Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2012 - Anul XVII, nr. 135 (5040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă

USV scoate la admiterea din iulie locuri cu scutiri de taxă de până la 90%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava dă startul admiterii la facultate de luna viitoare cu oferte tentante pentru studenţi, şi anume cu locuri unde aceştia pot fi scutiţi de taxă cu până la 90%.

Senatul Universităţii din Suceava a aprobat ieri numărul de locuri de admitere pentru fiecare facultate în parte, iar rectorul universităţii, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a spus că „USV a primit mai multe locuri bugetate decât anul trecut. Este vorba despre 1.136 de locuri subvenţionate, comparativ cu cele 998 de locuri fără taxă care ne-au fost alocate anul trecut”.

Potrivit rectorului Popa, aproximativ 70% din locurile bugetate sunt repartizate programelor de studiu de excelenţă, ierarhizate în clasele A şi B, 25% din locuri au fost distribuite programelor din clasa C, 1,75% celor din categoria D, iar aproximativ 3% din locurile bugetate sunt alocate unor programe de studiu din clasa E, programe care sunt la început de drum.  

Astfel, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport va scoate la admitere 78 de locuri fără taxă (din care trei pentru romi şi studenţi moldoveni) şi 82 de locuri cu taxă.

Facultatea de Inginerie Alimentară are 103 locuri bugetate (unul pentru romi şi zece pentru elevii din Republica Moldova) şi 207 locuri cu taxă.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor Senatul USV a aprobat şcolarizarea studenţilor pe 182 de locuri bugetate (unul pentru romi şi 11 pentru moldoveni) şi 186 de locuri cu taxă.

 

Cele mai multe locuri de admitere, la Facultatea de Ştiinţe Economice

145 de locuri subvenţionate vor fi scoase la concurs de Facultatea de Inginerie Mecanică. Dintre acestea, unul este pentru romi şi zece locuri sunt pentru viitorii studenţi din Republica Moldova. În ceea ce priveşte numărul de locuri cu taxă, este vorba despre 38 de locuri.

Facultatea de Istorie şi Geografie şcolarizează studenţi pe 171 de locuri bugetate, din care unul pentru romi şi 46 pentru moldoveni, şi pe 244 de locuri cu taxă.

La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării sunt scoase la concurs 148 de locuri subvenţionate (dintre care 15 pentru moldoveni şi unul pentru romi) şi 207 locuri cu taxă.

Facultatea de Silvicultură scoate la admitere 54 de locuri fără taxă, dintre care unul pentru romi şi 76 de locuri cu taxă.

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică doreşte să atragă cel mai mare număr de studenţi din  USV, având în vedere că scoate la admitere 1.145 de locuri bugetate şi cu taxă. Referitor la locurile subvenţionate de la această facultate, este vorba despre 204 locuri, din care două pentru romi şi 42 pentru studenţii din Republica Moldova.

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei oferă 51 de locuri bugetate, din care unul pentru romi şi 49 de locuri cu taxă.

 

Două specializări noi

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” a spus că admiterea din acest an vine cu două specializări noi. „O noutate pentru anul universitar următor constă în apariţia domeniului de licenţă Sănătate, cu programele de studiu Nutriţie şi dieteticăşiBalneofiziokinetoterapie şi recuperare, fiecare având alocate în total 30 de locuri, din care 12 locuri sunt finanţate de la buget şi 18 locuri cu taxă, cu menţiunea că primii cinci candidaţi admişi cu taxă vor primi o reducere de 50% a taxei de şcolarizare”.

Aproape toate facultăţile din cadrul USV oferă scutiri parţiale la taxa de şcolarizare, pentru primii doi, patru sau cinci studenţi (în funcţie de programul de studiu) admişi în regim cu taxă.

Taxele de şcolarizare pentru anul universitar viitor, pentru studiile de licenţă, zi, sunt cuprinse între 1.600 şi 4.000 de lei pe an.

În ceea ce priveşte locurile pentru învăţământul la distanţă, USV scoate la concurs 565 de locuri cu taxă, la anumite facultăţi şi specializări.

La Universitatea „Ştefan cel Mare”, admiterea 2012 se desfăşoară în două sesiuni, prima în perioada 16 - 31 iulie, iar a doua între 6 - 21 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV scoate la admiterea din iulie locuri cu scutiri de taxă de până la 90%.
 Vizualizări articol: 826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
USV scoate la admiterea din iulie locuri cu scutiri de taxă de până la 90%5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei