Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 aug 2012 - Anul XVII, nr. 184 (5089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ieri

Deşeurile menajere din Suceava sunt depozitate lângă vechea groapă de gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema depozitării gunoiului menajer este rezolvată la Suceava, cel puţin anul acesta, după cum a anunţat ieri primarul Ion Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene a precizat că de miercuri, gunoiul menajer produs de suceveni este dus către fosta groapă de gunoi a oraşului, pe un teren aflat în imediata apropiere a acesteia.

„Începând de astăzi vom stoca temporar deşeurile în zona Mirăuţi, în apropierea gropii de gunoi, pe un teren al comunei Ipoteşti. Firma Diasil are depusă documentaţia pentru un acord de mediu, iar Agenţia de Protecţie a Mediului şi Garda de Mediu şi-au dat acordul de principiu”, a spus Ion Lungu.

Chiar de această soluţie este valabilă o perioadă de timp destul de scurtă, primarul Sucevei consideră că se câştigă suficient timp cât să poată fi apoi puse în aplicare alte soluţii:

„În două-trei luni noi ar trebui să luăm aceste deşeuri de acolo şi să le ducem la un depozit autorizat, dar s-ar părea că avem o şansă.

Pe 7 august a avut loc licitaţia pentru închiderea gropii de gunoi de pe Mirăuţi, proiect coordonat de Consiliul Judeţean, şi este posibil să mai fie necesare anumite cantităţi de deşeuri pentru realizarea pantelor necesare, conform proiectului. Astfel, am putea folosi deşeurile depuse lângă groapa de gunoi pentru închiderea gropii de gunoi”.

De anul viitor se speră că deşeurile menajere vor putea fi duse la depozitul ecologic de la Moara, încât problema gunoiului să fie rezolvată definitiv.

 

1,5 milioane de euro pentru transportul gunoiului

Edilul sucevean a explicat că şi în 2009, când s-a închis groapa de gunoi, s-a mers pe soluţia găsită acum, de stocare temporară a deşeurilor, pe un alt teren, dar că atunci nu le-a fost dat avizul de mediu.

„Ne-am dorit să facem aşa de la începutul anului 2009, dat atunci cei de la Mediu nu şi-au dat acordul. Acum şi-au dat, pentru că gluma se îngroaşă la nivel de ţară. Dacă la Suceava este încă un caz fericit, că avem demarate lucrările la noua groapă, în ţară sunt 18 judeţe în care nici nu au demarat aceste lucrări, iar termenul de autorizare a vechilor gropi de gunoi a expirat”, a precizat Ion Lungu.

“Este o situaţie delicată, dar sperăm ca tot răul să fie spre bine, în ideea că nu vom mai avea acele cheltuieli de transport pe care le aveam către Fălticeni şi apoi Botoşani”, a adăugat edilul sucevean.

Până în prezent, transportul gunoiului produs de suceveni către alte gropi de gunoi autorizate au golit bugetul local de aproximativ 1,5 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deşeurile menajere din Suceava sunt depozitate lângă vechea groapă de gunoi.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Deşeurile menajere din Suceava sunt depozitate lângă vechea groapă de gunoi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei