Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2012 - Anul XVII, nr. 107 (5012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reclamaţii

Un manager de spital îi dă soţiei cel mai mare spor, de 50%, pentru condiţii periculoase de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului de Boli Cronice Siret, dr. Grigore Ionuţă, este acuzat că îşi plăteşte soţia, medic în cadrul Compartimentului de Îngrijiri Paleative al unităţii, cu un spor de periculozitate aproape dublu faţă de cel al celorlalţi angajaţi din acelaşi sector, care lucrează în condiţii similare. Uniunea Judeţeană Sindicală „Sanitas” Suceava consideră că managerul Ionuţă profită de funcţia pe care o deţine şi comite un abuz, motiv pentru care, în cursul zilei de ieri, a înaintat o sesizare scrisă către Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava şi Consiliul Naţional pentru Discriminare.

De cealaltă parte, directorul Spitalului de Boli Cronice Siret nu neagă acuzaţiile, dar ameninţă cu demisia soţiei sale şi, implicit, închiderea compartimentului în cazul în care salariaţii vor continua să-şi exprime nemulţumirile.

 

Acuzaţiile Sindicatului “Sanitas”: Legea, aplicată preferenţial, după interese personale

Compartimentul de Îngrijiri Paleative din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret  se ocupă de pacienţii cu afecţiuni grave, precum cancer sau demenţă, aflaţi în fază terminală. Acest sector are o capacitate de 13 paturi şi este deservit de un medic, dr. Svetlana Ionuţă, soţia managerului Grigore Ionuţă, cinci asistente, patru infirmiere şi două îngrijitoare.

Conform Legii 330/2010 şi Ordinului 547/2011, toţi salariaţii compartimentului au dreptul la un spor de 50% pentru condiţii periculoase de muncă, însă doar medicul Svetlana Ionuţă îl primeşte integral, restul angajaţilor beneficiind de un spor de 30%.

Ana Ionescu, liderul Uniunii Judeţene Sindicale „Sanitas” Suceava, a declarat: “Considerăm că pentru acest mod abuziv şi discriminatoriu de acordare diferenţiată a sporului, legile fiind respectate şi aplicate doar pentru un singur salariat, dr. Svetlana Ionuţă, soţia managerului, conducerea spitalului este singura care se face răspunzătoare de prejudiciul moral şi financiar produs salariaţilor. Sperăm că autorităţile vor lua măsurile ce se impun pentru intrarea în normalitate şi aplicarea legii cu aceeaşi unitate de măsură pentru toţi angajaţii”.

 

Managerul ameninţă cu demisia soţiei sale şi, implicit, închiderea compartimentului

De cealaltă parte, dr. Grigore Ionuţă, managerul Spitalului de Boli Cronice Siret, nu neagă acuzaţiile, dar precizează că vina aparţine comitetului director, care a luat decizia de acordare diferenţiată a sporurilor. Încercând fără succes să treacă sub tăcere faptul că şi el face parte din această structură de conducere, dr. Grigore Ionuţă avertizează că “dacă problema se pune aşa”, soţia sa va renunţa de luna viitoare la postul de medic în cadrul Compartimentului de Îngrijiri Paleative, gest care va duce la încetarea activităţii din acest sector.

Directorul unităţii medicale a declarat: “Este hotărârea comitetului director. S-a supus la discuţii, eu nu am nici o implicare. De asemenea, nu am fost eu cel care a angajat-o, ci fosta conducere, în iunie 2010. Este o muncă grea şi oricând poate să-şi dea demisia dacă aşa se pune problema. Postul a fost scos de trei ori la concurs, dar nu era nimeni interesat, a venit ea după mari rugăminţi. La ce condiţii de lucru sunt şi la ce salariu mic are, de la 1 iunie ar putea pleca, iar atunci compartimentul se închide. Ea are unde să muncească, oricum era foarte aglomerată şi de-abia o vedeam acasă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un manager de spital îi dă soţiei cel mai mare spor, de 50%, pentru condiţii periculoase de muncă.
 Vizualizări articol: 1726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un manager de spital îi dă soţiei cel mai mare spor, de 50%, pentru condiţii periculoase de muncă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha trimis de
(11 mai 2012, 14:26:43
CINE A PUS UN ASEMENEA DOMN IN FRUNTEA SPITALULUI? DE CIND DETINE ASTFEL DE FUNCTIE?
1.1  RE: Ha ha trimis de
(11 mai 2012, 18:35:13
Macar acest meneger este doctor,la Radauti primarul pdl-ist OLAREAN a numit meneger la spitalul municipal un inginer mecanic,care dupa ce incaseaza un nemeritat salariu de aproximativ 5000 de lei pt. a invata cum functioneaza un spital a comis cele mai grave abuzuri impotriva atit a salariatilor cit si a celor care au nevoie de serviciile acestei institutiii.
Unde era sindicatul Sanitas anul trecut cind acest meneger a prejudiciat pe fiecare salariat cu peste 10 000 de lei prin neacordarea timp de un an si citeva luni a tichetelor de masa personalului ????
Atunci dezinforma cu nesimtire in Monitorul aducind osanale acestei conduceri pdl--iste pt.grija deosebita fata de personal!!!
In tot acest timp personalulu a fost umilit prin amenintari cu reduceri de personal si pus sa munceasca mult mai mult decit prevad normativele si in raport cu nivelul retributiei acordate.
A pus taxe de acces in spital, de consultatii, de radiografii pacientilor,a cheltuit banii aiurea pe sisteme electronice de incuiat usile, centrala telefonica automata etc.,in timp ce pacientii internati erau nevoiti sa-si cumper medicamentele care lipseau in spital.
La toate acestea sindicatul Sanitas Radauti a reprezentat mai degraba interesele conducerii si nici de cum ale salariatilor.
In ce priveste acest articol cred ca are un titlu nepotrivit pt. ca probabil acest spor este si legal si mod sigur se cuvine atit medicului cit si intregului personal .
2.   Rusine... trimis de
(11 mai 2012, 18:34:42
dar celalat personal nu lucreaza in conditii grele domnule manager? nu ma pricep eu la de astea dar daca si-ar da restul personalului demisia cum ar fi?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei