraţiei publice locale, vor fi stabilite situaţiile concrete în care au fost menţinuţi în copiile de pe listele electorale permanente anumiţi cetăţeni, contrar prevederilor legii”, se mai precizează în adresa primită de fiecare primărie din judeţ.

Potrivit instrucţiunilor primite, primarii trebuie să transmită zilnic toate aceste informaţii, termenul limită de comunicare a datelor fiind data de 24 august 2012.

 

„Unii cetăţeni plecaţi la muncă în străinătate au spus că nu mai plătesc taxe dacă sunt scoşi de pe liste”

Solicitările făcute în urma adresei Ministerului Administraţiei şi Internelor par însă greu de dus la îndeplinire de către primari, unii dintre aceştia sesizând faptul că nu au de unde să ştie care este situaţia exactă a domiciliului persoanelor plecate la muncă în străinătate. Primarul oraşului Cajvana, Gheorghe Tomăscu, ne-a declarat că informaţiile cu privire la domiciliul persoanelor plecate în străinătate nu sunt la primărie, ci la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei. Tomăscu a precizat că aproximativ 3.000 de locuitori din Cajvana sunt plecaţi la muncă în străinătate. El a spus că la primărie nu există date cu privire la eventualele persoane care au cetăţenie dublă sau care au domiciliul în străinătate. „Sunt câţiva pe care noi îi ştim, dar pentru cei mai mulţi datele acestea nu sunt la noi”, a spus Tomăscu.

La rândul său, primarul din Bosanci, Anton Curic, a spus că listele electorale din această comună au fost actualizate în permanenţă. Curic a spus că majoritatea celor plecaţi în străinătate, adică aproximativ 2.000 de locuitori din Bosanci, au domiciliul în această comună. Mai mult, Anton Curic a precizat că deja unii dintre cei care sunt plecaţi la muncă în străinătate şi care acum s-au întors acasă în vacanţă i-au spus că dacă vor fi scoşi de pe listele electorale nu îşi vor mai plăti taxele şi impozitele locale. „Unii cetăţeni plecaţi la muncă în străinătate mi-au spus deja că ei nu mai plătesc taxele şi impozitele locale dacă sunt scoşi de pe liste”, a spus Curic.

 

Aproape 200 de persoane decedate nu au fost scoase de pe listele electorale

Potrivit prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, centralizarea sucevenilor care au domiciliul în străinătate se va face în baza datelor furnizate de Serviciul de Paşapoarte. Sinescu a mai spus că o parte dintre datele care au fost solicitate prin adresa respectivă vor fi furnizate de către serviciile şi instituţiile statului care deţin aceste informaţii.

Pe de altă parte, el a arătat că din comunicările făcute de primăriile din judeţ au fost identificate 198 de persoane care au decedat şi care nu au fost scoase din listele electorale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarii suceveni au început „să cureţe” listele electorale permanente.
 Vizualizări articol: 1022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Primarii suceveni au început „să cureţe” listele electorale permanente4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   256 trimis de
(14 aug 2012, 11:20:50
Dl .Prefect ce se intampla cu cei care au votat de 2-3 ori?
2.   PROCES NORMAL trimis de
(14 aug 2012, 13:42:52
Din acest punct de vedere acest scandal este benefic.Asa vom afla si noi exact cati suntem.Fara morti si cei plecati in strainatate care conform legii nu au ce cauta in listele permanente.Ei figureaza pe listele suplimentare.Verificarea cetatenilor plecati in strainatate si a mortilor se putea face din poarta in poarta de primari, asa cum fac acum procurorii in 15 judete,procurori care verifica listele de vot.Deci daca procurorii pot la fel de bine pot si primarii,nu?
3.   FILIP SI BASE UMAR SHOULDER TO SHOULDER trimis de
(14 aug 2012, 14:07:49
Pus la patru ace, Băse şi-a început ziua de muncă faţă în faţă cu trimisul Licuriciului, venit să-i evalueze demnitatea, glicemia, coerenţa şi mersul pe linia dreaptă în faţa organului.Philip Gordon a aterizat la garaj îmbibat de democraţie ca Doru Braia după revoluţie: "Ne pasă de democraţia din România”, a declarat americanul, apoi l-a încins Băse la vorbe şi hăhăieli, să-i verifice pregătirea, să-i toarne să vadă cât poate duce omul lui Hillary. Nu de cuburi de gheaţă e vorba, cum aţi crede, ci de ceea ce înseamnă democraţia pe Dâmboviţa fără el. A dat din el ca nevorbitul. Lovitura de stat i-a luat piscina din Dante, telefonul special, l-a lăsat în două tricouri amărâte, mulţi habar n-au că mai există, iar Monica e la căpătul puterilor. Şi-l doooaaaare cumpliiiiit de Roooomâniiiia. I-au dat lacrimile. Gordon nu se aştepta la atâta sinceritate. Americanii, ştiţi, sunt beton. Ei bine, după cinci minute, Gordon plângea pe şoldărul lui Băse. La plecare, Base a notat în jurnal personal, după Petrică şi Stolo: "...lacrimi şi cu fraierul de Pilip”.
4.   WE NO SPEAK AMERICANO trimis de
(14 aug 2012, 14:16:48
jurnalul lui Philip Gordon
M-am întîlnit de dimineaţă cu una dintre căpeteniile locale, Tran Base’s Koo din tribul tricourilor bleu. M-a întrebat dacă putem să-l ajutăm cu arcuri, suliţe şi Jack Daniels în lupta cu rebelii.
Imediat după aceea, m-am văzut cu Vic Thor Ponta, un alt şef de trib. Straniu ins. M-a întrebat dacă la alegerile din 2008, în Florida, am pierdut pentru că aveam prea mulţi morţi pe listele de vot sau prea puţini. Înţeleg că e totodată şi vraci, pentru că lumea i se adresa cu Dottore.
Mai pe seară am ieşit la masă cu şeful Săgeţilor Galbene, Green Anton Es Koo. Omul are o engleză impecabilă. Mai întîi mi-a spus că Base’s Koo „i-a violat piperul cu un şarpe“, apoi că „florile nu udă bufniţa în zori“. Adînci cuvinte. Încă mă mai gîndesc la ele. E clar că America nu poate asista neputincioasă la aşa ceva.
4.1  RE: WE NO SPEAK AMERICANO trimis de
(14 aug 2012, 17:40:58
Domnule RADUMAMII ( Baisanu ) poate ar fi mai bine sa lasati comentariile si sa va vedeti de munca la birou si de situatia cetatenilor din suceava asa cum este normal ( pt ca sunteti un om corect de partea cetatenilor )..:))...si va pasa de alegatorii care va vor vota ( sper ca niciodata ) sa iesiti primar..data viitoare...:))
4.2  RE: WE NO SPEAK AMERICANO trimis de
(14 aug 2012, 17:42:08
acum s-a ocupat locul..:)))))))))))))))))))
5.   Jalnic!!!! trimis de
(14 aug 2012, 18:42:44
Cumsa scoti romanasii nostrii care lucreaza in strainatate de pe listele potentialilor alegatori! RADU MAMII ESTI CU PLUTA RAU!!! Pai aia pe care ii scosti de pe liste ~chipurile~ sunt cei care in august vin in tara, isi platesc impozitele si isi construiesc ceva case.........cu personal ales din aia care ramin in tara! Tu cum ai vrea..............U S L la guvernare, pachistaneji la contructie, indieni la facut betonul, filipineji la carat mortarul, afgani la ................s.a.p.a.t! Fit-ar mutra .daca te-asi cunoaste...as vrrea sa-ti bag usl in borta curului ca sa-ti aduc aminte ca tara asta a fost dusa la sapa de lemn de tatuca Iliescu, Nastase, Roman si ..........................tot neamul lor NEADORMIT
6.   Pentru Foxman trimis de
(14 aug 2012, 19:34:00
Esti basist feroce deci ai un limbaj infect.Basistii sunt violenti si vorbesc pornografic.Daca ar putea basistii ne-ar impusca pe cei care au alta parere decat ei.
Conform legii romanii din strainatate nu sunt prinsi pe listele permanente ci sunt pe listele suplimentare.Si parerea mea e ca cel care a nenorocit Romania de opt ani de zile si cel care a impus un regim dictatorial,autocrat,mafiot si antiromanesc se cheama Basescu.
7.   Bai FRAERILOR trimis de
(14 aug 2012, 20:18:46
LUMEA MAI MOARE DAR SE NASC ALTII IN LOCUL LOR, PE AIA NU-I PUNE NIMENI LA SOCOTEALA.S-AU NU LE COMVINE COMUNISTILOR ,CITI SINT CARE AU IMPLINIT 18 ANI S-AU AIA NU SE PUN LA SOCOTEALA?????????????????????
7.1  RE: Bai FRAERILOR trimis de
(14 aug 2012, 21:15:17
Comunistilor le "comvine" sa-i puna la socoteala doar pe cei care se nasc direct de 18 ani ,"s-au" tu n-ai stiut asta...
8.   Lipsa tehnologie trimis de
(14 aug 2012, 20:19:37
Votul electronic va salva toate aceste controverse .In acest moment si cit o sa mai tina furtul si minciuna sunt la mare rang in Romania .Cu aceste calitati se traieste frumos in tara aceasta .
9.   Pentru radumamii trimis de
(14 aug 2012, 23:20:16
radumamii....... comunistii astia din usl care te platesc sa mananci rahat aici o sa ajunga sa elimine si sa elimine si sa tot elimine de pe liste pana cand o sa ramana sa voteze numai eihee hee))))))). hahahaaaaa
10.   Aveti comunismu-n oase trimis de
(14 aug 2012, 23:44:16
Derbedeilor.Scuze..la famiglia lui radumasii ma refeream.Da un oki si fa-ti o idee.Cu ce se mananca democratia.Pelicanule !
Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen, dar a picat odata o grupa intreaga. Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar trebui sa fie sarac si nimeni bogat, toata lumea EGALA! Profesorul le-a spus, "OK, vom face in grupa aceasta un experiment asupra socialismului. Se va face media tuturor notelor, si fiecare va primi aceeasi nota, astfel incat niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota 10." Dupa primul test, notele au fost adunate si impartite la numarul de studenti, si toti au primit un 8. Studentii care au studiat intens au fost suparati, dar cei care au invatat mai putin au fost bucurosi peste masura. Cum cel de-al doilea test se apropia, studentii care studiasera putin au invatat si mai putin, iar cei care studiasera mai intens si-au spus ca si ei vor o "pomana", asa incat si ei au studiat mai putin. Media celui de-al doilea test a fost 6! Nimeni nu mai era fericit. Cand a fost dat al treilea test, media notelor a fost 4. Notele nu au fost crescatoare deoarece au aparut certurile, acuzatiile, ura si nimeni nu a vrut sa invete pentru beneficiul altuia. Spre marea surpriza a tuturor studentilor, toti au picat. Profesorul le-a spus ca socialismul va pica in final deoarece, atunci cand recompensa este mare, efortul pentru a avea succes este, de asemenea, mare. Dar cand statul nu mai acorda acea recompensa, nimeni nu va incerca sau va vrea sa aiba succes. Nu putea fi o explicatie mai simpla. Iata un scurt paragraf care sintetizeaza totul: "Nu se poate legifera ca saracul sa fie liber, iar bogatul in afara libertatii. Ceea ce primeste o persoana, fara a fi muncit pentru aceasta, trebuie produs de cineva, care, la randul ei, nu primeste pentru ceea ce a muncit.
10.1  RE: Aveti comunismu-n oase trimis de
(15 aug 2012, 09:22:57
Dragut experiment. Numai ca in Romania e vorba de altceva. E vorba de Basescu. A ajuns presedinte mintind. A ajuns presedinte promitand ca va lupta impotriva coruptiei, ca va reforma statul. Toti au furat si o sa fure, in orice regim, in orice tara. Dar de cand e omul asta presedinte, hotia a atins paroxismul. Nu e vorba de comunism, capitalism sau monarhie. S-a inconjurat de oameni pusi exclusiv pe capatuiala, si nu muncind, asa cum spuneai tu. Personal, nu am afinitati nici pentru aia din USL, nici pentru Basescu si gasca lui. Tu ce spui, unul care minte incontinuu, merita sa fie presedintele tarii? Citeste ultima fraza din commentul tau. Asta se intampla in Romania. Si nu cred ca Basescu si apropiatii lui au devenit superbogati muncind mai mult.
11.   ABERATII DESPRE ILIESCU,COMUNISTI ,SOCIALISTI trimis de
(14 aug 2012, 23:56:24
In primul rand USL este format din PSD si PNL,partid de stanga si partid de dreapta.
In al doilea rand e vorba ca regimul securist ,mafiot si corupt al lui Basescu trebuie sa dispara si sa faca loc unui regim democratic,patriot si care sa transforme Romania intr-o tara puternica si europeana.Si acest lucru se va intampla.In rest prostiile cu comunisti,socialisti,Iliescu,B sunt bullshituri de handicapati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei