Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2012 - Anul XVII, nr. 135 (5040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Squadra, peste aşteptări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până acum, marea surpriză este pentru mine echipa Italiei. Deşi sunt prin tradiţie un suporter al echipelor italiene, recunosc că nu mă aşteptam să arate aşa de bine, deşi îl ştiam pe Prandelli de mare meseriaş, pe lângă asta fiind capabil să-i facã să se înhame la treabă şi pe un Balotelli sau Cassano, aşa cum făcuse şi cu Mutu la Fiorentina. Numai că m-au păcălit amicalele recente, când squadra azzurra era de neprivit. Cel puţin acel 0-3 cu Rusia părea cã îşi pune pecetea asupra soartei italienilor la acest turneu final, de unde se pusese la un moment dat chiar problema retragerii!

Nu cred în coincidenţele sau superstiţiile astea cu legătura dintre pariurile la negru şi performanţele Italiei la turneele finale. Ar însemna să bagatelizãm munca lui Prandelli. Am văzut o echipă ca un mugure pe cale să înfloreascã, iertată fie-mi comparaţia pseudoliricã. Şi asta chiar în faţa Spaniei, campioana mondialã şi europeanã în exerciţiu! Sigur, Balotelli e sinonim cu gafele, dar a ieşit în evidenţă cu una fotbalisticã, nu disciplinarã. Cred că Prandelli i-a interzis să deschidã gura în faţa arbitrului! L-am văzut cum înghite în sec la unele decizii discutabile şi nu emite nici un sunet. De asemenea, nu s-a remarcat prin vreo intrare de cartonaş, rămâne de văzut cât l-o ţine.

Teoria spune că o echipă de succes are coloană vertebrală, cu doi-trei jucători de clasă în fiecare compartiment. Paradoxal, Italia îl are în apărare pe Buffon şi nici un alt mare nume ca fundaş. Tocmai ei, care au inventat catenaccio! E drept, e interesantã această reprofilare a lui De Rossi, dar oare va putea el să lege mai multe meciuri la acelaşi nivel? La centrocampo concertează Pirlo, restul cărându-i conştiincios pianul. Atacul stă ceva mai bine, cu un redivivus Cassano şi un Di Natale care ar fi însemnat altceva în fotbalul mare dacă se transfera la o echipă cu nume. Iar peste toţi, desigur, Cesare Prandelli!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Squadra, peste aşteptări.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Squadra, peste aşteptări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei