Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iun 2012 - Anul XVII, nr. 138 (5043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Hanul Domnesc

Festivalul Naţional „Zilele Vânătorii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Hanul Domnesc din municipiul Suceava se desfăşoară sâmbătă şi duminică, 16 - 17 iunie a.c., Festivalul Naţional „Zilele Vânătorii”.

 

Festivalul, organizat de Fundaţia Culturală Artex şi Muzeul Bucovinei în cadrul proiectului „Muzeul Etnografic Hanul Domnesc - istorie şi legendă” (proiect în care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are calitate de autoritate de management), va crea o atmosferă de sărbătoare, cu personaje costumate, muzică veche, expoziţie de trofee de vânătoare, proiecţii de film documentar, dar şi degustare de preparate vânătoreşti. Programul de desfăşurare a manifestărilor este: sâmbătă - între orele 16:00 - 21:30, duminică - între orele 13:00 - 16:00.

Fundaţia Culturală Artex este cea care, în colaborare cu Muzeul Satului Bucovinean, a organizat în luna februarie a acestui an, în incinta muzeului în aer liber de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, evenimentul cu genericul „Nunta în Bucovina”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Naţional „Zilele Vânătorii”.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Festivalul Naţional „Zilele Vânătorii”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zi-le-le vanatorii mai...mai... trimis de
(16 iun 2012, 23:46:44
... completare Stimati concetateni sâmbătă - între orele 16:00 - 21:30 si duminică - între orele 13:00 - 16:00. va avea loc la Muzeul Bucovinei , manifestari dedicate cultului vanatorii , prin care va fi aratate poporului tehnici si mijloace de castigare a evidentei din domeniul de vanatoare. Abia a fost deschis sezonul la bizoni de palat , hipopotami de asfalt dihori de apa , coioti de curte si bibilici de circumscriptii , vor fi prezentate cu mijloace specifice cele mai reusite exemplare capturate. Mentionam ca de la introducerea obligativitatii de vanatoare cu cartuse false , toate exemplarele vanate vor avea posibilitatea intoarcerii in habitaclul lor. Momentan seful ordinului "vanatorii cu palarie mare" nu o sa participe la manifestari deoarece are oarece probleme cu armurierul deoarece a utilizat mijloace de vanatoare nestandard si este posibil sa fie suspendat cativa ani buni cu executare. Nu lipsita de interes va fi si expozitia adhoc de instrumente de vanat .Astfel vor fi prezentate de la latul de prins iepuri de iarba pana la dispozitive de flagrant digital anuntat pentru vanatoare pe timp de ceata si apa tulbure. Alaturi de traditionalele pusti de vanatoare cu teava democrata vor fi aduse si vechi archebuze cu teava cotita de vanat pe dupa colt alaturi de atat de contemporanele pusti de dat mita.
Va fi organizata de asemenea o expozitie de costume traditionale vanatoresti asortate specific sinceritatii vanatorului , de la fracuri si gulere albe de parlamentar pana la pufoaice rusesti si cizme capitanesti sau ochelari ninja cu baroase ori costume de camuflaj in dungi pentru zebre. Nu vor fi uitate bucatele vanatoresti preparate direct in natura cum ar fi ciolanul parlamentar cu noduri , gulas cu santaj si zmeura , borsul cetatenesc de stevie, tocanita cu ciuperci de lins , dovleac sec in paine de casa a poporului sau chiftelute in termopan cu mirodenii chinezesti.
2.   Erata trimis de
(17 iun 2012, 07:38:59
"...vor avea loc la Muzeul Bucovinei..vor fi aratate...." scuze..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei