Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2012 - Anul XVII, nr. 182 (5087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Are nevoie de ajutor

Viaţa unei fetiţe de aproape 3 ani, cu tumoră cerebrală, depinde de 50.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Viaţa unei fetiţe în vârstă de 2 ani şi 9 luni, cu tumoră cerebrală, depinde de 50.000 de euro. Delia Macovei, din Câmpulung Moldovenesc, a suportat deja două intervenţii chirurgicale, la Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” Bucureşti, în lunile aprilie şi mai.

Părinţii micuţei au fost sfătuiţi de chirurgi să o ducă pe Delia la Institutul de Oncologie Roussy din Paris, pentru noi investigaţii şi intervenţii chirurgicale. În urma materialului publicat în cotidianul Monitorul de Suceava, „O fetiţă cu tumoră cerebrală are nevoie de ajutor pentru a fi operată în Franţa”, familia Macovei a adunat circa 10.000 de euro, bani donaţi de primăriile din Câmpulung Moldovenesc, Breaza, Sadova, dar şi de oameni de afaceri locali.

 

A adunat 10.000 de euro

Nicolae Macovei, tatăl fetiţei, ne-a spus că, până acum, Primăria Câmpulung Moldovenesc i-a acordat un ajutor în valoare de 25.000 de lei, bani în posesia cărora a intrat în această lună, Primăria Breaza - 6.000 de lei, Primăria Sadova - 2.000 de lei, iar preşedintele CalcarulSA Pojorâta, Nicolae Troaşe, şi directorul executiv al companiei,Ovidiu Costan,au ajutat-o pe Delia Macovei cu 10.000 de lei. Efortul acestor oameni, dar şi al altora care au donat mai puţini bani, dar foarte folositori pentru Delia, al instituţiilor de a-i da o şansă la viaţă fetiţei din Câmpulung Moldovenesc este de apreciat.

„Le mulţumim foarte mult tuturor. Cheltuielile cu investigaţiile medicale, tratamentul, eventual intervenţiile chirurgicale, din ce ne-au spus reprezentanţii Institutului de Oncologie Roussy din Paris, sunt mult mai mari, aproape 50.000 de euro. Noi ţinem legătura cu un medic rezident român, care lucrează la institutul din Paris. În mod normal, la sfârşitul acestei luni noi ar trebui să fim cu Delia la Paris, pentru internare. Cu suma de bani de care dispunem, suntem hotărâţi să mergem cu fetiţa la institutul oncologic francez. Când se vor epuiza, nu ştim ce vom face. Nu ştim nici cât ne vor ajunge aceşti bani, pentru ce proceduri, ce tratament”, ne-a povestit Nicolae Macovei. Doina Macovei, mama fetiţei, este în perioada de şomaj, iar tatăl copilei a rămas şi el fără slujbă. Ei locuiesc într-un apartament din Câmpulung Moldovenesc, pentru care încă au de plătit rate la bancă. O deplasare în Franţa, doar cu propriile venituri, ar fi imposibilă.

 

Boala de dincolo de zâmbet şi de bucle blonde

Deşi este un copil vioi, cooperant, vesel, vorbeşte fluent, aleargă, se joacă, Delia „ascunde” o mare dramă. Cu bucle blonde, ochi mari, albaştri, chip angelic, fetiţa care se joacă cu păpuşi nu-ţi dă impresia unui copil bolnav, a unui trup fragil măcinat de o afecţiune, care aduce, din păcate, din ce în ce mai multă suferinţă, în multe familii. Medicii i-au depistat Deliei o tumoră la cap cu o dimensiune de 28/28/25 mm, care are originea în hipotalamusul stâng, conform fişei medicale, şi care îi pune viaţa în pericol.

Părinţii Deliei fac eforturi uriaşe să-şi salveze copilul, care, în ultima perioadă, are vărsături, dureri de cap, pierderi de memorie, a început să se bâlbâie. Fetiţei i s-a extirpat 30% din tumoră, la clinica din Capitală, medicii spunând că „nu pot interveni mai mult, cu tehnologia pe care o deţine spitalul, pentru a nu-i atinge centrii nervoşi de la nivelul hipotalamusului”, motiv pentru care fetiţa trebuie să ajungă, urgent, la o clinică din străinătate. Părinţii Deliei ne-au spus că fetiţa a intrat la un regim alimentar foarte drastic, regim din care au exclus carnea, dulciurile, mâncarea procesată termic.

 

Delia Macovei: „Ajutaţi-mă să trăiesc!”

Nicolae şi Dorina Macovei fac un apel către toţi oamenii de bine, care pot să le înţeleagă durerea, spaima, neputinţa, să îi ajute, ca împreună să adune banii necesari deplasării la clinica din Franţa şi suportarea cheltuielilor cu noua intervenţie chirurgicală.

Cei care vor să o ajute pe Delia, pot să sune la numărul de telefon 0752 694 718 (Nicolae Macovei, tatăl fetiţei) sau să depună orice sumă de bani în conturile deschise la BRD: RO19BRDE340SV27580703400 în lei şi RO06BRDE340SV27580963400 în euro.

Faceţi ca viaţa Deliei să reintre pe făgaşul normal, să poată să meargă din toamnă la grădiniţă, fără ca boala să-i pună viaţa în pericol. Un control de rutină poate să scoată la iveală o boală cutremurătoare pentru oricine. Atunci este bine venit un ajutor din partea celor care pot spune: „ce norocos sunt, pentru că nu eu am fost diagnosticat cu acea cumplită boală!”. Nu ignoraţi apelul unui copil nevinovat. Dăruiţi-i din puţinul vostru! Dăruiţi-i dreptul de a trăi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viaţa unei fetiţe de aproape 3 ani, cu tumoră cerebrală, depinde de 50.000 de euro.
 Vizualizări articol: 1830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Viaţa unei fetiţe de aproape 3 ani, cu tumoră cerebrală, depinde de 50.000 de euro5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei