Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2012 - Anul XVII, nr. 182 (5087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În câteva zile

Gunoiul produs de suceveni va ajunge din nou la groapa de gunoi de la Mirăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Începând de săptămâna aceasta, cei aproape 250 de metri cubi de gunoi produşi zilnic de suceveni vor fi duşi din nou spre groapa de gunoi de la Mirăuţi, chiar de aceasta este închisă de la începutul anului 2009.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că se aşteaptă ca acest lucru să fie posibil din a doua jumătate a săptămânii, după ce va fi primit avizul de mediu pentru funcţionarea unui stocaj temporar pe un teren din imediata apropiere a vechii gropi de gunoi a oraşului.

Terenul, care se află pe teritoriul administrativ al comunei Ipoteşti, ar putea fi utilizat pentru stocarea deşeurilor menajere produse de suceveni timp de maxim un an de zile, sau până la depozitarea lor în groapa ecologică de gunoi de la Moara, dacă se va reuşi punerea ei în funcţiune înainte de finalizarea investiţiilor.

Stocarea deşeurilor menajere în apropierea fostei gropi de gunoi rezolvă două mari probleme cu care se confrunta administraţia suceveană.

Mai exact, soluţia actuală, de depozitare a deşeurilor la rampa de selectare a Diasil, din Iţcani, nu mai putea fi utilizată decât pentru aproximativ o săptămână, spaţiul rămas disponibil micşorându-se de la o zi la alta.

Mai mult, prin transportarea deşeurilor pe terenul Primăriei Ipoteşti, vor fi făcute economii semnificative la bugetul local, grav afectat de transportul deşeurilor către Fălticeni, apoi la Botoşani.

“Anual se cheltuiau aproximativ 1,2 milioane de euro numai pe transportul gunoiului la Botoşani. Acum, o mare parte din acei bani vor rămâne la bugetul local, să ne axăm mai mult pe curăţenia oraşului sau pe alte investiţii necesare”, a declarat viceprimarul Gavril Vîrvara, în atribuţiile căruia intră şi coordonarea serviciului de salubrizare al municipiului.

De altfel, în ultima perioadă s-a putut observa în oraş o intensificare a lucrărilor de salubrizare nu doar la străzile principale, ci şi în interiorul cartierelor, echipele Rosal lucrând în paralel cu cele de la Direcţia Domeniului Public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gunoiul produs de suceveni va ajunge din nou la groapa de gunoi de la Mirăuţi.
 Vizualizări articol: 1001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Gunoiul produs de suceveni va ajunge din nou la groapa de gunoi de la Mirăuţi1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   IAR POLUAM trimis de
( 7 aug 2012, 11:17:00
Multe orase ar fi bucuroase sa aiba râul Suceava. Numai primaria isi bate joc de el plasand groapa de gunoi pe malul raului. Iar vom avea fum pe toala Valea Sucevei, zona comerciala cu mall-uri si bazar. Aici se vede dezinteresul noii si vechii administratii fata de suceava si suceveni. Pe malul Sucevei s-ar putea amenaja -asa cum sunt in alte orase- parcuri, strand, locuri de agrement. Dar in Suceava, afara de bere si muzica populara (in exces) nu ai ce sa vezi.
2.   . trimis de
( 7 aug 2012, 15:30:30
in toate tarile civilizate dle primar exista spatiu si terenuri adecvate acestui serviciu pe care noi il platim nu e gratis daca va plingeti mereu duceti-l in strainatate ca stiu ei ce sa faca cu el la noi cind o sa invete romanul sa faca diferenza intre cartoane ,sticle de plastic pungi ,nailoane etc se arunca tot pe unde se apuca trebuie sa se faca publicitate in acest sens .iar riul suceava pacat ca-l avem mare mizerie pe malurile acestuia se vede bine de te opresti pe pod linga bazar dar primaria nu vede
3.   Comentariu trimis de
( 7 aug 2012, 15:44:14
iar dl. primar cind merge in televiziune sa raspunda la intrebarile cetateanului sa nu se grabeasca sa raspunda asa superficial la unele intrebari ca si cum ar vrea sa scape de obligatiile ce le are fata de cetateni pentru ca an incercat de mai multe ori sa intru in direct dar imposibil mereu ocupat tel.cred ca raspunde la 10 intrebari totul programat sa mearga mai des in tv.ca sa raspunda cerintelor nu numai in campanie elect. caci televiziunea suceava are destul spatiu sa faca emisiuni de acest fel in loc sa repete saptamani in sir aceleasi emisiuni vazute si revazute
4.   Comentariu trimis de
( 7 aug 2012, 16:27:17
transmiteti primarului poate are in proiect vreun cinematograf in orasul aSTA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei