Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2012 - Anul XVII, nr. 188 (5093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Ciocăneşti

Festivalul Naţional al Păstrăvului, ediţia 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 15 - 19 august 2012, la Ciocăneşti se desfăşoară Zilele Comunei şi cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului.

Mâine, 15 august, după oficierea la bisericile şi la mănăstirile din comună a Sfintei Liturghii prilejuite de sărbătoarea ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, pe platoul Pensiunii Melios din Ciocăneşti va avea loc primirea hrămarilor, urmată de o masă de la care nu va lipsi borşul de păstrăv.  Turiştii şi localnicii sunt invitaţi şi la un spectacol folcloric în cadrul căruia vor evolua artişti cunoscuţi din Suceava, Botoşani, Maramureş, Cluj şi Iaşi.

Joi, 16 august, va avea loc ecologizarea şi popularea cu puiet de păstrăv a pârâului Recele, refacerea marcajelor spre obiectivele turistice de pe  Muntele Suhard, vizitarea unor mănăstiri de pe acest munte şi popasuri la două stâne pentru a degusta produsele lactate obţinute aici.

De la ora 15.00 va avea loc seminarul „Plutele pe Bistriţa Aurie, ocupaţie străveche a ciocăneştenilor”, şedinţa tehnică a Concursului local de pescuit la păstrăv, urmată de manşa I, cea a calificărilor pentru faza naţională 2012.

Seara se va încheia în jurul focului de tabără cu un spectacol folcloric.

 

Plutărit, river-rafting şi tiroliană pentru amatorii de aventură

Ziua de vineri, 17 august, include în program Concursul local de pescuit la păstrăv, popularea cu puiet de păstrăv a pârâului Humor, construirea unei plute pe Bistriţa Aurie – demonstraţie practică la „Podul Negru”, Botoş, şi un concurs de găurire a buştenilor pentru plută.

Începând cu ora 12.00, amatorii de aventură pot plutări pe Bistriţa Aurie, pot face river-rafting de la Oiţa la Ciocăneşti sau pot practica traversările cu tiroliana.

Tot vineri, dar după-amiază, se va da startul la Concursul de pescuit la păstrăv - faza naţională 2012.

Seara se va încheia în jurul focului de tabără cu spectacolul susţinut de Corul „Lacrimoza” din Chişinău, Republica Moldova, şi cu un recital extraordinar al lui Vasile Şeicaru.

Sâmbătă, va continua concursul de pescuit la păstrăv - faza naţională 2012, va fi populat cu puiet de păstrăv pârâul Botoşel, va avea loc expoziţia şi concursul gastronomic cu preparate din păstrăv realizate după reţete tradiţionale şi se va putea merge cu pluta pe Bistriţa Aurie. După-amiază va avea loc festivitatea de premiere a concursului naţional de pescuit la păstrăv 2012, a concursului gastronomic cu preparate din păstrăv şi a celei mai frumoase şi performante păstrăvării din comună. Seara va avea loc un recital extraordinar Andreea Bălan şi un foc de artificii.

 

Premierea celor mai frumoase costume populare tradiţionale

Duminică, 19 august, după oficierea Sfintei Liturghii în bisericile şi mănăstirile din Ciocăneşti şi Botoş, ciocăneştenii şi turiştii vor participa la popularea cu puiet de păstrăv a râului Bistriţa Aurie, după care va avea loc concursul „Originea frumosului din valea Bistriţei Aurii”, în care tineri şi vârstnici se vor întrece în prezentarea celui mai frumos şi mai autentic costum popular tradiţional.

După cinstirea plutaşilor care vor sosi cu plutele, aproape de centrul comunei va avea loc un spectacol folcloric în care vor evolua solişti şi ansambluri folclorice din judeţul Suceava şi din judeţele vecine. În pauzele dintre evoluţiile artistice ale formaţiilor invitate va avea loc premierea celor mai frumoase costume populare tradiţionale, premierea sârguincioşilor din cea mai frumoasă gospodărie tradiţională, gospodarii cu cea mai frumoasă grădină cu flori şi cele mai primitoare pensiuni. Seara, plăieşii cu făclii vor coborî pe „Drumul Tătarilor” pentru a aprinde focul de tabără.

Pe parcursul desfăşurării întregului festival va fi amenajată o locaţie în vederea iniţierii în tehnicile de supravieţuire în natură, prezentate de clubul condus de prof. Ion Ţurcanu din Chişinău.

Organizatorii manifestării sunt Primăria şi Consiliul Local Ciocăneşti şi Filiala Suceava a ANTREC România, cu sprijinul sponsorilor şi al partenerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Naţional al Păstrăvului, ediţia 2012.
 Vizualizări articol: 1277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Festivalul Naţional al Păstrăvului, ediţia 20123.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo ! trimis de
(14 aug 2012, 21:16:20
Apreciez actiunea de populare cu puiet . Aceasta masura trebuie extinsa

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei