Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2012 - Anul XVII, nr. 182 (5087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta se întâlneşte miercuri cu delegaţia FMI şi spune că şi el e "un pic îngrijorat", ca de Vrijer

Marţi, 7 August 2012 (19:29:28)

Premierul Victor Ponta se va întâlni miercuri cu membrii delegaţiei FMI, CE şi BM, el spunând că este, ca şi şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, "un pic îngrijorat de ceea ce a fost", dar că situaţia de criză s-a încheiat după referendum, iar Guvernul îşi va respecta angajamentele.

O delegaţie comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti pentru a discuta cea de-a şasea evaluare a acordului de tip preventiv încheiat anul trecut, având pe ordinea de zi negocierea mai multor măsuri fiscale propuse de Guvernul Ponta şi analizarea proiectului de buget pentru 2013.

Şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer, s-a întâlnit marţi cu preşedintele interimar, Crin Antonescu, iar la începutul discuţiilor a afirmat că este "puţin îngrijorat" de impactul pe care îl are actuala situaţie politică din România asupra economiei.

La finalul şedinţei de marţi a Guvernului, premierul Victor Ponta a afirmat că, pe baza discuțiilor avute cu ministrul Finanțelor și cu guvernatorul Băncii Naţionale, poate spune că Guvernul și-a îndeplinit toate obligațiile privind deficitul bugetar, reformele structurale și va respecta în continuare prevederile acordului încheiat cu instituţiile financiare internaţionale.

"În rest, a little bit concerned ( în engleză "un pic îngrijorat"-n.r.), toți suntem un pic îngrijorați de ceea ce a fost, din punctul meu de vedere. Pe 29 iulie s-a încheiat ca și criză politică, iar instituțiile statului, fie că vorbim de Banca Națională, de Ministerul de Finanțe, de celelalte instituții ale statului, au asigurat și vor asigura în continuare și stabilitate și predictibilitate", a spus Ponta, la solicitarea jurnaliştilor de a comenta afirmațiile şefului misiunii FMI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta se întâlneşte miercuri cu delegaţia FMI şi spune că şi el e "un pic îngrijorat", ca de Vrijer.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Ponta se întâlneşte miercuri cu delegaţia FMI şi spune că şi el e "un pic îngrijorat", ca de Vrijer2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei