Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2012 - Anul XVII, nr. 107 (5012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anunţ

Crescătorii de oi, capre şi vaci, aşteptaţi la APIA, pentru a depune cereri pentru subvenţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Crescătorii de ovine, caprine şi bovine sunt aşteptaţi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava pentru a depune cereri şi a solicita subvenţia pe cap de animal. În cazul celor care cresc ovine şi caprine, perioada de depunere a cererilor este în curs, în timp ce pentru bovine, cererile se vor primi de săptămâna viitoare.

Directorul APIA Suceava, Angela Coroleuca, a reamintit că în cazul primei pe cap de animal la speciile ovine şi caprine termenul limită de depunere a cererilor este 18 mai. Deşi perioada de depunere este scurtă, foarte mulţi dintre potenţialii beneficiari nu şi-au întocmit încă dosarele, condiţii în care personalul APIA face apel la aceştia să se grăbească.       

Prima pe cap de animal se acordă crescătorilor agricoli o singură dată pe an, pentru femele de ovine şi/sau femele caprine care îndeplinesc următoarele condiţii: efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 capete femele ovine/25 capete femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la data de 31 martie 2012. De asemenea, efectivele pentru care se solicită prima trebuie să fie menţinute în exploataţie la adresa menţionată cel puţin până la data de 20 august 2012 şi să fie înscrise în Registrul naţional al exploataţiilor. 

După perioada de depunere a cererilor şi aprobarea dosarelor se vor efectua şi controale în teren, în perioada 21 mai – 20 august 2012.

În ceea ce-i priveşte pe crescătorii de bovine, cererile pentru subvenţia pe cap de animal se vor depune în perioada 15 mai-30 iunie 2012. Pentru a fi eligibili, crescătorii trebuie să aibă minimum trei capete de bovine, în vârstă de minimum şase luni.  

Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociaţiilor crescătorilor de bovine legal constituite care sunt funcţionale, conform bilanţului contabil anual depus pentru anul anterior solicitării primei.

Pentru informaţii suplimentare, toţi potenţialii beneficiari sunt invitaţi să se adreseze APIA Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crescătorii de oi, capre şi vaci, aşteptaţi la APIA, pentru a depune cereri pentru subvenţii.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crescătorii de oi, capre şi vaci, aşteptaţi la APIA, pentru a depune cereri pentru subvenţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei