Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iun 2012 - Anul XVII, nr. 142 (5047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli multe

Zeci de amenzi în fiecare săptămână, după controale privind defecţiuni tehnice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de şoferi sunt amendaţi, o parte a acestora având de suportat şi sancţiuni mai aspre, cum ar fi retragerea certificatului de înmatriculare ori chiar ridicarea autovehiculelor, în cadrul acţiunilor de control săptămânale privind depistarea maşinilor cu defecţiuni tehnice, acţiuni organizate de echipaje mixte formate din poliţişti rutieri şi inspectori ai Registrului Auto Român (RAR).

Un ultim exemplu este acţiunea de control ce a avut loc marţi, pe DN E, pe raza oraşului Vicovu de Sus. În cele câteva ore de verificări poliţiştii şi inspectorii RAR au aplicat 35 de amenzi, în valoare de 4.500 de lei, fiind retrase nouă certificate de înmatriculare şi reţinut un permis de conducere, pentru depăşire neregulamentară. Sancţiunile contravenţionale vizează defecţiuni tehnice, dar şi alte probleme de ordin tehnic, legate de anvelope uzate, instalaţii de lumini ilegale ori folii aplicate pe geamurile din câmpul vizual principal al şoferilor.

La capitolul exemple, poliţia aminteşte de cazul lui Gheorghe D., un şofer în vârstă de 58 de ani din comuna Straja. Conform constatării echipei de control, acesta circula cu o maşină cu emisii poluante peste limita legală, anvelope uzate şi avea aplicate folii de obturare a vizibilităţii inclusiv pe geamurile laterale faţă, fapt care contravine legislaţiei în vigoare. Conducătorul auto a fost amendat, iar certificatul de înmatriculare i-a fost retras.

Într-un alt caz a fost depistat Ioan R., în vârstă de 52 de ani, din comuna Voitinel, care circula cu ITP expirat din 10 iunie a.c. Poliţiştii au mai stabilit că maşina condusă de acesta avea montate lumini de altă intensitate decât cele omologate. Şi în acest caz şoferul a fost amendat şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare.      

Au existat şi cazuri în care au fost trase pe dreapta maşini cu grave defecţiuni tehnice, care nu mai puteau fi lăsate să circule.

Săptămâna trecută, când acţiunea de control s-a desfăşurat pe DN 17, la Frasin, a fost depistat un Mercedes care avea defecţiuni grave la mecanismul de direcţie, defecţiuni la frâna de staţionare şi anvelope de alte dimensiuni decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare, cu un grad de uzură peste limita legală. Având în vedere că maşina punea în real şi imediat pericol siguranţa traficului, şoferului i s-au reţinut permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare, totodată luându-se măsura imobilizării autovehiculului.  

Controalele tematice care urmăresc prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice se organizează, de câteva luni de zile, săptămânal, iar conducerea Poliţiei Rutiere anunţă că acestea vor continua în acelaşi ritm.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de amenzi în fiecare săptămână, după controale privind defecţiuni tehnice.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Zeci de amenzi în fiecare săptămână, după controale privind defecţiuni tehnice5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(21 iun 2012, 21:54:50
ff binee,asa trebuie,nu mai vrem sa vedem rable care incurca traficu,el nu are bani sa isi ia 2 capete de bara si isi ia mercedez...f bine politia romana;in sfarsit ceva bun..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei