Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2012 - Anul XVII, nr. 135 (5040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mafia lemnului

Percheziţii în judeţ, la firme care prelucrează şi comercializează material lemnos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe percheziţii au avut loc în cursul zilei de ieri la sediile unor societăţi care au ca obiect de activitate exploatarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos, a anunţat Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Acţiuni similare au avut loc şi în judeţele Harghita, Mureş, Maramureş şi Neamţ, în total fiind vorba de 19 percheziţii organizate în cadrul unei anchete a  poliţiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Ordine Publică – Serviciul Specializat pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, sub coordonarea procurilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) –Serviciul Teritorial Neamţ.

„Acţiunea are ca scop verificarea legalităţii activităţilor de exploatare, prelucrare şi comercializare a materialului lemnos, iar activităţile sunt sprijinite de  specialişti din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor şi Regiei Naţionale a Pădurilor”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru, care a precizat că rezultatele controalelor vor fi anunţate în zilele următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii în judeţ, la firme care prelucrează şi comercializează material lemnos.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Percheziţii în judeţ, la firme care prelucrează şi comercializează material lemnos5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DEZASTRUL PADURILOR SUCEVENE trimis de
(13 iun 2012, 12:44:43
Judeţul Suceava, unde suprafaţa împădurită era, în urmă cu 21 ani, de 450.000 de hectare, a fost ţinta defrişărilor masive si s-a ajuns la 200.000 hectare. Dintr-o pădure de 10 hectare care fusese retrocedată Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi era administrată de Protopopiatul din Rădăuţi, au mai rămas câteva pâlcuri de copaci. .Sa mentionam ca Gheorghe Flutur, a fost şef al Direcţiei Silvice Suceava, şef ocol silvic, dar şi inginer silvic al DS Suceava, ascensiunea sprijinită pe politic culminând cu numirea ca ministru al agriculturii şi pădurilor.
2.   DEZASTRUL PADURILOR SUCEVENE trimis de
(13 iun 2012, 12:45:52
PDL a gestionat "decapitarea pădurilor sucevene", iar iniţiatorul unei legi prin care 2.480 de hectare de pădure din Suceava au fost trecute la Bistriţa Năsăud pentru a fi rase este Augustin Zegrean, preşedintele CCR.In anul 2008, trei deputaţi PDL, Augustin Zegrean, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale, Ioan Oltean şi Daniel Buda au iniţiat o lege prin care 2.480 de hectare de pădure din proprietatea comunei Poiana Stampei au fost transferate la Bistriţa Năsăud.
Defrişări masive sunt în Cârlibaba sau în Stulpicani, în zona Codrilor seculari de la Slătioara.
3.   DEZASTRUL PADURILOR SUCEVENE trimis de
(13 iun 2012, 12:47:58
O vorbă din popor spune că este bine să faci ce spune popa și nu cum face popa. Nimic mai adevărat, dacă este să studiem cazul unor pretenții mirene ale Înalt Prea-Sfinției Sale Pimen Suceveanul, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. O fundație la care înalta față bisericească apare drept președinte revendică de la Statul Român peste 166.000 de hectare de pădure, plus cantoanele silvice de pe raza suprafața respectivă. Toate ar fi bune și frumoase, dacă acțiunea ar avea pic de temei legal
Vad ca preotii au jeepuri si bisericile au panouri solare,camere de luat vederi,centrale,instalatii automate de batut clopote.Cate scoli,spitale,orfelinate,azile de batrani,fundatii de caritate(gen CARITAS)ARE BISERICA ORTODOXA???
4.   Chiar asa...o treaba pe bune? trimis de
(13 iun 2012, 13:42:16
...asta, asa ca sa se stie, sa dati seama de promisiunile facute!?
5.   Sa de-a domnu !! trimis de
(13 iun 2012, 16:56:33
poate da bunul Dumnezeu si ii leaga pe astea care fura lemne alias AUROLACII DE LA BAIA si cei de la BOGDANESTI SI RASCA unde sunt tzinutzi in spate de MARELE POLITZAY BARGAOANU PETRICA .....
6.   AU TAIAT SI MAI TAIE.. trimis de
(14 iun 2012, 09:30:45
PRIMARUL REALES AL COMUNEI CIRLIBABA....A TAIAT MII DE HECTARE DIN PADURILE COMUNALE,CINE A VERIFICAT ACEST FAPT??? FLUTUR NU MAI ESTE LA CJ SUCEAVA...CINE VINE SA FACA VERIFICARILE?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei