Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iul 2012 - Anul XVII, nr. 156 (5061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premieră

Posibile alegeri la Solca pentru opt mandate de consilier local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În oraşul sucevean Solca încă nu s-a constituit noul Consiliu Local, deşi prefectul Florin Sinescu a emis trei ordine de convocare, maximul prevăzut de lege. Motivul este acela că la nici una din şedinţe nu s-a întrunit cvorumul de două treimi din numărul consilierilor aleşi la scrutinul din 10 iunie. La Solca, primar este Valeriu Ţăranu Hofnăr, din partea PDL. În Consiliul Local, PDL şi USL au câte patru mandate, iar PP-DD are trei. La prima convocare au absentat consilierii PDL, în timp ce la celelalte două nu s-au prezentat aleşii USL. Conform legii, prefectul a numit o comisie condusă de subprefectul Constantin Harasim, care s-a deplasat la Solca pentru a discuta cu consilierii USL şi PDL ca să afle care sunt motivele pentru care au absentat de la şedinţele de constituire ale Consiliului Local. Prefectul Sinescu a spus că, potrivit legii, dacă respectivii au lipsit nemotivat, atunci ar urma să emită un ordin privind vacantarea posturilor consilierilor absenţi şi convocarea supleanţilor de pe listele celor două formaţiuni politice. Dacă nici supleanţii nu vor veni la şedinţa de constituire a deliberativului local, atunci se vor organiza alegeri pentru cele opt mandate de consilier local, adică cele patru ale PDL şi cele patru ale USL. Însă, el a adăugat că legea are o serie de ambiguităţi şi ca atare a cerut punctul de vedere al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

”Legea limitează la trei numărul de convocări pentru constituirea unui consiliu local. Or, dacă în urma discuţiilor cu consilierii care au absentat comisia constată că ei au lipsit motivat, nu ştim ce să facem în această situaţie, pentru că nu mai putem convoca Consiliul Local pentru a patra oară în şedinţă de constituire, că nu ne dă voie legea. Apoi, mai este o situaţie pe care nu ştim cum să o interpretăm. De la cele trei şedinţe de constituire a Consiliului Local Solca nu au lipsit aceleaşi persoane. La prima şedinţă au lipsit cei de la PDL, iar de la următoarele două consilierii USL. În lege se vorbeşte de consilierii <care au lipsit nemotivat de la cele trei convocări anterioare>, o frază care poate fi interpretată. De aceea am cerut punctul de vedere al Ministerului Administraţiei şi Internelor”, a explicat Sinescu.  Prefectul a menţionat că situaţia de la Solca este unică în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Posibile alegeri la Solca pentru opt mandate de consilier local.
 Vizualizări articol: 1487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Posibile alegeri la Solca pentru opt mandate de consilier local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei