Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2012 - Anul XVII, nr. 144 (5049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Disensiuni

Neînţelegerile dintre puterea şi opoziţia din CJ Suceava au amânat constituirea comisiilor de specialitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Suceava a adus şi primele neînţelegeri dintre puterea şi opoziţia din deliberativul judeţean, USL, secondat de PP-DD, respectiv PDL. Disensiunile dintre cele două tabere au apărut în momentul în care au început discuţiile cu privire la componenţa comisiilor de specialitate pe domenii de activitate din cadrul Consiliului Judeţean Suceava şi la desemnarea conducerilor acestor comisii. După o discuţie de peste o oră, şedinţa Consiliului Judeţean a fost suspendată fără ca USL şi PDL să fi ajuns la un compromis cu privire la împărţirea funcţiilor de conducere a comisiilor de specialitate.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că propunerea USL de împărţire a comisiilor de specialitate a fost una constructivă, „în sensul de a avea un Consiliu Judeţean care să poată delibera şi care să poată să decidă pentru suceveni”.

„Poate datorită unei anumite încărcături şi datorită oboselii de astăzi, am avut un răspuns negativ din partea PDL. Am discutat şi noi în cadrul USL şi cu colegii din PP-DD şi am decis să amânăm formarea comisiilor de specialitate până la viitoarea şedinţă extraordinară, care cel mai probabil va avea loc la începutul lunii iulie. Vrem într-adevăr să constituim un Consiliu Judeţean care să funcţioneze şi care să producă decizii pentru binele sucevenilor”, a spus Cătălin Nechifor.

El le-a explicat că celor din PDL li s-a propus să preia conducerea Comisiei pentru învăţământ, cultură, cercetare ştiinţifică, sănătate, protecţie socială şi protecţia copilului, iar consilierilor PP-DD li s-a oferit conducerea Comisiei pentru agricultură, silvicultură, cadastru şi protecţia mediului.

De asemenea, consilierii PSD ar fi urmat să-şi desemneze şefi la Comisia pentru studii, programe, prognoze, buget-finanţe, societăţi comerciale, regii autonome şi servicii şi la Comisia pentru administraţie publică locală, juridică, de disciplină, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Consilierii PNL ar fi urmat să preia conducerea Comisei pentru tineret, sport, turism, colaborare cu organizaţii neguvernamentale, cu românii de peste hotare, relaţii externe şi integrare europeană şi a Comisiei pentru organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, culte protecţia monumentelor, administrarea domeniului public şi privat.

„În acel moment PDL s-a retras şi a declinat propunerea noastră. Nu e un conflict, e un mod normal de a funcţiona puterea şi opoziţia într-un Consiliu Judeţean. Consider că am dat dovadă de înţelepciune, de disponibilitate şi am făcut o propunere corectă. Nu s-a acceptat propunerea noastră, vom mai discuta, şi vreau să spun că nu o să găsiţi la noi acel mod de lucru care era în trecut, din pix sau din puterea plenului ca şi decizie politică”, a ţinut să precizeze Cătălin Nechifor.

 

Consilierii PDL au vrut conducerea a două comisii de specialitate

În tabăra cealaltă, consilierul judeţean PDL Vasile Ilie a declarat că cei de la USL nu au respectat Legea Administraţiei Publice care spune că structura comisiilor de specialitate trebuie să respecte configuraţia politică a Consiliului Judeţean, rezultată din alegeri.

„Propunerea lor a fost una în bătaie de joc, în sensul că algoritmul de calcul spune că sunt 36 de consilieri şi şase comisii. Deci o medie de şase consilieri pe comisie. USL are 18 consilieri şi trebuie să ia trei comisii, PDL are 15 consilieri şi trebuie să ia 2,5 comisii, iar PP-DD să ia 0,5 comisii. Eu i-am propus preşedintelui să luăm două comisii, care le vrea el, şi să continuăm şedinţa. Dumnealui a ţinut insistent că ne dă o singură comisie, ceea ce nu am acceptat. Sperăm ca în următoarea şedinţă să reglementăm această problemă”, a declarat Vasile Ilie.

El a subliniat că în mandatul trecut, PSD a avut preşedinţia a trei comisii de specialitate „fiind în minoritate şi în opoziţie”. Ilie a spus că solicitarea actuală a PDL, pentru preşedinţia a două comisii, este „o chestiune elegantă şi de bun-simţ”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neînţelegerile dintre puterea şi opoziţia din CJ Suceava au amânat constituirea comisiilor de specialitate.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Neînţelegerile dintre puterea şi opoziţia din CJ Suceava au amânat constituirea comisiilor de specialitate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei