Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2012 - Anul XVII, nr. 144 (5049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Nechifor consideră că DSP nu a coordonat „destul de bine” problema epidemiei de meningită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că Direcţia de Sănătate Publică Suceava nu a coordonat „destul de bine” problema epidemiei de meningită din judeţ. Nechifor a făcut această declaraţie la finalul şedinţei extraordinare de ieri a Consiliului Judeţean, în cadrul căreia prefectul Florin Sinescu a prezentat o informare cu privire la evoluţia focarului de meningită virală acută la nivelul judeţului Suceava.

„Suntem foarte atenţi la acest subiect, pentru că este vorba despre vieţi omeneşti şi de viitorul nostru şi, în măsura în care vor apărea incidente noi, vom fi foarte repede informaţi pentru a decide pe cale de consecinţă. Şi în măsura în care vom fi depăşiţi de situaţii, să apelăm la ajutorul ministerului, pentru că domnul prim-ministru a confirmat acest ajutor. Însă, şi eu cred că DSP nu a coordonat suficient de bine această epidemie virală. Am simţit şi eu acest lucru”, a spus Cătălin Nechifor.

De altfel, după prezentarea informării cu privire la evoluţia focarului de meningită, consilierul local PDL Cristian Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a precizat că din punctul său de vedere ministerul ar trebui să trimită la Suceava o echipă de specialişti pentru a sprijini echipele din cadrul DSP Suceava. „După părerea mea, ar fi bine să solicitaţi, aşa cum aţi spus şi la întâlnirea cu premierul României, să fie trimisă o echipă de sprijin pentru echipa de la DSP. Pentru că echipa de la DSP, la această oră, după mine, este depăşită datorită insuficienţei de personal şi a unui cap limpede care să conducă, şi care ar trebui să vină din afară. Eu personal am experienţa acestor epidemii. Aici a fost undeva o defecţiune pasageră”, a spus Irimie.

El a mai spus că este posibil ca primele cazuri de meningită să fi avut drept cauză apa potabilă, având în vedere că după ploile torenţiale din ultima perioadă ar fi putut să apară o serie de disfuncţionalităţi în aprovizionarea cu apă a populaţiei.

În ceea ce-l priveşte pe prefectul judeţului, Florin Sinescu, acesta a precizat că imediat după apariţia primelor cazuri de meningită au fost recoltate probe de apă din sistemele de alimentare cu apă potabilă, iar rezultatele nu au demonstrat că apa ar fi fost sursa de apariţie a bolii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor consideră că DSP nu a coordonat „destul de bine” problema epidemiei de meningită.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor consideră că DSP nu a coordonat „destul de bine” problema epidemiei de meningită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARI INTREBATOARE ANTI-SOMN trimis de
(23 iun 2012, 17:36:24
CAND A GESTIONAT VREODATA DSP BINE CEVA IN JUDET?NU AU FACUT DECAT SA DEVINA
COMPLICI LA CAZURILE DE BOALA SI CELE DE DECES,CEL PUTIN DE LA O.NIC.SI WEXLER,INCOACE.CHIAR NU STIU DEZASTRUL DE LA C-LUNG,IN CEEA CE PRIVESTE AMBELE STATII???AVEM A TREIA ADUCTIUNE DE ,,APA POTABILA'' LA FEL DE RENTABILA SI ,,SANATOASA ''CA SI PRIMELE DOUA,ADICA BEM APA TOT DIN MOLDOVA ,CU SCURGERI DE PE DOUA IAZURI DE STERIL SI APE DE MINA,CU OXIZI SI ACIZI DIN SUBTERAN.
CINE MAI CREDE IN MASCARADA CU PRODUSE ECO,BIO,ETC,CAND PULBERILE IN SUSPENSIE SUNT PURTATE DE VANT,ZECI DE KM???SE MAI LAUDA CEI CUNOSCUTI SI SUB DENUMIREA POPULARA ,,HOTII DE LA SILVICA''-CU CIUPERCILE SI CU FRUCTELE DE PADURE DIN APROPIEREA FOSTELOR ZONE MINIERE!!!-PAPA-TI-LE VOI SI MAI DATI SI LA CEI DE LA DSP,DSV,SGA,ACET,APM,ETC.BA,CH SI LA CEI DE LA SECU-KGB!!
UN WEEK END----ECO!
2.   COMPLETARE trimis de
(23 iun 2012, 17:37:31
DESPRE LAPTE,INTR-O ALTA EDITIE............
3.   Comentariu trimis de
(23 iun 2012, 22:08:08
si de ce nu-l dai domnule Nechifor pe asa zisul Dr. Abitei Ludovic afara de la DSP, ce astepti ca sa ramana toti oameni lui Flutur la conducerea deconcentratelor din Suceava?
4.   PTR FERMIER trimis de
(24 iun 2012, 00:31:31
ESTI NEBUN???VREI SA SUPERI ,,PRIETENII'' DE LA KREMLIN????
ABIA AU REUSIT SA ACAPAREZE CEVA DIN TERITORIU,MAI O PENSIE DE REFUGIAT, MAI O PENNSIE DE VETERAN DE RAZBOI,MAI O DESPAGUBIRE PTR COLIBA PADUCHIOASA,[NU TOTI,BINEINTELES]SI VII ACUMA CU SCHIMBARILE.CE FACI CU ATATE GRADE RASPANDITE IN TERITORIU????[MULTI DINTRE EI IERTATI IN '89???]
GANDESTE POZITIV!!!!
5.   NEWS ALERT trimis de
(24 iun 2012, 00:34:10
A FOST LOCALIZATA ODETTE NICOLAE!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei