Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iun 2012 - Anul XVII, nr. 138 (5043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţie strânsă

Şi-au câştigat mandatul de primar cu câteva zeci de voturi diferenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Mai mulţi candidaţi de primar din judeţul Suceava au reuşit să câştige alegerile locale cu emoţii, la câteva voturi în plus faţă de contracandidaţii lor. Dacă în urma alegerilor de duminică, 10 iunie 2012, au existat candidaţi care au reuşit să câştige categoric, cum este cazul primarului din Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimiţean, (91,15%) sau Pojorâta, Bogdan Codreanu (87,82%), există situaţii în care candidaţii au aşteptat rezultatele alegerilor până aproape de ultimul buletin de vot numărat.

Cea mai mică diferenţa dintre un candidat care a câştigat funcţia de primar şi cel clasat pe locul al doilea s-a înregistrat în comuna Mănăstirea Humorului. Alegerile pentru funcţia de primar în această comună au fost câştigat de independentul Constantin Moldovan, care a obţinut cu 19 voturi mai mult decât candidatul USL, Vasile Micuţar, clasat pe locul al doilea.

Constantin Moldovan ne-a declarat că, deşi a avut un avans mic în faţa celui de-al doilea clasat, „victoria este reconfortantă”. Moldovan a spus că l-a emoţionat faptul că locuitorii acestei comune au avut încredere în el şi au decis să-l aleagă primar. Viitorul primar al comunei Mănăstirea Humorului a mai deţinut această funcţie şi în perioada 2004 – 2008.

„Pentru mine este o mulţumire sufletească să văd că după patru ani de când nu am mai fost primar şi fără să fac prea multă campanie, am reuşit să înving. M-a impresionat faptul că lumea nu m-a uitat şi mă bucur că am reuşit să las loc de bună ziua. M-a emoţionat faptul că am fost ales din nou primarul comunei Mănăstirea Humorului”, a spus Constantin Moldovan.

O altă comună în care „lupta” s-a dus până în ultimul moment a fost şi Grăniceşti, acolo unde primarul în funcţie, Gheorghe Nuţu, a reuşit să-şi păstreze postul după ce a câştigat alegerile la o diferenţă de doar 27 de voturi în faţa celui care s-a clasat pe locul al doilea.  Gheorghe Nuţu ne-a declarat că scorul strâns s-a datorat şi faptului că a avut de luptat „pe două fronturi”. Astfel, Gheorghe Nuţu, care a candida din partea PSD, a concurat atât cu reprezentantul PNL, cât şi cu cel al PDL.

„Dacă aş fi candidat din partea USL, probabil că aş fi avut o diferenţă de aproximativ 1.400 de voturi. Aşa, am avut de luptat pe două fronturi. Oricum, victoria este satisfăcătoare. Chiar şi dacă e la o diferenţă mică, tot victorie rămâne”, a spus Nuţu.

Nu în ultimul rând, în Coşna, noul primar al comunei, Gavril Pardău, a reuşit câştige cu 35 de voturi în plus. Şi Gavril Pardău a spus că deşi diferenţa dintre el şi următorul candidat a fost mică, „tot victorie înseamnă”. Pardău a arătat că locuitorii comunei şi-au dorit schimbarea, pentru că „lumea a avut aşteptări foarte mari de la primarul care acum a pierdut”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-au câştigat mandatul de primar cu câteva zeci de voturi diferenţă.
 Vizualizări articol: 5789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Şi-au câştigat mandatul de primar cu câteva zeci de voturi diferenţă3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Completare la articol trimis de
(16 iun 2012, 11:42:23
(Comane, faci cinste cu un Pils)
Zamostea: 21 de voturi diferență (trăiască urna mobilă!)
voturi valabil exprimate 1573 din care
USL 757
PDL 736

Sursa: site-ul beclocale2012.ro
1.1  RE: Completare la articol trimis de
(17 iun 2012, 17:27:39
Si de ce trebuia amintita si Zamostea?Ce s-a intamplat acolo?Vicele a devenit primar si primarul a devenit vice.Urmeaza o serie de posturi gras platite si care vor fi scoase chipurile la concurs si vor castiga toti analfabetii din Zamostea,alde honceri,haragi,haliuci.Totul cu H DE LA HANDICAPATEN.Inainte de 90 acestia erau muraturile comunei,acum au devenit mari intelectuali care habar nu au sa faca conjugarea verbului.Sa va fie de bine,tineti-o tot asa!Gemma,las-o mai moale cu parazitii tai,maimute si pitecantropi ca data viitoare te fac de vorbesti singur cu toti bananierii tai din zamostea(litera mica pt vai_de_mama_matii).
1.2  RE: Completare la articol trimis de
(18 iun 2012, 09:36:57
La un penitenciar (povestitorul nu precizează exact care dar, profetic, cred că era cel de la …Botoșani) se zvonește mare zarvă. Zice un gardian: (al „democrației” iliesciene manufacturată întru bunăstarea foștilor informatori la Securitate, a fiilor lor și a liotei asociate compusă din derbedei, mișei, căței și lachei)
„- Toată lumea diseară își schimbă lenjeria!”
„-URAAA! URAAA! ( ovații și urale prelungite scandate din piepturile penalilor și penabililor, adresate celui mai iubit fiu al informatorului securist)
„- Nu vă bucurați ca proștii! - revine „gardianul”. Diseară vă schimbați lenjeria ÎNTRE VOI, DOBITOCILOR!”

Morala: unde naiba este schimbarea aia trâmbițată de bannerul USL-ist?
2.   27 voturi trimis de
(16 iun 2012, 14:40:15
Domnule NUTU Ghe.,bine ca ptr.27 de voturi in plus,ai avut bani de platit muzica,gratare,etc.Mie mi-ar fi fost rusine sa aduc muzica la o diferenta atat de mica.Mai bine te gandeai de ce oamenii nu prea te-au votat si au acordat voturile altora si poate vedeai ca trebuie sa mai faci ceva si prin comuna aia.De ce crezi ca daca erai din partea USL,aveai mai multe voturi,s-au le-ai adunat cu cele ale PNL,care a iesit pe locul 2?Eu cred ca oamenii se uita la ce ai facut ptr.comuna si mai putin din ce partid faci parte.Si daca a fost rezultatul asa de strans,ar trebuii sa va dea de gandit un pic,ca oamenii nu va prea vor,si sa incercati sa mai schimbati un pic fata comunei,macar acum cand se mai pot obtine bani de la UE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei