Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2012 - Anul XVII, nr. 144 (5049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Efectele caniculei

Sucevenii, alungaţi din apartamente de zăpuşeală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Temperaturile caniculare care s-au făcut simţite inclusiv vineri i-au făcut pe mulţi suceveni să iasă din case, unde se sufocau de cald între betoanele încinse de soare, pentru a se refugia în parcuri, în jurul fântânilor arteziene sau la umbra copacilor din preajma locuinţei lor.

Aşa se face că, în ciuda avertismentului dat de medici, să nu iasă afară, mai ales la orele amiezii, ieri, parcurile municipiului Suceava erau pline de oameni în vârstă care se răcoreau la umbra copacilor, stând pe bănci, relaxându-se, privind trecătorii sau socializând.

Alţii, dornici să fie în mişcare şi să vadă şi ce se întâmplă de Zilele Sucevei, au preferat plimbările cu autobuzele societăţii de transport în comun, care, circulând cu geamurile deschise, compensau parţial lipsa unor instalaţii de climatizare.

“E prea cald în casă. Ce să fac acolo, să mă coc de cald? Mai bine ies la aer, mai privesc în jur, mai vorbesc cu cineva”, spune un bătrân, care, aşezat comod în faţa unei fântâni arteziene, în parc, “pune ţara la cale” cu un amic.

„Fug de căldură şi de singurătate. Aici, în parc, e mai răcoare şi ai tot timpul ceva de văzut”, spune o femeie, care a găsit refugiu tot în faţa unei fântâni arteziene.

Copiii sunt şi ei extrem de încântaţi de apa care susură răcoros, încât pot sta în soare mult mai uşor, pe marginea fântânii arteziene, bucuroşi că pot atinge cu mâna stropii care sar.

O copilă arsă de soare se lasă pe marginea fântânii, îşi cufundă mâinile în apă până la cot, stă aşa câteva momente, apoi aruncă cu apă pe faţă, bucurându-se senzaţia de răcoare care o învăluieşte.

Termometrele maşinilor au indicat frecvent zilele acestea temperaturi de 33 – 35 de grade Celsius, în vreme ce altele, puse în bătaia soarelui, precum cel de la primărie, au indicat şi temperaturi halucinante, de 46 de grade Celsius.

Cei mai afectaţi de căldură au fost cei nevoiţi să lucreze în soare, care s-au răcorit care cum a putut, consumând foarte multe lichide, făcându-şi vânt cu evantaie improvizate sau cumpărate, stropind cu apă în jurul lor sau refugiindu-se din când în când la umbră, dacă aveau unde.

 

Peste 600 de suceveni au apelat la centrele de prim-ajutor

Căldura i-a determinat pe mai bine de 600 de suceveni să apeleze la serviciile medicale puse la dispoziţie în cele cinci centre de prim-ajutor deschise de Primăria Suceava în toate pieţele municipiului.

În vreme ce mulţi au venit să-şi verifice tensiunea, preventiv, alţii s-au prezentat cu ameţeli, stări de leşin, dureri de cap, adică semne ale influenţei căldurii excesive asupra organismului. În cazul unora a fost necesară administrarea de medicamente, după cum a precizat Aurora Popescu, asistenta medicală a centrului de prim-ajutor de la Bazar, cel mai solicitat din întreg oraşul.

În numai două zile, peste 200 de oameni s-au prezentat acolo pentru consultaţii medicale şi pentru a primi ajutor de specialitate.

Aglomeraţie mare a fost şi la centrul de prim-ajutor de la Piaţa Mare, unde în două zile s-u perindat peste 150 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, alungaţi din apartamente de zăpuşeală.
 Vizualizări articol: 1722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii, alungaţi din apartamente de zăpuşeală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei