Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2012 - Anul XVII, nr. 154 (5059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngropată în datorii

Datorie enormă a populaţiei către Termica, de cinci milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Tot mai mulţi dintre suceveni nu mai plătesc pentru utilităţile pe care le consumă, în special apă caldă şi căldură.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a atras atenţia asupra situaţiei dezastruoase a datoriilor populaţiei către Termica, care au ajuns la un maxim istoric – 212 miliarde de lei vechi.

“Nu este corect să nu se plătească ce s-a consumat. Sucevenii trebuie să înţeleagă că trebuie să mai şi plătească pentru utilităţile care le sunt puse la dispoziţie”, a spus ieri Ion Lungu, care a făcut apel către suceveni să facă un efort să plătească facturile restante.

O bună parte din datoriile în valoare de aproximativ cinci milioane de euro au şi o vechime destul de mare.

“Sunt facturi neplătite către Termica încă din 2006. Media restanţelor la plata căldurii şi apei calde este la nivelul lunii octombrie 2011, adică s-ar putea spune că sucevenii nu şi-au plătit factura la căldură pe iarna trecută. Sunt unii care sunt cu plata la zi, dar foarte mulţi sunt restanţieri. Trebuie cu toţii să facem eforturi să fie plătite aceste facturi, să convingem vecinii, prietenii, să achite, pentru că tot oraşul va avea de suferit de pe urma acestei situaţii”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

El consideră că pe lângă eforturile pe care le face primăria pentru Termica, şi populaţia trebuie să facă un efort să îşi achite ceea ce au consumat.

“Primăria a făcut eforturi deosebite pentru ca Termica să meargă şi populaţia să beneficieze de servicii la preţuri acceptabile. Avem unul din cele mai mici preţuri pe gigacalorie din ţară – 185 de lei, când media pe ţară este de 193 de lei.

În oraşe mari precum Timişoara, Craiova, Sibiu, preţul gigacaloriei este de 250 de lei, când la noi este 185 de lei. Am acordat şi o mulţime de facilităţi celor nevoiaşi, de la scutiri la penalităţi la ajutoare financiare”, a explicat edilul sucevean.

Lungu a spus că vara aceasta o mulţime de oameni cu care s-a întâlnit i-au spus cât de mulţumiţi sunt că s-a dat căldură foarte bine în iarna trecută.

“Deşi a fost o iarnă grea, s-a dat căldură la discreţie. Primăria face eforturi să menţină activitatea de la Termica, dar şi populaţia trebuie să plătească. Peste tot în lume trebuie să plăteşti pentru ceea ce consumi”, a concluzionat şeful municipalităţii sucevene, care a purtat ieri discuţii cu conducerea Termica şi sindicatele de acolo, referitoare la asigurarea căldurii în iarna viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Datorie enormă a populaţiei către Termica, de cinci milioane de euro.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Datorie enormă a populaţiei către Termica, de cinci milioane de euro4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare dreptate????? trimis de
( 5 iul 2012, 13:30:24
Da domnule primar, nu este corect sa nu se plateasca ceia ce se consuma!
Problema e ca populatia plateste doar si ceiace pierde Termica nu numai ce consuma..........de aici aceste costuri uriase..........sa mai taie din salariile si dividentele celor de la termica, sa mai reduca din costul urias al gigacaloriei ca s-au spart in figuri cu cite tehnologizari au facut ca au spart trei sferturi din oras cu tevile de rahat pe care le-au pus!
Si inca ceva........domnule daca are datorii de zeci de milioane la termica dute domnule si blindeaza-i tevile in casa nu-l lasa sa mai aduca si alte prejudicii!
JUmatate din cei din bazar au datorii la Asociatie ca de e mai bine sa rulezi banul decit sa-l dai pe confort...........
2.   Sa ma p*** pe termica trimis de
( 5 iul 2012, 15:08:59
Iarna platesc de rup, vara platesc apa calda si primesc apa rece! _!_

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei