Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iun 2012 - Anul XVII, nr. 130 (5035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tendinţă

Tineri fără loc de muncă, reprofilaţi spre meseriile de bucătar, frizer şi coafor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii care se află în căutarea unui loc de muncă şi au început un curs de calificare prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava se specializează majoritatea în meseriile de bucătar, frizer şi coafor, ei sperând că o dată iniţiaţi în aceste domenii îşi vor găsi un serviciu.
Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, a declarat că din cei 366 de şomeri care urmează în momentul de faţă un curs de calificare gratuit 47% sunt tineri până în 25 de ani.

Anca Capverde a declarat: „Foarte mulţi dintre tinerii care au început un curs la noi provin din mediul rural şi au înţeles că au nevoie de cât mai multe specializări pentru a avea şanse de angajare. Ei au ales cursurile pe care şi le-au dorit după ce li s-a explicat şi care sunt meseriile căutate pe piaţa muncii”.       

Ea a precizat că din totalul de 173 de tineri şi tinere care au început un curs, 66 au optat pentru coafor, 46 pentru meseria de bucătar, iar 18 pentru cea de frizer, acestea fiind cele mai căutate specializări. Un curs foarte căutat în trecut, cel de operator calculator, stârneşte acum foarte puţin interes, doar patru tineri alegând o astfel de specializare.

„Acest curs nu mai prezintă interes în condiţiile în care în ultimii ani în şcoli s-a pus mai mult accent pe iniţierea în utilizarea calculatorului”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

Revenind la meseriile de bucătar, coafor sau frizer, acesta sunt căutate din mai multe considerente. Pentru că există cerere pe piaţă din partea angajatorilor, dar şi pentru că un tânăr care învăţa o astfel de meserie şi are şi un certificat de absolvire poate lucra şi pe cont propriu, deschizându-şi o mică afacere. De asemenea, mai ales meseria de bucătar poate fi o şansă şi pentru tinerii care vor să plece la muncă în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri fără loc de muncă, reprofilaţi spre meseriile de bucătar, frizer şi coafor.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tineri fără loc de muncă, reprofilaţi spre meseriile de bucătar, frizer şi coafor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei