Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2012 - Anul XVII, nr. 135 (5040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Grecii de la Mochlos, aşteptaţi degeaba să repare gropile de pe DN 17

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii firmei greceşti Mochlos, care au lucrat la modernizarea DN 17, pe sectorul Câmpulung Moldovenesc – Iacobeni, şi care ar trebui să refacă porţiunile cu gropi până la 1 iulie, au fost aşteptaţi în zadar până acum, inclusiv oficialii de la Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc ridicând din umeri când sunt întrebaţi cum se va rezolva această problemă.

Florin Anechiti, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, ne-a declarat că a trimis numeroase hârtii oficiale la forurile superioare din cadrul Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale, acestea ajungând mai departe la şefii firmei Mochlos, însă de la aceştia nu a venit nici un răspuns concret. Cu alte cuvinte, nimeni nu ştie când şi mai ales dacă firma grecească va mai reveni pentru a plomba gropile de pe drumul pe care l-a modernizat.  

Reamintim că la finele anului 2011, după foarte multe amânări din partea grecilor, s-a realizat recepţia finală a lucrărilor efectuate de aceştia pe DN 17, porţiunea Câmpulung Moldovenesc – Iacobeni. Oficialii de la Drumuri Naţionale au precizat că la recepţia finală, în anexele contractului, s-au reţinut sume de bani din garanţie pentru ca firma grecească să revină şi să refacă zonele afectate. Conform înţelegerii, firma Mochlos trebuie să refacă drumul până la 1 iulie 2012, fapt puţin probabil în momentul de faţă.

Toate problemele pleacă tot de la lucrările proaste prestate de firma grecească, DN 17 cedând vizibil pe numeroase porţiuni, multe din ele pe sectorul Câmpulung Moldovenesc – Iacobeni, unde asfaltarea a fost efectuată de firma grecească.

Pe de altă parte, în primăvară lucrătorii de la Secţia de Drumuri au intervenit şi au plombat câteva zone în care gropile creau probleme, în aşteptarea grecilor care să se apuce serios de treabă. De altfel, mai ales în zona Mestecăniş - Iacobeni, porţiunile plombate sunt vizibile şi des întâlnite, fapt greu de acceptat într-o ţară normală, la un drum modernizat şi cu lucrări recent recepţionate. Dacă deocamdată problemele sunt relativ minore, întrebarea este cum va arăta acest drum peste câţiva ani şi mai ales cine va răspunde pentru calitatea proastă a lucrărilor şi pentru contractele ce par a fi în avantajul celor care au câştigat licitaţia de modernizare a DN 17.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grecii de la Mochlos, aşteptaţi degeaba să repare gropile de pe DN 17.
 Vizualizări articol: 1002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Grecii de la Mochlos, aşteptaţi degeaba să repare gropile de pe DN 175.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar nu sunt dobitoci! trimis de
(13 iun 2012, 11:37:50
au luat banii si valea.....e criza nenicule!
2.   POVESTEA ROMANTATA DN 17 trimis de
(13 iun 2012, 12:36:01
La licitatia organizata in 2004 firma greceasca MOCHLOS a iesit pe locul 7.Totusi aceasta firma obscura a prins aceasta lucrare de importanta vitala pentru tara noastra(face legarura intre MOLDOVA si BISTRITA ARDEAL).Cu avansul de 300 milioane de euro firma greceasca care avea sediul intr-un apartament in Bucuresti a cumparat utilaje second hand si a demarat lucrarile.In 6 ani s-au facut aceste lucrari.Lucrarile sunt de proasta calitate.Drumul nu a fost tasat corespunzator astfel ca au inceput sa apara fisuri in curbe si in portiunile unde exista diferente de nivel.De asemenea contravantuirile (zidurile de protectie contra alunecarilor de teren )nu au fost turnate din beton monobloc ci s-au facut din placi de beton care nu prezinta aceeasi rezistenta).Drept urmare in zona MESTECANIS au alunecat 7 masini in prapastie(asfaltul nu prezinta aderenta)REALITATEA TV a mentionat ca in 6 ani INSPECORATUL PENTRU CONTROLUL CONSTRUCTIILOR SUCEAVA nu a intocmit macar un raport in care sa constate oarece deficiente.
De asemenea firma MOCHLOS a primit 2 milioane euro pentru refacerea vegetatiei(HOOOHOOOHOOO)
2.1  RE: POVESTEA ROMANTATA DN 17 trimis de
(13 iun 2012, 14:23:13
deci în 2004 au "câştigat" licitaţia. Să-ţi aduc aminte cine ni-a adus pe cap? animal politic ce eşti!
3.   Cineva trebuie totusi sa plateasca! trimis de
(13 iun 2012, 13:50:23

"Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei”... Octavian Goga - 1916

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei