Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2012 - Anul XVII, nr. 154 (5059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decompensaţi

Tot mai mulţi cardiaci ajung la spital din cauza caniculei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În ultimele zile, din cauza caniculei, tot mai multe persoane cu probleme cardiace ajung la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava, decompensaţi din cauza temperaturilor extreme de afară.

„Au început să vină tot mai mulţi cardiaci decompensaţi de la căldură. Unii chiar se şi internează. Oamenii nu vor să înţeleagă faptul că trebuie să nu iasă afară pe asemenea temperaturi. Nu rezistă cei tineri, cei sănătoşi, nicidecum cei cu afecţiuni cardiace. Nu respectă deloc recomandările şi neglijează şi tratamentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate, medicul urgentist Tiberius Brădăţan.

Potrivit medicului Tiberius Brădăţan, în următoarea perioadă se aşteaptă chiar o creştere a prezentărilor la UPU din cauza caniculei. „Ne aşteptăm să crească numărul lor din cauza caniculei prelungite. Când se instituie un cod, la început cazurile sunt mai puţine, dar cu cât se prelungeşte, se intensifică şi numărul persoanelor cardiace decompensate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al spitalului.

Medicii sfătuiesc populaţia să consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

În aceste zile este necesar consumul zilnic de lichide ( între 1,5 - 2 litri de lichide), fără a se aştepta să apară senzaţia de sete, fiind recomandat un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute. De asemenea, populaţia este sfătuită să evite deplasările afară şi expunerea la soare în orele amiezii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai mulţi cardiaci ajung la spital din cauza caniculei.
 Vizualizări articol: 1175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tot mai mulţi cardiaci ajung la spital din cauza caniculei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei