Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2012 - Anul XVII, nr. 144 (5049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încurcatele căi ale justiţiei

Pedeapsă redusă la jumătate pentru un pedofil recidivist care a abuzat sexual o fetiţă de 12 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un individ care a abuzat sexual o fetiţă de 12 ani, elevă în clasa a VII-a, a beneficiat de clemenţa judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava, care i-au redus la jumătate pedeapsa aplicată de Tribunalul Suceava. Petru Leonard Perdei, de 30 de ani, din Vatra Moldoviţei, va trebui să stea la închisoare doar 13 ani şi nu 24 de ani, aşa cum hotărâse prima instanţă. Apelul declarat de Perdei a fost admis, iar pedeapsa iniţială a fost redusă substanţial. La Tribunal, pedofilul a fost condamnat la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru viol şi zece ani pentru lipsire de libertate, judecătorul aplicând şi un spor de cinci ani, astfel încât pedeapsa finală a fost de 21 de ani şi opt luni, la care s-a mai adăugat un rest de pedeapsă de 848 de zile. Cu alte cuvinte, Petru Leonard Perdei ar fi trebuit să stea la puşcărie aproximativ 24 de ani. În apel, pedepsele i-au fost reduse, la 13 ani pentru viol şi şapte ani şi şase luni pentru lipsire de libertate. Nu i-a mai fost adăugat nici restul de pedeapsă de 848 de zile, astfel încât acum ar trebui să execute 13 ani de închisoare.

Şi în cazul concubinei sale, Nicoleta Hasiuc, de 21 de ani, femeia care l-a ajutat s-o abuzeze sexual pe copilă, magistraţii s-au dovedit îngăduitori. Pedepsele i-au fost reduse de la şapte la patru ani pentru complicitate la viol, respectiv de la cinci la doi ani şi zece luni pentru lipsire de libertate. În final va avea de executat patru ani de puşcărie. Trebuie spus că soluţia nu este definitivă şi mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Perdei mai are pe conştiinţă un copil nenorocit

Monstrul care a abuzat-o sexual pe fetiţa în vârstă de 12 ani, a mai nenorocit în urmă cu mai mulţi ani un băieţel de aceeaşi vârstă, pe care l-a violat într-o casă părăsită.

Culmea, ambii copii sunt rude cu concubina lui Perdei, băieţelul – frate cu Nicoleta Hasiuc, iar fetiţa – verişoară.

Petru Leonard Perdei a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru violul asupra băieţelului în vârstă de 12 ani, dar în ianuarie 2010 a fost lăsat să plece acasă. A făcut doar trei ani şi opt luni de puşcărie, după care, fiind considerat un „deţinut model”, a fost eliberat condiţionat, cu un rest de pedeapsă de 848 de zile.

 

Ce s-a întâmplat în decembrie 2011

Din relaţia pe care Nicoleta Hasiuc şi Petru Leonard Perdei au avut-o a rezultat un copil, care nu împlinise 2 luni în ziua în care tatăl său a violat în beciul casei fetiţa în vârstă de 12 ani. Nou-născutul a fost şi pretextul pentru care minora a fost chemată pe data de 12 decembrie a anului trecut, să stea cu cel mic, întrucât Nicoleta Hasiuc îşi plănuise să se ducă la primărie să înregistreze copilul, iar concubinul ei, Perdei, trebuia să meargă la muncă.

Victima, elevă în clasa a VII-a, a terminat în acea zi orele la şcoală, după care s-a dus la locuinţa celor doi inculpaţi, pentru a avea grijă vreme de câteva zeci de minute de nou-născutul lor.

Nu a venit singură, ci însoţită de doi dintre fraţii ei, minori şi ei.

La un moment dat, a apărut şi Petru Leonard Perdei, iar ulterior şi concubina acestuia, Nicoleta Hasiuc. Aceasta din urmă, susţin anchetatorii, i-a trimis pe fraţii victimei să cumpere ţigări de la magazin, timp în care concubinul ei a luat-o pe minoră cu forţa şi a băgat-o în beci.

La solicitarea lui Perdei, se arată în rechizitoriu, concubina acestuia a aruncat în beci o stilă cu ulei alimentar, pe care să-l folosească pe post de lubrifiant, şi o plapumă, după care a închis capacul la beci şi a pus covorul la loc peste el.

Victima a fost ţinută în beci aproape două ore, timp în care, prin ameninţări, a fost abuzată sexual de Perdei.

După aproximativ o oră, victima a fost căutată de părinţii ei, însă când aceştia s-au dus la locuinţa Nicoletei Hasiuc, aceasta din urmă a ridicat din umeri, spunându-le că minora a plecat de mult.

Părinţii s-au întors după scurt timp la locuinţa suspecţilor, iar înainte de a intra în casă, au auzit-o din curte pe Nicoleta Hasiuc întrebându-şi concubinul cât timp mai stă în beci.

Au intrat în casa suspecţilor, s-au dus direct la beci şi au dat peste fiica lor şi Petru Leonard Perdei, minora fiind dezbrăcată de la mijloc în jos.

Ştiind că va fi căutat de poliţie, Perdei a fugit şi s-a ascuns în  pădurea din zonă, însă a fost prins în după-amiaza zilei următoare de poliţiştii Secţiei Vama.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsă redusă la jumătate pentru un pedofil recidivist care a abuzat sexual o fetiţă de 12 ani.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Pedeapsă redusă la jumătate pentru un pedofil recidivist care a abuzat sexual o fetiţă de 12 ani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prea putin... trimis de
(23 iun 2012, 11:48:24
pt oamenii si faptele de genul acesta orice pedeapsa mi se pare mult prea blanda...acesti monstri ar trebui schingiuiti, torturati sau sa li se taie "organul"..nu este prima victima si cu siguranta cand va iesi va mai face una...aceste animale,caci nu se pot numi oameni nu au suflet...distrug viata unor copii nevinovati care raman traumatizati toata viata iar ei ies dupa doar cativa ani prin "bunatatea" domnilor judecatori si pt ca sunt "detinuti model"...
1.1  RE: Prea putin... trimis de
(23 iun 2012, 19:46:11
Justiţia s-a pronunţat?Dobitocu' a recunoscut? ok,e vinovat
pe retina opiniei publice s-a adeverit monstruozitatea
atunci cum mama dreq judecătorii s-au "înmuiat" ?
într-un sistem CINSTIT ăsta merită pedeapsa cu moartea
2.   Comentariu trimis de
(23 iun 2012, 13:32:27
doresc ca dupa ce acest GUNOI REBUT AL SOCIETATII va ispasi pedeapsa sa violeze si fetita sau nepotica acestui asa zis judecator . Sper caci atunci va intelege caci acest individ nu are ce cauta liber in societate . Distractie placuta la institut la BT . NEMERNICULE JAVRA ORDINARA , sper sa ai si tu parte de aceiasi durere care ai facut-o
2.1  RE: Comentariu trimis de
(23 iun 2012, 14:35:01
Si eu doresc sa le violeze la acesti judecatori copii in repetate rinduri. Poate intilnesc monstrul si-i sugerez, pe cind va iesi, sa faca cu placere...pentru ca si asa ,,si-a batut joc” si i-a dat cam mult!!
In Basarabia s-a votat castrarea chimica... pe cind si la noi!?
3.   Aiurea tare! trimis de
(23 iun 2012, 13:53:57
Ar fi elegant din partea redactiei si a magistratilor sa publice integral motivarea, sa pricepem si noi, cititorii, ce a fost in mintea judecatorilor cand au dispus reducerea pedepselor, mai ales ca inculpatul este recidivist! Chiar nu prezinta pericol social nemernicii astia? Stie oricine ca vor iesi inainte de termen oricum, pentru buna purtare! Cat despre restul de pedeapsa pe care pedofilul il mai avea de executat, ce s-a intamplat? Eroare de redactare (copy-paste)? Uluitor!!!!!!!
4.   Dar-ar naiba-n tine...justitie... trimis de
(23 iun 2012, 16:01:04
Nu-mi vine sa cred ce citesc! Cum adica i-a fost redusa pedeapa? Pt ce? Vad ca mai are la activ fapte... "Doamne la asa fapte ar merita pedeapsa cu moartea ..pt recidiva...si nu reducere....Doamne in ce lume traim...
5.   Justitia,corectitudinea si egalitatea trimis de
(23 iun 2012, 16:08:37
cand l-a violat pe baietel i-a dat numai 6 ani si acuma la violul asupra fetitei ii da 13 ani. de ce nu e aceeasi pedeapsa in amandoua cazuri? de ce nu i-a dat 13 ani si la primul viol? sau un viol asupra unui baietel e mai putin important,se pedepseste mai usor, decat daca violeaza o fetita? discriminare in justitie?
6.   PEDEAPSA E MULT PREA BLANDA trimis de
(23 iun 2012, 16:18:18
In Bulgaria s-a aprobat castrarea chimica a pedofililor.In America cred ca individul era pe scaunul electric.Faptul ca i-a fost redusa pedeapsa la jumatate e total inadecvat si injust.
7.   CASTRAREA CHIMICA A PEDOFILILOR ADOPTATA DE SENAT trimis de
(23 iun 2012, 16:53:13
In Senatul Romaniei a fost adoptata tacit o prevedere legala care decide ca recidivistii vinovati de intretinerea de relatii sexuale cu minori sa fie castrati chimic.
Pedofilii sunt deja castrati chimic in Polonia, Danemarca sau Cehia. Alte cateva sute de cehi au fost castrati chimic temporar, cu ajutorul unor injectii care suprima producerea hormonilor masculini.
Un alt articol al legii se refera la monitorizarea persoanelor, care au fost gasite vinovate de pedofilie, prin GPS.
8.   PEDEAPSA LA AMERICANI trimis de
(23 iun 2012, 17:04:31
Antrenorul Jerry Sandusky, acuzat că a agresat sexual mai mulţi copii, inclusiv pe fiul său, a fost găsit vinovat.El riscă o pedeapsă cumulată de 156 de ani de închisoare.
9.   Incredibil trimis de
(23 iun 2012, 20:09:31
acest individ trebuia inchis pe viata...trebuie neaparat reformat codul si sistemul juridic din romania incluzind cei care interpreteaza legea...au copiat doar tinuta din salile de judecata ocidentale nu si modul de gandire sau de interpretare...nici un respect...
10.   JUDECATORII NU TREBUIE EVALUATI DE PSIHIATRI? trimis de
(24 iun 2012, 06:54:41
REFUZ SA CRED CA JUDECATORUL CARE A DAT ACEASTA REDUCERE DE PEDEAPSA ESTE NORMAL DIN PUNCT DE VEDERE PSIHIATRIC
11.   Castrare! trimis de
(24 iun 2012, 11:36:49
Castrat fara nici o remuscare acest animal, ca om nu poate fi !
Trebuie votata legea castrarii si la noi,Obligatoriu !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei