Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iul 2012 - Anul XVII, nr. 156 (5061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Nechifor: „Trebuie să lucrăm mai mult la calitatea umană a actului medical”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că sistemul medical sucevean nu trebuie să se axeze doar pe îmbunătăţirea infrastructurii, ci şi pe „creşterea calităţii umane a actului medical”. Nechifor a spus că în viitoarea şedinţă a CJ Suceava, din data de 12 iulie a.c., va fi propusă noua organigramă a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, precum şi scoaterea la concurs a unor posturi pentru medici şi pentru personalul medical auxiliar. Întrebat dacă ar urma să propună schimbarea din funcţie a actului director al spitalului judeţean, Vasile Râmbu, Nechifor a arătat că deocamdată va fi doar o discuţie cu privire la suplimentarea numărului de posturi.

„Ceea ce am sesizat nu doar eu, ci şi foarte mulţi suceveni care merg la spital pentru a se trata, este că trebuie să lucrăm foarte mult nu numai la dotări, la faţadă sau la fântâni arteziene, ci trebuie să lucrăm foarte mult la calitatea umană a actului medical”, a spus Cătălin Nechifor.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că în cursul săptămânii viitoare va avea o discuţie atât cu doctorii din Spitalul Judeţean, cât şi cu alţi medici implicaţi în actul medical din judeţul Suceava. Nechifor a explicat că în cadrul acestei întâlniri va avea loc o consultare publică corectă, „cum nu a mai avut loc până acum”, cu privire la noua Lege a Sănătăţii.

„Cu această ocazie voi da şi un mesaj foarte categoric cu privire la actul medical. Voi cere celor care lucrează în sistem să fie mai profesionişti, dacă pot spune aşa, mai aproape de nevoile celor care vin către spital cu diverse afecţiuni. Asta deoarece eu cred că Suceava poate să aibă o şansă foarte importantă de dezvoltare în condiţiile în care actul uman creşte ca şi calitate”, a declarat preşedintele CJ Suceava. Cătălin Nechifor a subliniat că acest mesaj ar trebui să fie înţeles de la portarul spitalului judeţean şi până la cel mai important medic din această unitate.

„Atât timp cât Consiliul Judeţean finanţează într-o manieră consistentă această activitate, cred că putem să avem şi cerinţe din partea sistemului”, a încheiat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: „Trebuie să lucrăm mai mult la calitatea umană a actului medical”.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nechifor: „Trebuie să lucrăm mai mult la calitatea umană a actului medical”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 7 iul 2012, 15:30:32
D-LE NECHIFOR,
STIATI CA LA INCEPUTUL CONFLICTULUI MILITAR,SARBO-AMERICAN,FORTELE MILITARE AMERICANE AU BOMBARDAT IN PRIMA FAZA ,INSTITUTII INUTILE ECHIVALENTE CU CELE DE LA NOI,CUM AR FI DSP,SGA,ACET,CAS,AJAC A LU' ESSPERTU' CADARIU,DSV.APM,GdM,
DIR.SILV,CJ,ETC,ETC,ETC.
NICI MINCINOSII DIN CAMPANII NU AU PREA SCAPAT !
UN WEEK END INSORIT!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei