Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2012 - Anul XVII, nr. 107 (5012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Fii conştient, nu dependent!”

Aproape o mie de tineri, ieri, pe străzile Sucevei, împotriva drogurilor, tutunului, violenţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Aproape o mie de tineri, elevi, profesori, studenţi, voluntari, au participat ieri, pe străzile Sucevei, la Marşul Anti-violenţă, Anti-tutun, Anti-alcool şi de prevenire a accidentelor rutiere, ediţia a II-a, organizat de Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv”, Asociaţia Alecs Group – Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Palatul Copiilor - Suceava şi Asociaţia Promotorii Bucovinei.

 

„Nu fi violent, fii inteligent!”

Tinerii au venit la marş „înarmaţi” cu pancarte, pe care erau scrise diferite mesaje: „Drogurile costă mai mult decât banii. Costă viaţa!”, „Drogurile te nimicesc!”, „Fără violenţă!”, „Tu poţi schimba asta. Nu avortului!”, „Nu fi violent, fii inteligent”, „Stop violenţă. Viaţa are prioritate!”, „Stop fumat”, „Fără violenţă!”, „În joc este viaţa ta. Hai, spune stop cu noi şi nu te mai droga!”, prin care au dorit să sensibilizeze opinia publică din Suceava, dar şi factorii de decizie, în vederea diminuării obstacolelor şi prevenirii consumului de droguri, tutun şi de plante etnobotanice, prevenirii violenţei şi a accidentelor rutiere.

 

Au ieşit în stradă, din convingere

Raluca Ianoş, elevă în clasa a VII-a la o şcoală din municipiul Suceava, ne-a spus că este destul de încrezătoare în faptul că o informare corectă, o acţiune de amploare, cum a fost marşul de ieri, cu mesaje directe, adresate opiniei publice, pot schimba ceva în comportamentul tinerilor.

Elevii care au parcurs ieri traseul stabilit şi aprobat de Primăria Suceava: de la biserica Sf. Înviere, pe str. Ana Ipătescu, deplasându-se pe jos pe traseul staţia Policlinică, staţia Spital, staţia Obcini, staţia Curcubeul, staţia Nordic şi parcul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, au scandat şi „Nu camere video la bac”, complementar celorlalte mesaje cu tematică: „Nu violenţei”, „Nu tutunului”, „Nu alcool”.

Andrei, elev în clasa a XII-a la un liceu sucevean, ne-a spus că a ales să participe la acest marş din convingere. „Sunt adolescenţi, colegi de-ai noştri, care consumă etnobotanice. Putem să-i oprim, să le întindem o mână de ajutor. Cel puţin să le arătăm că ne pasă şi că au şansa să se oprească acum, până nu este prea târziu”, a completat Andrei.

 

Iniţiatori

Echipa de coordonare a marşului este compusă de reprezentanţi ai Asociaţiei „Euroactiv”, prof. Narcisa Daniela Ştefănescu - vicepreşedinte, prof. Mihai Greciuc – preşedinte, împreună cu Grupul „Visul Copiilor” (elevi de la şcolile cu cl. I – VIII din Plopeni şi Vereşti), membrii: Florin Burlacu, Cosmin Emanuel Sposob şi Asociaţia Alecs Group – Suceava, psiholog Constantin Alecsa.

Profesorul Mihai Greciuc, preşedintele Asociaţiei „Euroactiv”, ne-a spus că marşul organizat ieri se încadrează în programul SăptămâniiNaţionale a Voluntariatului, 7 – 13 mai, şi face parte din acţiunea „Fii conştient, nu dependent!”, ediţia a II-a. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o mie de tineri, ieri, pe străzile Sucevei, împotriva drogurilor, tutunului, violenţei.
 Vizualizări articol: 1467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape o mie de tineri, ieri, pe străzile Sucevei, împotriva drogurilor, tutunului, violenţei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atentie la reputatie! trimis de
(11 mai 2012, 15:47:38
Este minunat sa promovam un comportament pasnic, nonviolent in randul copiilor, eu o singura nelamurire am - de ce elevii de pe la scolile in care a lucrat domnul Greciuc ii spun pedofilul ?
2.   Adunatura de ipocriti trimis de
(13 mai 2012, 15:41:05
Inainte de a veni la acest eveniment, jumatate dintre participanti au baut vodca "Saniuta" si tunuri de lichior cu rom si spirt medicinal in curtea vilei unei profesoare. Marsul a devenit petrecere, desfraul depasind limitele inchipuirii umane, orgie in toata regula. Cateva sute dintre cei prezenti s-au luat la bataie, fiind necesara interventia fortelor de ordine pentru calmarea mardeiasilor. Au fost inregistrate numeroase pagube materiale, cateva magazine si apartamente din centrul orasului fiind distruse in totalitate. Atacatorii au incendiat sediul PNT Suceava, scandand: "Traiasca Iliescu!", "Jos capitalismul!", "Ceausescu, pace!" si "Nu ne vindem tara!".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei