Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2012 - Anul XVII, nr. 144 (5049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Schimbare

Băişanu şi Rădulescu, noii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Liberalul Ştefan Alexandru Băişanu şi social-democratul Alexandru Rădulescu sunt noii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, aceştia urmând să-l secondeze la conducerea instituţiei pe preşedintele Cătălin Nechifor (PSD). Cei doi au fost aleşi în şedinţa de constituire a deliberativului judeţean care a avut loc vineri, în sala mare a Palatului Administrativ, în prezenţa prefectului Florin Sinescu. Băişanu şi Rădulescu au fost singurele propuneri făcute pentru ocuparea celor două funcţii, fiecare dintre ei obţinând 25 de voturi favorabile şi 11 împotrivă. Asta înseamnă că cei doi candidaţi de la USL au primit voturi şi din tabăra PDL. În  noul deliberativ judeţean, Uniunea Social Liberală (USL) are 18 consilieri, PDL – 15 şi PP-DD – 3. La şedinţa de vineri a lipsit un consilier judeţean.

Băişanu şi Rădulescu i-au înlocuit în funcţii pe Vasile Ilie şi pe Daniel Cadariu, ambii de la PDL. Ştefan Alexandru Băişanu deţine şefia Organizaţiei Judeţene a PNL, este conferenţiar universitar, iar în guvernarea Tăriceanu a fost subprefect şi prefect al judeţului. Băişanu deţine şi un mandat de consilier local pe care l-a preluat joi, în şedinţa de constituire a noului deliberativ al municipiului Suceava, la care probabil va renunţa, conform legii. Alexandru Rădulescu este profesor de geografie la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni şi este membru PSD de doi ani de zile.

În ceea ce-l priveşte pe Alexandru Băişanu, acesta a declarat că alegerea sa în această funcţie a fost o decizie luată de către PNL Suceava. El a spus că liberalii au considerat că liderul judeţean al organizaţiei trebuie să-i reprezinte în conducerea Consiliului Judeţean Suceava. Băişanu a arătat că aşteaptă să primească atribuţiile pentru postul de vicepreşedinte pe care îl ocupă, declarând că „voi accepta cu drag orice atribuţie, ţinând cont că am fost consilier local, subprefect, prefect, şi am lucrat mână în mână cu administraţia judeţeană timp de patru ani. Aşa că mă înham la orice muncă care îmi este dată, cu mare drag şi cu mult respect”.

 

Flutur, Cadariu şi Solovăstru au renunţat la mandatele de consilier judeţean

Cei 36 de consilieri judeţeni au depus vineri jurământul de credinţă după ce mandatele lor au fost validate de către comisia de validare. De precizat că din partea PDL au renunţat la mandat fostul şef al administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, fostul vicepreşedinte Daniel Cadariu şi fostul şef al Regiei Naţionale a Pădurilor, Valerian Solovăstru, în prezent director tehnic al Direcţiei Silvice Suceava. În locul lor au fost validaţi, din partea PDL, Virgil Pohoaţă, Gheorghe Niţă şi Mihai Voloşeniuc. De asemenea, Cătălin Nechifor a renunţat şi el la mandatul de consilier judeţean, urmând să renunţe în aceste zile şi la mandatul de deputat. Locul său a fost luat de Neculai Bereanu.  Componenţa integrală a Consiliului Judeţean Suceava este următoarea:

USL: Alexandru Băişanu – PNL, Carmen Agoutin – PSD, Brînduşel Nichitean – PNL, Virginel Iordache – PSD, Cristina Teodorovici – PNL, Gheorghe Iacob – PSD, Gheorghe Ghişovan – PNL, Alexandru Rădulescu – PSD, Niculai Bosancu – PSD, Ioan Piticari – PNL, Ovidiu Milici – PSD, Ilie Niţă – PNL, Mihai Grozavu – PSD, Tiberiu Beldiman – PNL, Ioan Abutnăriţei – PSD, Ovidiu Arganisciuc – PC, Nistor Tatar – PSD şi Neculai Bereanu – PSD;

PDL: Vasile Ilie, Cristian Irimie, Mihai Creţeanu, Radu Pentiuc, Cristian Cuciureanu, Ioan Bădeliţă, Sorina Barbu, Mihai Voloşeniuc, Cătălina Culipei, Dan Dascălu, Paul Boncheş, Dorin Ţibeică, Gheorghe Niţă, Tudor Plăcintă şi Virgil Pohoaţă.

Partidului Poporului – Dan Diaconescuva fi reprezentat în Consiliul Judeţean de către Adrian Artene, Sorin Grigore Isopescu şi Mihai Artene.

Amintim că noul preşedinte al CJ, liderul PSD Suceava Cătălin Nechifor, a fost instalat în funcţie, joi seară. La ceremonie a participat liderul PSD, premierul Victor Ponta, dar nu s-a prezentat fostul şef al administraţiei judeţene, liderul PDL Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu şi Rădulescu, noii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Băişanu şi Rădulescu, noii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare bucurie trimis de
(23 iun 2012, 17:16:51
Doi vicepresedinti liberali si amandoi profesori . Radulescu fost mult timp liberal de Falticeni contribuind mult la campania de promovare a lui Tofan speram sa aduca pentru orasul sau mai multi bani , proiecte si in special locuri de munca . Asteptarile sunt mari si din partea lui Nechifor mai ales ca acesta a recunoscut ca pentru Falticeni nu a facut chiar nimic. Faptul ca Ponta s-a deplasat la Suceava in timp ce mentorul este pe patul suferintei , spune multe. Ponta pare hotarat dar ce pacat in Romania aceste functii au viata scurta . Domnilor ne bucuram ca ati venit dar aveti o mare raspundere pentru ca Flutur a facut mult pentru judet . Va dorim succes si nu ne dati ocazia sa pierdem timpul pe strazi !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei