Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 aug 2012 - Anul XVII, nr. 184 (5089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Peste 10.000 de copii din judeţ intră în clasa întâi şi clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 10.000 de copii din judeţul Suceava vor începe anul şcolar în clasa pregătitoare şi în clasa I. Locurile de înscriere au fost ocupate încă din prima jumătate a acestui an, iar în şcolile cu vază din oraşe, clasele au fost formate încă din primele zile de la debutul înscrierilor.
Imediat după prima etapă de înscrieri, în judeţul Suceava au fost ocupate peste 60% din locurile existente, iar ulterior, numărul înscrierilor a ajuns la peste 10.000, respectiv 3.962 la clasa pregătitoare şi 6.076 de locuri la clasa I. Au mai urmat alte câteva etape de înscriere a copiilor la şcoală, când au fost ocupate şi locurile rămase libere iniţial.

În judeţul Suceava, pentru anul şcolar viitor, în învăţământul primar, având în vedere înfiinţarea clasei pregătitoare şi a clasei I, în condiţiile noii Legi a educaţiei, au fost propuse 1.842 de clase, cu 39.915 elevi. Special pentru clasa pregătitoare, au fost propuse, conform estimărilor, 277 de clase pentru 5.237 de elevi, având în vedere funcţionarea cu o medie de 18 elevi pe clasă. În clasa I, 354 de clase vor acoperi necesarul frecventării de 6.607 elevi.

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava a creat un site prin intermediul căruia au fost monitorizate şi verificate înscrierile elevilor la grădiniţă, în clasa pregătitoare şi în clasa I, pentru anul şcolar viitor. www.isjsuceava.ro este adresa de internet de unde se pot urmări înscrierile copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I.

Părinţii pot vedea, după ce şi-au înscris copilul la şcoală, dacă totul este în regulă cu înscrierea, doar prin introducerea codului numeric personal al copilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 10.000 de copii din judeţ intră în clasa întâi şi clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 10.000 de copii din judeţ intră în clasa întâi şi clasa pregătitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei