Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 aug 2012 - Anul XVII, nr. 184 (5089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oportunitate

Mici afaceri în mediul rural, cu până la 85% din investiţie cu bani europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii din mediul rural pot depune în luna septembrie proiecte pentru deschiderea de mici afaceri cu până la 85% din investiţie asigurată din fonduri europene. Este vorba de sumele alocate de Uniunea Europeană prin măsura 312 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Proiectele vor putea fi depuse în perioada 3-28 septembrie 2012, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Suceava, la nivel naţional pentru măsura 312 fiind alocate 134 de milioane de euro.

 

Tipurile de investiţii pentru care se pot lua fondurile europene

Pot depune proiecte reprezentanţii micro-întreprinderilor deja înregistrate care îşi desfăşoară activitatea propusă în spaţiul rural, dar şi persoanele fizice din mediul rural care se angajează că până la data semnării contractului de finanţare se vor autoriza ca persoană fizică autorizată şi vor funcţiona ca micro-întreprindere.

Există trei tipuri de investiţii şi cheltuieli eligibile. O primă categorie sunt investiţiile în activităţi non-agricole productive, cum ar fi: industrie uşoară (articole de pielărie, încălţăminte, lână, blană, tricotaje, produse de uz gospodăresc, produse odorizante etc.), activităţi de procesare industrială a produselor lemnoase începând de la stadiul de cherestea, mecanică fină, asamblare maşini, unelte şi obiecte casnice, producerea de ambalaje etc.

A doua categorie se referă la investiţii pentru dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti,de artizanat şi a altor activităţitradiţionale non-agricole cu specific local(prelucrarea fierului, lânii, olăritul, brodatul,confecţionare instrumente muzicale tradiţionale etc.), precum şi marketingulacestora (mici magazine de desfacere a propriilor produse obţinute din acesteactivităţi).

De asemenea, măsura 312 din PNDR vizează şi categoria servicii pentru populaţia rurală: servicii de croitorie, frizerie, cizmărie, servicii de conectare şi difuzare internet, servicii de mecanizare, transport (altele decât achiziţionarea de mijloace de transport),protecţie fitosanitară, însămânţare artificială a animalelor, servicii sanitar-veterinare, servicii medicale, servicii de reparaţii maşini, unelte şi obiecte casnice.

 

Valoarea maximă a finanţării cu bani europeni

Partea de ajutor nerambursabil poate fi de până la 70% în sectorul servicii, în timp ce în sectorul producţie ajutorul va fi de până la 85%.

În cazul persoanelor fizice autorizate se acordă până la 50.000 de euro per proiect, la micro-întreprinderi plafonul maxim fiind de 200.000 de euro pe proiect.

Practic, în cadrul acestei măsuri de finanţare, pot fi demarate mai toate categoriile de mici afaceri, exceptându-le pe cele strict agricole şi de turism, care au alocate fonduri separate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mici afaceri în mediul rural, cu până la 85% din investiţie cu bani europeni.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 23 voturi
Mici afaceri în mediul rural, cu până la 85% din investiţie cu bani europeni4.8523

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suntem praf trimis de
( 9 aug 2012, 13:51:14
Asta in cazul care nu se mai amana inca o data sesiunea.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei