Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2012 - Anul XVII, nr. 135 (5040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pilde creştine

Preţul lucrurilor.

Un om avea un băiat tare leneş. Atât de leneş, că nu făcea nimic toată ziua, dar ştia să ceară bani de la părinţi ca să-şi cumpere dulciuri şi i jucării. Dar, într-o zi, tatăl său a hotărât să-1 lecuiască şi, când băiatul a venit iarăşi să-i ceară bani, i-a spus: - Fiule, eu ţi-aş da banii aceştia, dar mă tem că tu nu ştii să-i preţuieşti. Nu ştii valoarea lor şi îi cheltuieşti fără rost. - Cum să nu, tată? Ştiu foarte bine că banii se câştigă greu şi nu îi voi mai risipi .Dar în timp ce băiatul tot încerca să-şi convingă părintele să-i dea bancnota după care îi scăpărau deja ochii, tatăl său a aruncat-o deodată în soba aprinsă. Băiatul a rămas locului, mut de uimire, neînţelegând de ce a făcut tatăl său acest lucru. - Acum să ştii că eşti pedepsit! - a mai spus tatăl. Pleacă din casa mea şi să nu te mai întorci până nu vei fi şi tu în stare să câştigi un ban. Băiatul nu a mai avut ce face şi s-a dus la brutarul din colţul străzii,rugându-1 să-1 primească ucenic. O săptămână întreagă a muncit cărând sacii cu făină, frământând coca şi trebăluind prin brutărie. Când se împlini o săptămână, brutarul îi dădu o grămadă de bani. Fericit nevoie mare, băiatul s-a întors acasă. - Tată, tată - a strigat el, intrând val-vârtej - am câştigat şi eu bani. Uite bancnotele astea! Uite ce multe sunt şi doar eu am muncit pentru ele, nimeni numi le-a dat pe degeaba! - Bravo fiule, i-a zis tatăl. Ia dă-mi-le şi mie să văd câte sunt...După ce le cercetă cu luare-aminte, tatăl le aruncă imediat în foc. De data aceasta, băiatul a sărit ca ars, băgându-şi mâinile în flăcări să scoată banii pentru care muncise atât. - Vezi fiule, de-abia acum ştii valoarea banilor. Şi doar cine le cunoaşte valoarea ştie cu adevărat şi cum să-i cheltuiască - îi mai spuse tatăl cu dragoste. "Viaţa este muncă şi numai munca îi dă omului dreptul de a trăi: Apa curgătoare dă viaţă, cea stătătoare devine otrăvitoare. " (Sfântul Ioan Gură deAur)

 

Cei patru ucenici.

Odată, patru ucenici au vrut să se întreacă. Zis şi făcut. S-au aşezat toţi într-o încăpere şi au decis ca, timp de trei zile, nici unul să nu spună o vorbă, ca astfel să-şi încerce răbdarea şi puterea de concentrare. Dar, spre seară, când a început să se întunece, unul nu s-a mai putut abţine şi a zis: - Să aprindă cineva lumina! - Ce faci, nu trebuia să tăcem? - 1-a întrebat nedumerit al doilea. - Proştilor, de ce aţi vorbit? - se repezi al treilea să-i dojenească. - Ehe, doar eu am tăcut! - se lăudă cu îngâmfare cel de-al patrulea.

Fiecare ucenic a căzut pradă câte unei ispite: graba, neîncrederea, mânia şi mândria - cele patru ispite care încearcă pe oameni în tot ceasul. De aceea, răbdarea este cel mai bun tovarăş de drum în viaţă, îţi trebuie răbdare să munceşti, să înveţi, să te rogi ... îţi trebuie răbdare şi să iubeşti. "Unde nu este răbdare, nu este nici iubire. (Sfântul Grigorie Dialogul)

 

Risipitor sau zgârcit?

Se povesteşte că un bărbat şi femeia sa au venit la un preot să-i ceară sfat, femeia îşi acuza omul că este prea risipitor, în timp ce bărbatul o mustra pe nevastă că este prea zgârcită. Uitându-se la ei, preotul le-a arătat deschisă şi i-a întrebat: - Dacă mâna mea ar fi mereu astfel, mi-ar mai fi ea la fel de bună? - Nu, părinte! Preotul a strâns atunci puternic pumnul şi, ţinându-1 aşa, i-a întrebat: - Dar dacă mâna mea ar fi mereu astfel, mi-ar fi de ajutor? - Bineînţeles că nu, părinte. - E, atunci mai gândiţi-vă la asta şi o să vedeţi care are dreptate! "Tot ce întrece dreapta măsură e vătămător. Nici prea mult, nici prea puţin!" (Avva Moise )

(Sursa: http://ro.scribd.com)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pilde creştine.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pilde creştine5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Exemplu de o pilda , cu adevarat crestina....:)))) trimis de
(13 iun 2012, 11:48:58
Preotul Nicolae Brinzea are patru case, paduri, terenuri si conduce Lexus si Audi Q7. Mediatorul Romaniei la Vatican, mai bogat decat papa.....:) continuarea o gasesti in can can..:)))))))))))
2.   Alta pilda de cretinism ..scuze crestinism trimis de
(13 iun 2012, 12:36:18
Vrei să ştii la ce facultate să dai? Îţi spune preotul ghicitor. Vrei să ştii când vei muri? Îţi şopteşte părintele vrăjitor. Vrei să ştii cu cine te vei mărita? Numai sfinţia sa clarvăzătoare pretinde că ştie până şi numele alesului.

Claudiu Vrăjitoru este preot la parohia din Liteni, un sat din judeţul Suceava. I s-a dus vestea că deschide Evanghelia. Lumea vine din toată ţara ca să-şi afle viitorul şi la loc de cinste în biserică este agăţat mersul trenurilor, ca să ştie fiecare când vine şi când pleacă.
3.   V marius te astept.... trimis de
(13 iun 2012, 12:39:18
Un preot cu o vechime de 40 de ani în biserică a refuzat să oficieze slujba de înmormântare pentru un bătrân, prezentat drept un caz social, pentru că rudele acestuia nu aveau suficienţi bani. O anchetă filmată de Ştirile Pro TV cu camera ascunsă arată cum preotul se tocmeşte ca la piaţă, recunoscând fără nici un ocoliş: "Pentru mine nu e nicio treabă creştinească".
4.   Ia uite ce pilda draguta trimis de
(13 iun 2012, 12:42:06
Rusinea Bisericii Ortodoxe Romane - Preotii si calugarii homosexuali!

Dupa demascarea si caterisirea recenta a calugarului manastirii din Sopor-Cluj, crimele si orgiile arhimandritului Stefan Popa zguduie Biserica Orthodoxa de pe mapamond Confesiunea preotului sado-maso, navetist intre Roma si Bucuresti
5.   Nu sa terminat.... trimis de
(13 iun 2012, 12:44:08
Preoti fara niciun Dumnezeu, credinciosi fara credinta - De la cititori
Preoti fara niciun Dumnezeu, credinciosi fara credinta - De la cititori

Un barbat a murit chiar in timpul slujbei, fara ca preotul sa opreasca liturghia. Cazul socant petrecut la Buzau arata care este starea de fapt in Biserica Ortodoxa Romana si cat de mult le pasa acestor "pastori de suflete" de "oile" lor.
6.   :)))) trimis de
(13 iun 2012, 12:51:03
Ei si asa voi continua pana ce si ultimul cretin...scuze crestin Isi va da seama ca........BISERICA NU ESTE ALCEVA DECAT O MARE AFACERE
7.   Scuze radule dar e o pilda super trimis de
(13 iun 2012, 13:16:17
O vorbă din popor spune că este bine să faci ce spune popa și nu cum face popa. Nimic mai adevărat, dacă este să studiem cazul unor pretenții mirene ale Înalt Prea-Sfinției Sale Pimen Suceveanul, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. O fundație la care înalta față bisericească apare drept președinte revendică de la Statul Român peste 166.000 de hectare de pădure, plus cantoanele silvice de pe raza suprafața respectivă. Toate ar fi bune și frumoase, dacă acțiunea ar avea pic de temei legal
Vad ca preotii au jeepuri si bisericile au panouri solare,camere de luat vederi,centrale,instalatii automate de batut clopote.Cate scoli,spitale,orfelinate,azile de batrani,fundatii de caritate(gen CARITAS)ARE BISERICA ORTODOXA???

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava:  ☭  ϑ

7.1  RE: Scuze radule dar e o pilda super trimis de
(13 iun 2012, 13:17:41
ei acu te astept cu drag v marius......
8.   "cine este far pacat sa arunce primul cu piatra... trimis de
(14 iun 2012, 08:32:28
Nu uitati, domnilor, care v-ati exprimat cu atat patos parerea mai sus, ca la judecata fiecare o sa dea socoteala pentru faptele sale nu ale altora, asa ca aveti mare grija...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei