Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iul 2012 - Anul XVII, nr. 158 (5063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Fiecare copil contează”, program naţional, la Pătrăuţi şi Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salvaţi Copiii România derulează, în două localităţi sucevene, Pătrăuţi şi Dolhasca, Programul naţional de reducere a mortalităţii infantile şi de îmbunătăţire a sănătăţii copilului cu vârsta între 0 şi 5 ani.

La Pătrăuţi, după cum ne-a spus Cristina Biciila, coordonator Comunicare „Fiecare copil contează” - Organizaţia Salvaţi Copiii, au fost identificate 30 de gravide şi 400 de copii cu vârsta între 0-5 ani, iar la Dolhasca, aproximativ 100 de gravide şi 200 de copii cu vârsta cuprinsă între 0-5 ani. 

„Pentru ca aceşti copii, proveniţi din familii cu majore dificultăţi economice şi sociale, să aibă şansa unui start bun în viaţă, avem nevoie şi de implicarea şi suportul societăţii civile, a comunităţii, a sponsorilor”, ne-a spus Cristina Biciila.

Ea a mai spus că prin acest program naţional se încearcă „sensibilizarea societăţii, care să acţioneze şi să ne vină în ajutor, deoarece mortalitatea, precum şi speranţa de viaţă reflectă nivelul de trai şi de educaţie al unei populaţii, accesul la servicii medicale, progresul medicinii şi al sănătăţii publice”. Cu sponsorizări de la companii, mai mari sau mai mici (deductibile pentru acestea), a mai completat Cristina Biciila, „noi putem dezvolta şi extinde acest proiect şi putem contribui cu adevărat la scăderea ratei mortalităţii în rândul nou-născuţilor şi al copiilor mai mici de 5 ani. În comunităţile în care am acţionat anul trecut nu s-a mai înregistrat nici un deces în rândul copiilor cu vârsta mai mică de un an. Cei interesaţi pentru sponsorizări sau donaţii pot să intre pe www.salvaticopiii.ro  sau să sune la Tel.: +40 21 316 61 76, Mobil: +40 744 360 915.

 

Rata mortalităţii infantile în judeţul Suceava, peste media pe ţară

În Romania se înregistrează cea mai ridicată rată a mortalităţii infantile din Uniunea Europeană. Statisticile oficiale vorbesc despre o rată a mortalităţii infantile de 11,2 % , în judeţul Suceava, în 2010, în condiţiile unei medii naţionale de 9,8 %.

 Aceasta înseamnă că numai în 2010, în Suceava s-au înregistrat 90 de decese infantile, din totalul de 2.079 din toată ţara. Prima cauză a mortalităţii infantile sunt naşterile premature, iar vârsta foarte mică a mamei este unul dintre motivele ce determină naşterile premature. În anul 2010, în Suceava s-au înregistrat 728 de naşteri cu mame cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi şapte cazuri de mame minore sub 15 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fiecare copil contează”, program naţional, la Pătrăuţi şi Dolhasca.
 Vizualizări articol: 1103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Fiecare copil contează”, program naţional, la Pătrăuţi şi Dolhasca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
(10 iul 2012, 19:32:12
DEPINDE SI A CUI ESTE COPILUL!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei