Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iul 2012 - Anul XVII, nr. 169 (5074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


A început!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu la campionatul nostru mă refer, de el ne vom sătura până-n gât, ci la Olimpiadă. Avem fotbal şi aici, chiar şi feminin, dar pe care-l nu-l voi aborda pentru simplu fapt că nu mă pricep. Spre ruşinea mea, nu am reţinut de-a lungul timpului nici măcar numele unei fotbaliste, deşi m-am mai nimerit la unele meciuri.

Aşadar, la Londra vom avea patru grupe de câte patru echipe la masculin, din care se vor califica primele două pentru sferturi. Finala mare se va disputa la concurenţă cu amicalul Dinamo-Barcelona, pe 11 august, dar e doar un fel de a spune concurenţă fiindcă finala de la Londra va începe la prânz. Din capul locului trebuie spus că Argentina nu-şi poate apăra trofeul câştigat în 2008, deci Messi n-are oprelişti suplimentare pentru partida cu Dinamo. Oricum, nu era sigur că Messi ar fi fost selecţionat, în definitiv o medalie olimpică e suficientă într-o viaţă de fotbalist. În schimb, Spania este marea favorită a grupei D, iar de la Barcelona sunt prezenţi în lot tineri ca Montoya şi Tello, dar şi revelaţia de la EURO, Jordi Alba. Ca jucători peste limita de vârstă, spaniolii au optat doar pentru doi, dar şi ei foarte aproape de 23 de ani, Adrian Lopez de la Atletico şi Mata de la Chelsea. Poate şi din cauza asta, marea favorită nu este Spania, ci Brazilia, repartizată în grupa C, care vine cu senzaţia Neymar, dar şi cu Hulk, Thiago Silva şi Marcelo. După cum am putut vedea, brazilienii au şi învins într-un amical selecţionata ţării gazdă, adică a Marii Britanii, formulă care a stârnit protestele federaţiilor din Scoţia şi Ţara Galilor. Nu şi pe ale galezilor Bellamy şi Giggs, ultimul desemnat şi căpitan. Este primul turneu final în cariera celor doi, venit ca o mană cerească cel puţin pentru Giggs, cel care a fost oprit de la turneul american din ’94 de generaţia noastră de aur, la celebrul meci de la Cardiff. În grupa britanicilor ne vom mai putea delecta cu Cavani şi Luis Suarez, pe care selecţionata Uruguayului nu-i putea rata.

Meciurile încep de joi, când se va disputa prima etapă în toate grupele, opt meciuri de dimineaţă până seara! La fel se vor juca şi celelalte etape, iar sferturile vor fi de asemenea în aceeaşi zi, de 1 august, dar fără a se suprapune.

Putem spune că va fi un maraton, doar suntem la Olimpiadă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început!.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A început!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei