Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2012 - Anul XVII, nr. 154 (5059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie dificilă

Rosal, “băgată în corzi” de datoriile neplătite de către Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Firma de salubrizare Rosal se confruntă cu o mulţime de probleme, de la lipsa banilor de salarii până la incapacitatea de a cumpăra carburanţi pentru utilajele de curăţenie şi transport al gunoiului menajer.

Principala cauză a acestor probleme o reprezintă datoriile municipalităţii sucevene către Rosal, care, conform primarului Ion Lungu, sunt de 52 de miliarde de lei vechi.

Edilul sucevean spune că aceste datorii s-au acumulat în principal în urma cheltuielilor suplimentare apărute ca urmare a necesităţii transportării gunoiului menajer la Botoşani.

“Astăzi avem o datorie de 52 de miliarde de lei vechi la Rosal. Suntem daţi peste cap de cheltuielile de transport al gunoiului, pentru că din 2009 până în 2012 am cheltuit peste 60 de miliarde de lei vechi pentru a duce gunoiul la Fălticeni şi apoi la Botoşani. Este o problemă foarte dificilă pentru municipalitate, bugetul nu mai poate suporta aceste cheltuieli”, a declarat Ion Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene consideră că numai deschiderea gropii ecologice de la Moara ar putea rezolva parţial problema costurilor suplimentare.

„Noi încasăm de la populaţie una dintre cele mai mici taxe de salubrizare din ţară – 4 lei de la persoane fizice şi 6 lei de la persoane juridice. Încasările anuale din taxa de salubrizare sunt de 50 de miliarde de lei, iar factura de salubrizare este cam de 120 de miliarde de lei vechi. Practic, 70 de miliarde de lei trebuie acoperite din bugetul local”, a explicat Lungu, care a spus că împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava va face tot ce este posibil pentru a grăbi deschiderea depozitului ecologic de gunoi de la Moara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rosal, “băgată în corzi” de datoriile neplătite de către Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Rosal, “băgată în corzi” de datoriile neplătite de către Primăria Suceava3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MI SE PARE INADMISIBIL trimis de
( 5 iul 2012, 11:48:35
Mi se pare inadmisibil ca Primaria Suceava sa acumuleze o datorie de 52 miliarde lei vechi.Mi se pare inadmisibil ca Lungu in 8 ani nu a finalizat groapa de gunoi de la Moara.
2.   Atentie unde aruncati gunoiul! trimis de
( 5 iul 2012, 13:19:44
Citeam mai deunazi, articole despre cat de gospodar, cate realizari, bla-bla, are dl Lungu. Desigur, exista doar o mica neconcordanta: dificultatile generate de cheltuielile cu transportul gunoiului (nu se arunca in curtea adversarilor politici, parca asa am vazut la pedelisti?). Si, s-au acumulat datorii. Dar, in campania electorala, continuam impreuna, pentru oameni, cu (si de la) oameni, a facut, a dres... Cred ca PDL trebuie sa-si cumpere multe tomberoane de gunoi. O sa aiba ce arunca... Falticeni-ul nu-i suficient de mare...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei