Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2012 - Anul XVII, nr. 188 (5093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DNA: 70 de persoane condamnate definitiv în luna iulie, în dosare de corupţie

Un fost secretar de stat, un fost primar, un şef de inspectorat teritorial de muncă, doi ofiţeri şi 34 de agenţi de poliţie sunt printre cele 70 de persoane condamnate definitiv în luna iulie, în dosare de corupţie în care au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) transmis, ieri, agenţiei MEDIAFAX, în luna iulie, în dosare de corupţie au rămas definitive 10 hotărâri judecătoreşti, prin care au fost condamnaţi 70 de inculpaţi.

Printre cei condamnaţi definitiv în luna iulie sunt un fost secretare de stat, un şef de inspectorat teritorial de muncă, un fost director general de companie naţională, un fost primar de municipiu, un director al unei direcţii de urbanism din primărie, doi ofiţeri de poliţie, 34 de agenţi de poliţie, un funcţionar în cadrul unei direcţii de finanţe publice şi patru administratori de societăţi comerciale.

Pedepsele dispuse în cazul inculpaţilor din aceste dosare sunt cuprinse între cinci ani de închisoare şi 11 luni de închisoare cu suspendare condiţionată, a precizat DNA.

În 4 iulie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat definitiv pe Vasile Ailincăi, primar al municipiului Moineşti în perioada 2004 - 2008, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, şi pe Luminiţa Constantinescu, director la o societate comercială din Bucureşti, la patru ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită.

Tot în 4 iulie, instanţa supremă l-a condamnat definitiv pe Vlase Ionel Silviu Vlasie, director al Direcţiei de Urbanism, Strategie Dezvoltare Urbană şi Autorizări Construcţii din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, la trei ani de închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de cinci ani, pentru luare de mită.

În 9 iulie, Ionel Manţog, fost director în cadrul Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia şi fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

În acelaşi dosar, ICCJ l-a condamnat pe Ion Vulpe, fost director general în cadrul Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia, la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.

În 16 iulie, Curtea de Apel Galaţi a decis condamnarea inculpatei Magdalena Peter, persoană fără calitate specială, la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, în formă continuată.

În 27 iulie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Tribunalului Timiş şi a dispus condamnarea inspectorului şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Cornelia Gheorghina Corescu, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă.

În 31 iulie, Curtea de Apel Cluj a condamnat-o pe Aspazia Droniuc, asociat al SC Groupe Frarom Agenţie de Asigurare SRL Cluj-Napoca, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de şase ani, pentru cumpărare de influenţă în formă continuată, spălare de bani în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA: 70 de persoane condamnate definitiv în luna iulie, în dosare de corupţie.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DNA: 70 de persoane condamnate definitiv în luna iulie, în dosare de corupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei