Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iun 2012 - Anul XVII, nr. 138 (5043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Variantă

Nechifor propune înfiinţarea unui operator unic de termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Liderul PSD Suceava şi preşedintele ales al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a anunţat că va propune înfiinţarea unui operator unic de termoficare care să-şi desfăşoare activitatea în Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. Nechifor a declarat că va avea o întâlnire cu primarul Sucevei, Ion Lungu, pentru a găsi împreună o soluţie rapidă pentru termoficarea municipiului reşedinţă de judeţ.

„Înţeleg că cei de la Adrem Invest renunţă la investiţia din Suceava şi suntem în dificultate majoră. Şi sigur că aici trebuie să vorbim cu specialişti, dar propunerea pe care o fac public domnului Lungu, dar şi primarilor din Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Gura Humorului este să încercăm să facem un operator unic”, a spus Nechifor.

El a arătat că în ultimii ani s-a discutat extrem de mult de proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”, însă „din păcate nu s-a ajuns la nici o soluţionare”. El a arătat că în ultimii ani, în acest proiect au fost făcute o serie de greşeli foarte mari, precizând că în campania electorală a sesizat în mai multe rânduri transferul gratuit al magistralei de gaz metan către compania Transgaz.

„Acest transfer trebuie analizat împreună cu Ministerul Justiţiei. Însă până atunci vrem să ducem conducta de gaz până la Vatra Dornei. Avem conducta la Gura Humorului, la Câmpulung Moldovenesc, dar din păcate centralele care s-au construit prin acest proiect sunt nefuncţionale”, a spus Nechifor.

El a arătat că operatorul unic ar putea să apeleze la un credit furnizor atât pentru a investi în reţelele de distribuţie a agentului termic din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Vatra Dornei, urmând ca apoi să recupereze sumele din exploatarea centralelor termice. De asemenea, Cătălin Nechifor a declarat că noul operator unic ar putea să facă şi investiţia în construcţia unei noi centrale termice în Suceava. „Avantajul principal al acestui tip de abordare totală pe judeţ, pe partea de termie, ar fi existenţa unui preţ unic care să poată fi atribuit pe livrare de agent termic la toate localităţile. Pentru că e limpede, nu poţi compara Suceava, care are foarte mulţi beneficiari în sistem, municipiul Rădăuţi, care merge foarte bine, cu Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, care sunt localităţi mici şi care nu o să aibă beneficiari mulţi. Şi dacă le lăsăm singure să se descurce, practic o să aibă un preţ foarte mare pentru gigacalorie”, a mai explicat Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor propune înfiinţarea unui operator unic de termoficare.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nechifor propune înfiinţarea unui operator unic de termoficare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei