Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iul 2012 - Anul XVII, nr. 169 (5074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

“Nunta de aur” pentru 34 de familii, la Biserica Sf. Ilie din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sărbătoarea Sfântului Ilie a fost prilej de aniversare a nunţii de aur pentru mai multe cupluri din municipiul Fălticeni. La Biserica Sf. Ilie din localitate a avut loc a VI-a ediţie a “Nunţii de aur”, la care au participat 34 de familii întemeiate în anul 1962 şi care locuiesc în municipiul Fălticeni.

Conform tradiţiei, de la ultimele cinci ediţii de când acest eveniment are loc în faţa Sfântului Altar, naşii nunţii de aur au fost primul cuplu căsătorit anul acesta, Mihai - Cătălin şi Andreea - Ionela Andrei, a căror cununie civilă a fost oficiată de primarul Cătălin Coman.

Însoţite de copii, nepoţi şi strănepoţi, cele 34 de familii sărbătorite au trecut cu emoţii pragul lăcaşului de cult, iar unii dintre ei chiar au lăcrimat în timpul oficierii serviciului religios, aducându-şi aminte de ziua când au depus legământul unirii pe viaţă.

Slujba de sărbătorire a „50 de ani de împreună-vieţuire” a fost oficiată de un sobor de cinci preoţi din protopopiatul Fălticeni.

În cuvântul de învăţătură, preotul paroh Ionel Marian i-a încurajat pe cei sărbătoriţi să serbeze şi nunta de diamant, spunându-le că primii 50 de ani sunt mai grei.

 

Cele mai multe mirese şi miri

„Aţi visat 50 de ani, iar acest vis a devenit o realitate. Recomand la începutul căsniciei celor care vin la Taina Cununiei să ia aminte că prin căsătorie eu sunt tu şi tu eşti eu. Unitatea care se realizează cu binecuvântarea lui Dumnezeu în faţa altarului, vin doi şi pleacă acasă o familie, aţi îndeplinit-o cu cinste. De obicei când vin mirii la căsătorie le spun să îşi urmeze naşii. Astăzi le spun naşilor să îi urmeze pe cei sărbătoriţi, să ajungă şi ei la 50 de ani de căsătorie. 50 de ani de împreună-vieţuire reprezintă un tablou cu scara vieţii, şi acolo în vârful dealului sunt reprezentaţi bărbatul şi femeia, stând pe gânduri, în care parte să coboare. E greu de urcat, e greu şi de coborât iar tabloul fiecărei familii sărbătorite are multe urcuşuri, multe coborâşuri, unele mai mari, altele mai mici. Rugăciunea de astăzi este mulţumire adusă Bunului Dumnezeu pentru timpul pe care dumneavoastră l-aţi trăit împreună, pentru tot ce aţi realizat. Este o bucurie şi pentru biserica noastră, pentru că o dată pe an avem cele mai multe mirese şi miri”, a spus preotul Ionel Marian.

Primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, i-a felicitat pe cei sărbătoriţi, considerând că este un moment emoţionant şi pentru dumnealui. „Emoţionant în primul rând pentru mine din mai multe puncte de vedere. Emoţionant că pot să vă mulţumesc în primul rând pentru tot ceea ce aţi făcut pentru locuitorii municipiului Fălticeni şi nu doar pentru ei. Emoţionant pentru că tinerii naşi care sunt alături de dumneavoastră astăzi sunt prima pereche pe care am cununat-o în calitate de primar. Vreau să vă adresez o rugăminte: Să fiţi alături de mine în momentul în care am să sărbătoresc şi eu 50 de ani de la căsătorie. Mai am doar 41. Îmi permit să vă mulţumesc în numele tuturor fălticenenilor, pentru că îi reprezint în calitatea oficială pe care o am”, a spus primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Fiecare cuplu a primit din partea administraţiei publice locale o „Diplomă de aur”, un cadou, un buchet de flori şi un premiu de 200 de lei, după care, cele 34 de cupluri au sărbătorit evenimentul la un restaurant din Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Nunta de aur” pentru 34 de familii, la Biserica Sf. Ilie din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
“Nunta de aur” pentru 34 de familii, la Biserica Sf. Ilie din Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei