Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2012 - Anul XVII, nr. 154 (5059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Serviciu scos la licitaţie

Contractul cu Rosal pentru măturatul stradal nu a mai fost prelungit de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Rosal se va ocupa de curăţenia străzilor Sucevei doar până în luna decembrie a acestui an. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că deşi contractul cu Rosal putea fi prelungit legal cu încă patru ani, cu acordul ambelor părţi, nu s-a mers pe această variantă.

“Nu am prelungit acest contract, încât vom face o nouă licitaţie, prin luna septembrie, pentru măturatul stradal, care a fost încredinţat Rosal prin licitaţie, în  2004. El putea fi prelungit conform prevederilor din contract <pe o durată cel puţin egală cu jumătate din perioada sa iniţială>, prin acordul de voinţă al părţilor, care trebuiau să încheie un act adiţional cu cel puţin şase luni înainte de încetarea lui”, a precizat Ion Lungu.

Actualul contract al Primăriei Suceava cu Rosal expiră la 1 decembrie 2012.

Licitaţia de încredinţare a acestui serviciu unei firme de salubrizare va avea loc, cel mai probabil, în luna septembrie, după cum a precizat Ion Lungu:

“Sperăm, prin competiţia dintre firmele care se vor prezenta la licitaţie, să se obţină preţuri foarte bune la măturatul stradal. Şi astăzi preţurile sunt mici, sunt la nivelul anului 2004, nu au mai fost indexate sau majorate, dar având în vedere situaţia economică actuală şi disperarea agenţilor economici, ne aşteptăm ca unele preţuri să scadă mai mult”.

Contractul cu Rosal putea fi prelungit cel târziu la 1 iunie, adică în perioada campaniei electorale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contractul cu Rosal pentru măturatul stradal nu a mai fost prelungit de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Contractul cu Rosal pentru măturatul stradal nu a mai fost prelungit de Primăria Suceava5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Maturat stradal? care? unde? trimis de
( 5 iul 2012, 11:36:23
ma mira ca a existat un astfel de contract pentru maturatul stradal in urbea noastra. Pentru ca specia maturatorului - omul ala mic, negricios, in vesta verde sau portocalie si inarmat cu matura - a fost eradicata fara nicio urma de pe strazile sucevei. Dovada stau gramezile de gunoaie de pe strazile principale si mai ales aleile laturalnice, tufisurile impodobite cu peturi si pungi, rigolele infundate cu pietris. Rosal-ul stie sa pape banii sucevenilor si sa nu dea nimic in schimb.
2.   S-A SCRIS DE LUNI DE ZILE trimis de
( 5 iul 2012, 11:42:38
De cateva luni de zile s-a scris aici la comentarii despre situatia gunoiului si a curateniei in Suceava.S-a scris despre cele trei contracte cu Rosal (curatenia orasului,curatenia dupa blocuri,transportul gunoiului la Botosani.)S-a scris ca in Suceava este mizerie.S-a scris ca platim transportul gunoiului la Botosani 1020 ron/masina * 5 masini =5100 ron/zi.S-a scis ca nu mai vrem sa bagam o gramada de bani in buzunarele lui Prigoana.Incepand cu 1 Ianuarie 2011, taxa de salubritate s-a transformat in taxa de ecologizare si s-a majorat cu 60%, desi firma de salubritate (ROSAL) nu a ridicat in plus nici macar o hartie de gunoi din acest oras, fara sa faca practic nimic.ROSAL nu este platita in functie de cat gunoi strange in oras, ci firma primeste un procent din taxa de salubritate, indiferent de serviciile prestate (74,56% din taxa de salubritate). "Se platesc 10 miliarde lei pe luna, costul salubritatii orasului. 3 miliarde din aceasta suma se platesc pentru transportul gunoiului la Botosani de catre ROSAL.La licitatiile facute in Suceava pentru salubritate, in "finala", au ramas doua firme: ROSAL si Urban Serv din Botosani, cea din urma avand pretul cel mai mic la licitatie, iar castigatoare a fost declarata firma ROSAL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei