Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iul 2012 - Anul XVII, nr. 156 (5061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Şantier în lucru

Aşezământul social-cultural “Elena Doamna”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aşezământul social-cultural „Elena Doamna”, obiectiv care are menirea

de a contribui la dinamizarea vieţii duhovniceşti şi la crearea unui mediu propice pentru formarea sănătoasă a tinerelor familii, prin cunoaşterea şi asumarea valorilor creştine, culturale, istorice şi artistice autentice, îşi conturează deja profilul în apropierea Bisericii Sf. Înviere din municipiul Suceava.

 

Obiectivul (care este marcat ca „Punct de informare turistică şi paraclis aferent Bisericii Sf. Înviere Suceava”) are ca beneficiar Parohia Sf. Înviere, proiectantul general fiind SC Proteus SRL Suceava, iar constructorul SC SUCT SA.

Termenul de execuţie a lucrării este de 36 de luni, lucrările fiind începute la data de 26 martie 2011.

Aşezământul, pentru sprijinirea construcţiei căruia se pot face deja donaţii în contul Parohiei „Sfânta Înviere” (cont deschis la BCR Suceava: RO06RNCB0234037006220001), va avea la parter avea o sală polivalentă, cu spaţiu expoziţional şi bibliotecă publică de carte religioasă, locaţii în care se vor derula diverse activităţi: expoziţii temporare, conferinţe şi convorbiri duhovniceşti, studiu biblic, consiliere psihologică, meditaţii pentru elevii cu posibilităţi materiale reduse, ateliere de creaţie pentru promovarea tradiţiilor şi culturii româneşti, vizionări de filme cu caracter creştin-educativ.

Planul construcţiei prevede în centru, la nivelul superior, înălţarea unui paraclis închinat Sf. Ioan Rusul, paraclis destinat Tainei Sfintei Spovedanii, agapelor creştine, şedinţelor Consiliului Parohial, precum şi repetiţiilor muzicale şi catehezelor pentru tineri sau slujbelor de pomenire a celor adormiţi.

Aşezământul va dispune şi de câteva încăperi auxiliare, cu diverse destinaţii: cabinet medical, punct de lucru al Asociaţiei „Familia Ortodoxă”, diaconicon, birou de pelerinaj, punct de prezentare şi promovare a obiectelor artizanale şi etnografice, spaţii pentru depozitare şi arhivare, grupuri sanitare.

Pentru copii, proiectul prevede amenajarea unui loc recreativ în aer liber (circa 80 mp), tip terasă, în continuarea paraclisului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aşezământul social-cultural “Elena Doamna”.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aşezământul social-cultural “Elena Doamna”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei