Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2012 - Anul XVII, nr. 107 (5012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect european

180 de migranţi au acceptat oferta autorităţilor: bilet gratis de avion spre casă şi bani de buzunar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 180 de migranţi au fost repatriaţi voluntar în ţările lor, în cadrul unui proiect european demarat în octombrie 2011, care se va finaliza la sfârşitul lunii viitoare.

O parte dintre migranţii convinşi să accepte oferta autorităţilor erau cazaţi în Centrul Regional Rădăuţi şi au fost consiliaţi de membrii Asociaţiei pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor (ADRA).

Proiectul „Sprijinirea programelor de Returnare Voluntară Asistată şi Reintegrare în România”, finanţat prin Programul General „Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii”, se adresează în primul rând străinilor care nu îndeplinesc sau care au încetat a îndeplini condiţiile privind intrarea şi/sau şederea pe teritoriul României, solicitanţi de azil, străini care beneficiază de protecţie internaţională sau protecţie temporară în România.

Oferta autorităţilor pentru migranţii care acceptă returnarea voluntară în locul celei forţate este un bilet de avion gratis până în ţara de origine, precum şi 400 de lei bani de buzunar, asistenţă în tranzit şi posibilitatea de a urma un curs de pregătire profesională înainte să se întoarcă acasă.

Potrivit statisticilor, în 2011 au fost returnaţi forţat nu mai puţin de 412 cetăţeni străini, cei mai mulţi fiind din Moldova, Turcia, Algeria, Tunisia, Afganistan, China, Maroc şi Nepal.

Reprezentanţii ADRA explică că procedura returnării voluntare poate dura doar câteva zile, în schimb returnarea forţată poate fi o experienţă neplăcută, existând riscul de a primi şi interdicţia de a mai intra pe teritoriul României.

În cadrul proiectului a fost demarată şi o campania de informare la nivel naţional, fiind realizate şi distribuite mai multe clipuri radio şi spoturi tv bilingve, precum şi 500 de afişe şi 6.000 de pliante bilingve.

„Au fost consiliate până în prezent 253 de persoane, 180 repatriate voluntar, la acest capitol fiind depăşit indicatorul de proiect, care era de 150 de migranţi, 33 înscrişi la cursurile vocaţionale, iar alţi 36 beneficiind de asistenţă de reintegrare”, a anunţat zilele trecute Adriana Lungu, reprezentant ADRA, precizând că proiectul continuă până pe 30 iunie a.c.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 180 de migranţi au acceptat oferta autorităţilor: bilet gratis de avion spre casă şi bani de buzunar.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
180 de migranţi au acceptat oferta autorităţilor: bilet gratis de avion spre casă şi bani de buzunar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei