Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iun 2012 - Anul XVII, nr. 138 (5043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verdict procurori

Şoferul care a târât 10-15 metri un poliţist pe şosea a fost trimis în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus ieri trimiterea în judecată a tânărului conducător auto care luna trecută a târât cu maşina un poliţist de la Circulaţie care îl oprise în trafic, agentul suferind leziuni pentru care a avut nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale.

Traian Buceschi, în vârstă de 25 de ani, din Frătăuţii Noi, a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi refuzul de a se supune recoltării de probe biologice.

 

A fugit, însă s-a întors la maşină, pentru că a uitat o sumă mare de bani în interior

Incidentul s-a petrecut în dimineaţa zilei de 25 mai a.c., în jurul orei 4:00, pe raza municipiului Suceava.

Un echipaj de poliţie a observat în zona restaurantului Padrino un autoturism Volvo în care se aflau mai mulţi tineri şi i-au făcut semn şoferului să oprească, pentru un control de rutină. Şoferul a ignorat semnalele poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea, fiind ajuns din urmă de Logan-ul poliţiei şi blocat în trafic la intersecţia din faţa primăriei. Tânărul de la volan, identificat ulterior ca fiind Traian Buceschi, mirosea a alcool şi, potrivit anchetatorilor, a recunoscut că a consumat „câteva păhărele”, încercând să o dea la pace cu poliţistul. Agentul de poliţie a refuzat şi i-a cerut şoferului să sufle în alcooltest, oprind un alt autoturism, pentru a găsi martori. Între timp, însă, şoferul suspect s-a dus până la maşină, chipurile, pentru a căuta actele de identificare, fiind urmat de agentul de poliţie, care bănuia că tânărul de la volan încearcă să se sustragă. Odată urcat din nou la volan, Traian Buceschi a pornit motorul, a băgat schimbătorul în treapta întâi de viteză şi a apăsat pedala de acceleraţie. Agentul de poliţie, care se afla între portiera deschisă şi caroserie, a încercat să-l oprească, însă a fost târât 10-15 metri pe şosea, după care şi-a dat drumul la mâini şi a căzut, rostogolindu-se de mai multe ori.

Deşi rănit, poliţistul şi colegul de echipaj au plecat în urmărirea autoturismului Volvo, al cărui şofer a încercat să fugă înspre Spitalul Judeţean -magazinul Lidl –Şcheia, trecând în goana sa şi pe culoarea roşie a semaforului.

La Şcheia, însă, pentru că nu cunoştea zona, tânărul de la volan s-a blocat pe un drum înfundat, şi, împreună cu alţi trei tineri care se aflau în maşină, a fugit. Dându-şi seama că a lăsat în maşină o sumă mare de bani, Traian Buceschi s-a întors la autoturism, moment în care a dat nas în nas cu poliţiştii. A încercat din nou să fugă, însă a fost somat cu arma şi imobilizat.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Traian Buceschi a fost violent şi după ce a fost reţinut de poliţişti, oamenii legii fiind nevoiţi să-l încătuşeze.

Tânărul a refuzat să sufle în alcooltest şi să i se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. A doua zi, el a fost arestat preventiv, aflându-se şi în prezent într-o celulă de la subsolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Suceava.

 

Pasagerii din maşina fugarului, cercetaţi pentru mărturie mincinoasă

Cei trei tineri care se aflau în acea dimineaţă în maşina condusă de Traian Buceschi, două fete şi un băiat, au refuzat iniţial să dea declaraţii, după care au susţinut că au consumat alcool şi nu îşi mai amintesc ce s-a întâmplat. Procurorii au decis să-i pună sub acuzare pentru mărturie mincinoasă, cei trei urmând să fie cercetaţi pentru această infracţiune. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul care a târât 10-15 metri un poliţist pe şosea a fost trimis în judecată.
 Vizualizări articol: 2282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Şoferul care a târât 10-15 metri un poliţist pe şosea a fost trimis în judecată5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tara fara legi trimis de
(16 iun 2012, 19:31:19
Daca in alt stat se intampla acest fenomen acest gunoi era deja arestat.Trebuie inasprite legile. Un betiv la volan este un potential criminal care ar trebui incadrat la tentativa de omor.
2.   Bizon cu mintea cat o gaza...analfabet operational trimis de
(17 iun 2012, 08:22:09
Inchipuiti-va ca intr-o imprejurare oarecare esti obligat sa relationezi cu un asemenea individ intr-o problema de controversa , si observati ca alaturi de eil mai erau si inca cati-va care nu au facut nici un gest de a-l opri , si realizati astfel unde ne-a adus neglijarea sigurantei publice si educatiei de catre institutiile publice ce ne conduc sau ne educa.Parerea mea e ca e o linie definitorie de comportament a "noii generatii" si goanga e in educatie si mai putin in legislatie.
De fapt nivelul analfabetismului operational este de peste 40% la tinerii educati astazi (prin analfabetism operational intelegandu-se neputinta de a exprima logic si curent o fraza citita), si apoi in asemenea situatie ce sa astepti ca bizonul sa inteleaga despre etica de comportament, comunicare si toate celelalte ce le invidiem noi prin tarile unde mergem ??
3.   Err trimis de
(17 iun 2012, 16:17:38
"erau inca cativa" scuze
4.   Legea e prea permisiva trimis de
(17 iun 2012, 23:03:13
La noi legea este permisiva cu asemenea gunoaie, eu as fi procedat ca afara: nu se supune, scot pistolul, il somez si daca face o miscare gresita l-am si altoit!
Acest scenariu mi s-ar parea normal sa se intample si la noi, cu descreieratii
'' smecheri'' de 2 lei , dar la noi trebuie sa mai moara sute de politisti nevinovati, sa inteleaga legiuitorul ca uzul de arma , in timpul serviciului , chiar este un rau necesar, pentru ai linisti pe ''ciumegi", impuscati cativa si sa vedeti ce frumos s-ar linisti nemernicii!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei